Спасителите в Монтанско са евакуирали 150 души през нощта

Изтеглени са над 600 автомобила от шосетата в региона
3
Спасителите в Монтанско са евакуирали 150 души през нощта
Снимка: БТА

През изминалата нощ обстановката по пътищата на област Монтана е била бедствена заради силния вятър, който навявал преспи сняг и по шосетата се образували прегради с височина до метър.

Още по темата
Спасителните екипи на Областната дирекция на МВР в Монтана са евакуирали над 150 души от затънали в преспите автомобили, изтеглени са над 600 автомобила, съобщиха от полицията.

В общините Лом, Якимово и Медковец е обявено бедствено положение.

Към 400 автомобила, сред които автобус с 50 пътници и два микробуса с 24 пътници, са били блокирани временно по пътя Монтана-Лом при село Долно Церовене.

Към 1 часа тази нощ пътят е бил отворен и те са се изтеглили. Част от хората в автомобилите са били настанени на топло в кметствата в Долно Церовене и в съседното село Пишурка.

Снежна блокада се е получила през нощта и на пътя между Лом и Козлодуй при село Горни Цибър в община Вълчедръм. Там са евакуирани 62 души, които са настанени в кметството в село Ковачица и в сградата на община Вълчедръм.

Други 15 души са били евакуирани в участъка между село Долно Церовене и Вълчедръм. Те са настанени в кметствата в селата Дългоделци и Златия, през които минава пътят. В участъка между село Септемврийци и град Вълчедръм са били блокирани 30 автомобила, които са били изтеглени от спасителните екипи. Други 15 автомобила са били изтеглени в участъка между Лом и село Комощица.

Линейка с тежко болен пациент е била блокирана от преспи на пътя от Вълчедръм за Лом и не е успяла да стигне до болницата в крайдунавския град. Линейката се е върнала в Центъра за спешна медицинска помощ във Вълчедръм, но там човекът е починал.

В спасителните операции през нощта в Монтанско са участвали една верижна военна машина тип МТЛБ, високопроходими влекачи тип "Краз" и "Татра", фадроми и трактори на частни земеделски производители от района.

Към момента вятърът е утихнал, пътят Монтана-Лом е разчистен и всеки момент ще бъде отворен, обяви областният управител на Монтана Ивайло Петров. Затворени пътища между отделни села все още има в общините Якимово и Вълчедръм.

Основните пътища от Монтана за София през прохода Петрохан, за Враца и за Видин са отворени. На пътуващите за новогодишните празници се препоръчва да се насочват към главните пътища, обяви Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Монтанаснягпътищаколи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕДНО ВРЕМЕ ПЪТИЩАТА СЕ ЧИСТЕХА ОТ ПЪТНОТО И ОБЩИНИТЕ С ВОЛСКИ ВПРЯГОВЕ И ДВЕ ДЪСКИ ПОД ЪГЪЛ---И НЯМАШЕ ПРОБЛЕМИ!СЕГА СМЕ МОДЕРНИ ---ИСКАМЕ ВСЕ ...ВНОСНИ СНЕГОРИНИ....АМА НЕМААААААААА....ТАКА Е ---АМА , ДУПЕ ЗНАЕ....-- И-- 2 ....И --200..!