Закъсалите с коли в Монтанско са изкарали на топло нощта

Очаква се пътят Монтана-Лом да бъде пуснат до 10.00 часа
Обновена: 30 дек 2014 09:55 | 30 дек 2014 09:52, Анисия Иванова
5
Закъсалите с коли в Монтанско са изкарали на топло нощта
Архив: Булфото

Нито един човек не е нощувал на открито в автомобила си по пътищата на област Монтана през тази нощ, съобщи  областният управител Ивайло Петров.

Вчера поради тежката зимна обстановка над 100 автомобила бяха блокирани по пътя Лом-Монтана и над 60 автомобила на пътя Монтана-Долни Цибър.

Още по темата
До 0,30 часа тази нощ всички хора от закъсалите по шосето Монтана-Лом автомобили са били евакуирани и прибрани на топло в кметствата в селата Долно Церовене, Расово, Дългоделци, Якимово и Пишурка, както и в други отопляеми сгради в тези селища.

По същото време температурите в този участък на пътя са паднали от минус 10 до минус 14 градуса, обяви Петров, цитиран от БТА.

Към 1 часа през нощта пътят Монтана-Лом е бил разчистен с техника на пожарната, фадроми на пристанището от Лом и трактори на земеделски производители от района и част от блокираните автомобили са се изтеглили. В момента той все още е затворен, защото пътното платно се разширява.

Очаква се до 10.00 часа да бъде разчистен изцяло и пуснат за движение. Патрули на полицията спират насочилите се към блокирания участък автомобили, уточни областният управител.

Към 4 часа тази сутрин вятърът е намалял значително и снегонавяванията на пътното платно, които станаха причина за задръстването, са намалели. Очаква се в близките дни да няма вятър и проблем при пътуването да бъде само ледът. Пътищата се опесъчават активно, така ще бъде и по време на новогодишните празници, но шофьорите трябва да карат внимателно, заяви Ивайло Петров.

Към момента в област Монтана все още са затворени за движение пътищата Лом-Монтана, Вълчедръм-Якимово и Лом-Козлодуй.

Въпросните шосета са разчистени от снега, но в момента се разширяват. Всичката налична техника на пожарната, пътното управление и на държавни фирми участва в борбата със снежната блокада, уточни областният управител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
6
 
! Отговори
Пако преди 9 години
Ако чакаме на правителството и общините да чистят - нищо няма да стане. Добре че са хората с тракторите, та да помагат на останалите.
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
bravo nasnegopochistvashtite koloni.