Стартира първи етап от ремонта на ул. "Гоце Делчев" в Банско

Рехабилитацията започва още от 5 март
Обновена: 4 мар 2015 17:07 | 4 мар 2015 13:36, Красимир Ангелов
1
Стартира първи етап от ремонта на ул. "Гоце Делчев" в Банско
Снимка: Община Банско

От 5 март започват строително-ремонтните дейности в изпълнение на проекта за архитектурно-художествено оформление на ул. "Гоце Делчев" и пл. "24 май" в Банско, съобщиха от общинската управа на курортния град.

Прогнозната стойност за рехабилитацията на цялата централна градска улица е 4 000 000 лева, от които 350 000 лева са осигурени от държавата, уточняват от общината.

Строително-монтажните работи ще започнат с реализирането на първия етап, който включва участъка между улиците "Христо Чернопеев" и "Глазне". Първата копка ще бъде направена утре от кмета на Банско Георги Икономов.

Основната идея на проекта е да се оформи пешеходна зона. Предвидени са нови пешеходни и автомобилни настилки, кътове за отдих и водни ефекти, реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа, подмяна на уличното осветление, изграждане на кабелен колектор за разпределителната мрежа и слаботокови кабели, засаждане на дървесна растителност и затревяване.

При подписването на договора за начало на строителството на първия етап кметът на Банско Георги Икономов коментира, че рехабилитацията на улицата е многогодишен проблем, който отдавна чака своето решение. Той допълни, че  строителството ще бъде извършено по оригинален работен проект, който е изцяло в стила на Банско.

Предвижда се да бъдат изградени красиви водни ефекти, кътове за отдих и др. Изпълнител по договора е „Обединение Банско 2014“, а дейностите ще бъдат завършени до август 2015г. Предстои да бъдат избрани изпълнители и за следващите два етапа, съобщават от общината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: центърремонтбанско
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари