След Тръпков – тръпка за КАТ

Спецентър вече месец контролира катаджиите на пътя
21 мар 2015 10:42,
43
След Тръпков – тръпка за КАТ
Снимка: архив, Булфото

Патрулните автомобили в цяла България вече са на една ръка разстояние и "разположени" два монитора.

От месец вече работи специален център за контрол на работата на пътните полицаи. През него в столицата се наблюдават GPS координатите на всички полицейски автомобили в страната.

През ноември пътният полицай Сашо Тръпков "без да иска" показа нагледно как допълва семейния бюджет, след като беше заснет как наказва за нарушения на пътя, но глобите събира на ръка.

Още по темата

Веднага след този случай проверките спряха, а месеци по-късно в колите на катаджийте се появиха и камери и микрофони, които да записват проверките.

С едно кликване в новата система можем да разберем например, че в момента във Враца на пътя има три патрула. На два монитора отдел от 7 души следи местоположението и свършената работа.

"Дейността напоследък е много занижена и не вършат проверките, които трябва", признава пред "Монитор" началникът на "Пътна полиция" Бойко Рановски. Причина според него е липсата на мотивация.

С новата система може лесно да се провери например след колко време даден екип е отишъл на сигнал за катастрофа. Прави се и анализ на най-рисковите участъци по пътищата. Очаква се и антикорупционен ефект.

Засега в центъра не могат да гледат в реално време какво заснемат колегите им на пътя, които имат камери и микрофони. Този информация щяла да стане достъпна в бъдеще.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хаха тоя Тръпков ги закопа само така.
28
2
 
5
 
! Отговори
777 преди 9 години
До ascdaВероятно и ти си от тези , които са мотивирали катаджиите. Когато са ме спирали никога не съм давал пари. Какво ще правим? Аз им казвам според закона , фиш , акт или предупреждение. Каквото изберете. За 18 години зад волана - три акта , които паднаха в съда и 4 фиша които си платих , защото бях виновен. След като има предлагане ще има и търсене. В закона трябва да се търси вина както от приемащия , така и от предлагащия подкуп.
27
0
 
6
 
! Отговори
ascda преди 9 години
Причина според него е липсата на мотивация.= ДО СЕГА КАААААК ГИ МОТИВИРАХТЕ БЕЕЕЕЕЕ
26
0
 
8
 
! Отговори
rm преди 9 години
ъъ, за какво точно беше тази статия казвате?
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
камерите да се сложат на ръцете на полицаите, да следят какво правят.и униформите им да са без джобове.
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Причина според него е липсата на мотивация."
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямат мотивация, защото не са свикнали да карат на една заплата - изнудването е друга работа. Но ще мине време и ще намерят слабото място и на новия контрол, затова още не са напуснали.
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе като нямат мотивация, айде чупката. И без това не вършат никаква работа. Само тежат на бюджета.
21
0
 
10
 
! Отговори
от Москва преди 9 години
В Русия за такова нещо моментално те гонят без право на пенсия!
20
3
 
20
 
! Отговори
КОЛЕГА НА ТРЪПКОВ преди 9 години
ТРЪПКОВ ПРОДЪЛЖАВА ДА СИ РАБОТИ..САМО С МЪМРЕНЕ ГО НАКАЗАХА...ПОТУЛИХА СЕ НЕЩАТА...ПРЕД ПЕНСИЯ Е И СКОРО ЩЕ ПРЕБЕРЕ 20 ЗАПЛАТИ
19
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо гледате катаджиите, те са края на веригата. Тръпков взел 20 лева и о, ужас народа се вдигна. А Бацето, Станишката, Ореха, Плевньо, Костов, Цвъко, десетки министри ограбиха България безмилостно! И какво, Буда се разхожда като Крали Марко спасителя - смелчагата който от страх вече ще ходи с бронирана кола.
18
1
 
18
 
! Отговори
Панайот преди 9 години
Хубаво,но мисля,че катаджийте ще намерят отново начин да си прибират бакшиша.
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 2Не би трябвало да го скъдят! Жена му каза,че е много честен!
16
2
 
28
 
! Отговори
www преди 9 години
Липсва мотивация, да. Но ако в личния състав се появи липса на мотивация, не е нужно той да се запази. Сменете хората и да видим дали новите ще са с липсваща мотивация :)
15
1
 
26
 
! Отговори
Messi преди 9 години
Ееееех,забравихме знаменитата реплика: "Добър ден,знаете за какво ви спираме!" ;)))
14
11
 
20
 
! Отговори
Чиновник преди 9 години
До шофьорЩом квичиш от контрола по пътищата, явно непрекъснато извършваш нарушения.
13
2
 
10
 
! Отговори
Само незнам преди 9 години
Дали докато полицаите глобяват,кой ще контролира тези които вземат глобите-началниците?!Иначе перфектно с камерите-а не комшията да ми се хвали как дал 20 лв.за да го пуснат и щял да си наруша закона отново...!
12
5
 
53
 
! Отговори
шофьор преди 9 години
Откакто намаляха т.н. проверки шофьорите си отдъхнаха от рекета на КАТ-аджиите . Приказките за намаления контрол и катастрофите са глупави и неверни . КАТ с нищо не помага за намаляване на катастрофите . Те обикновено стоят на места където най лесно се получават рушвети и въобще не ги интересува друго , техните началници също .
11
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАТАЖИИТЕ КОНТРОЛИРАТ ПЪТЯ..ТЯХ ДРУГИ КОНТРОЛИРАТ..А ПЪК НАД ТЯХ ДРУГИ КОНТРОЛИРАЩИ.АБСУРДИТЕ НА АБСУРДИСТАН!И ВСИЧКИ НИЕ ХРАНИМ ТЕЗ ***!АМИ КАТО СА ПРЕСТЪПНИЦИ КЪВ ГО ДИРЯТ В МИЛИЦИЯТА?И КАТО НЕ СА МОТИВИРАНИ ОТ ЕДНА ШАКА ПАРИ ЗАПЛАТА И БЕЗБРОЙНИТЕ ПРИВИЛЕГИИ ДА ОТИВАТ ДА БАЧКАТ НА ЧЕРВЕНИТЕ КАПИТАЛИСТИ ЗА 350ЛВ ЧЕ ДА ВИДЯТ ТОГАВА!ПРЕСТЪПНИЦИ В УНИФОРМИ.
10
2
 
14
 
! Отговори
мангоджери преди 9 години
Крадливо племе са българите, няма да има оправия.