Магистралите - готови до 1 август, обеща Павлова

Ремонтите по "Тракия"и "Хемус" ще се извършват по график
Обновена: 15 апр 2015 20:05 | 15 апр 2015 20:04,
40
Магистралите - готови до 1 август, обеща Павлова

В петък ще започне ремонтът на моста на 8 км на АМ "Хемус". Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в предаването по bTV "Лице в лице".

Във връзка с образувалите се задръствания по великденските празници по двете магистрали „Хемус” и „Тракия” министърът коментира: "Когато са събрани много празнични дни се получава - голямото тръгване и голямото връщане на пътуващите. Над 300 000 автомобила влизат и излизат от страната, особено в София, преди и след празниците”.

По думите й, в тези моменти винаги има задръствания и винаги има тапи, като допълни, че задръстванията не са нещо неочаквано. "Това, което допълнително затруднява движението по АМ "Хемус” е ситуацията и проблемния участък на моста Елешница, при осми километър на магистралата”, обясни министър Павлова и допълни, че този участък от пътя е затворен повече от един месец за движение.

По думите на Павлова, основната средна лента е затворена не само заради дупките, но защото участъкът е опасен за движение и създава опасност за движение.

"Участъкът не се ремонтира, тъй като днес на заседанието на Министерски съвет бяха осигурени средствата, за да бъде извършен ремонтът. Необходимите средствата за ремонта на моста са четири милиона лева", заяви министърът. По думите й, магистралите и магистралните участъци не са ремонтирани повече от 30 години.

Тя допълни, че обратно на твърденията табели за ремонт няма. Тя обясни, че са поставени табели за стесняване на пътя в една лента и за намаление на километрите.

"Организацията на движението се съгласуват с КАТ и "Пътна полиция", които помагат за преминаването през този участък. Дупки за съжаление има и те са огромни. Те не са само в асфалта, но вече са и на бетоновата конструкция. Опасни са и ние не можем да си позволим да има още жертви. Съжалявам за причиненото неудобство, но пак казвам, по-добре да спасим човешки живот”, заяви министърът.

Павлова припомни, че днес са били отпуснати сто милиона за ремонт на всички критични участъци. Тя допълни, че с започването на ремонтните дейности по автомагистралите "Хемус” и "Тракия”, поетапно ще бъдат затваряни участъци.

"80 км. от двете магистрали ще бъдат качествено и изцяло ремонтирани, реабилитирани и реконструирани, така че да отговарят на изискванията. А всички останали стари участъци по АМ „Хемус” и АМ „Тракия”, където има мостови, както е мостовото съоръжение на Елешница, където има отворени дупки, ще се прави изяло подмяна на основата на моста и на основата на бетона”, поясни министърът.

Тя заяви още, че ще бъде довършен ремонтът на моста "Бебреш“ на АМ "Хемус" и двата виадукта на 61 км и 67 км на АМ „Тракия“, които са започнати, но не са довършени. "Ремонтът в тези участъци ще бъде направен по график. В участъците, които затваряме, движението ще е двупосочно с ограничена скорост от 60 км/час. Срокът за завършването на виадуктите е 1 ноември, каза министърът и допълни, че ще бъде направено всичко възможно участъците на магистралите извън тях да са в максимална степен готови до 1 август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
3
 
! Отговори
топала преди 9 години
боко нали ти нареди до 1 юли бе парцел
28
4
 
2
 
! Отговори
димитров преди 9 години
СПЕЦИАЛНО ЗА МАГИСТРАЛА ХЕМУС ТВЪРДЯ, ВСИЧКО Е НАРОЧНО ЗА ДА НИ СКЪСАТЕ НЕРВИТЕ. ДВЕТЕ СТЕСНЕНИЯ СА НАПРАВЕНИ АБСОЛЮТНО НЕ НУЖНО - НЕРАВНОСТИТЕ ПО ПЛАТНОТО НЕ СА ЗАСТРАШАВАЩИ ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТЯ, ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ РЕМОНТ ИЗОБЩО НЕ Е ЗАПОЧНАТ И ДО ВЧЕРА 15.04.2015г. ДО 20.45ч. КОМУ Е НУЖНО ТОВА? ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ НЕРАВНОСТИ И ПРОБЛЕМИ ПО МАГИСТРАЛАТА ИМА И НА ДРУГИ МЕСТА ОТ ГОДИНИ КОИТО СА РЕШЕНИ С ОГРАНИЧЕНИЕ НА СКОРОСТТА , А ТРЯБВА РЕМОНТ. НЕ ВИ Е СРАМ ТЕРОРИСТИ ОТ АПИ И РЕГИОНАЛНО МИНИСТЕРСТВО.
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абеТиква,абе Лиляно.ко стана с прехвалените ви магистрали.Тиквата сега дали ще спре да се хвали.
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като всяка година. Когато започнат отпуските затварят/стесняват/променят основните пътища. Тъкмо така ще има още по- големи тапи като тръгнат хората да почиват. Ремонтите ще издържат година и хайде пак. Тъкмо ще има още средства за крадене на следващата.
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Орешарски не е довършвал никакви магистрали, даже и маркировката не сложи. Просто забавиха пускането за няколко месеца, хем да изгинат още няколкостотин млади българи по селските пътища на Станишев. Те и без това гласуват само за ГЕРБ.
24
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен Да ама Орешарски довърши ,магистралата,, по която ,по думите на тиквата ,, месец май ,2012 година, за 3 часа софиянци ще стигат до морето. Ако не стане подавам оставка ,, Дрън -дрън. мина май ,мина юни ,септември,януари , и ни оставка ,та докато го изгониха с камъни и хеле лятото нещо я скърпиха. А каймака ,тоест печалбатаи мнооогото пари отидоха в турски фирми.И после сина на ,,моят брат Ердоган ,, си ги делиха с червеногерберите и другите,произлезли от котилото на БКП.
23
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе разбрахте ли защо пропада магистрала Струма, ами тя Лилето с нежните крачета била стъпила там....:-)
22
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Видяхме грозника Орешарски, че за една година обещаваше, но не намери време да ремонтира същите участъци. Евала на Борисов сега!
21
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе многознайковци , нали точно вие бяхте тези които от сутрин до вечер говорихте , че асфалт не се яде , нали вие бяхте тези които предпочитаха да се вдигнат пенсиите с 5 лева както направи орешарски , но да не се строи. Ако беше ви казал , че вместо 500 милиона за довършване на Тракия му трябват 5 млрд , за да бъде като в прословутата магистрала в Ирак с доживотната гаранция , дето отпаднала след края на живота на Садам , дали щеше да е ОК
20
1
 
14
 
! Отговори
ХАХА преди 9 години
Като прочетох за гаранцията от 100 години и се сетих за една случка от миналата седмица .Вкъщи трябва да се сменя матрака на спалнята и съпругата ще ме води в някакъв магазин за матраци където имало такива с доживотна гаранция. Отивам аз и какво да видя 4999 лв с доживотна гаранция бил , ама доживотна моя или коя , да знам дали мога да го завещая на пра пра внуците , все пак ще е още в гаранция. Аз не знам дали утре ще им съществува магазина , а те ми давали вечна гаранция
19
3
 
4
 
! Отговори
геро преди 9 години
"Основата на бетона" - Галена и Фики Боже прости
18
3
 
9
 
! Отговори
геро преди 9 години
Пренебрегвайки описание за външният й вид. Тази от къде по дяволите заразбира от строителство.
17
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПЕТИЛЕТКА ЗА 3 ГОДИНИ ДРУГАРКО ПАВЛОВА. ЕХ ВИЕ ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ НА СТАРИТЕ *** НЕ СТЕ ЗАБРАВИЛИ ЗАВЕТА НА БАЩИТЕ И ДЕДИТЕ ВИ!! НАУЧИЛИ СА ВИ КАК ДА КРАДЕТЕ. КЛЪЦ ОТ ТУК КЛЪЦ ОТ ТАМ И МОСТОВЕТЕ ЩЕ ПАДНАТ СЛЕД ВАШИЯТ РЕМОНТ. НО ТОВА НЕ Е ВАЖНО. ВАЖНОТО Е ДА СЕ ПРИБЕРАТ ЕДНИ МИЛИОНЧЕТА ОТ НАШИТЕ ФРМИЧКИ ЗА ДА СИ ГИ ДЕЛНЕМЕ!! А ОВЦЕТЕ??? ОВЦЕТЕ ЛИ?? ОВЦЕТЕ ДА ПАСЪТ ТРЕВИЧКА И ДА СИ ПИИНАТ ПО ЕДНА СТУДЕНА ВОДИЧКА. НАЛИ ДРУГАРКО ПАВЛОВА???
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименхахахах Гаранция от 100 години за път , вие съвсем ни взехте за мезе .Няма асфалт който да запази качеството си повече от 15 години защото изчезва еластичността му и се образуват пукнатини , а те давали били 100 години ГАРАНЦИЯ
15
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 16ами отивай в Ирак.Случайно да ти е казал колко е струвало това на Багдад и дали след бомбандировките на американците гаранцията от 40 години е още валидна.И аз съм чувал че Ролс Ройс били качествени автомобили и добър сервиз , но само съм чувал , защото нямам петролни кладенци за да мога да си позволя и да потвърдя , че е така.Имаш бюджет от 1.5 мнл евро на км , слагаш 5 см асфалт и имаш 5 години гаранция , даваш 15 милиона за км и имаш 40 години гаранция . Панимаеш
14
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На гн Боико Борисов,рожденната дата трябва дае национален празник.Амин даи божичко.На там върви работата.Боико е Национален и Световен герои.Цяла Европа тръгна по неговият път.България е наи голямата късметлиика със гн Премиера Борисов.Бог даго пази АМИН.
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 13Точно този участък от магистралата го откриха другите управляващи , които сега са опозиция .Има достатъчно снимки от откриването на този участък от Струма където цикламеното костюмче реже лентички.Но при положение , че има гаранционен срок от 5 години , единственото неудобство би било стеснение в точно този участък .Но се замислете какво качество да има като няма един свестен майстор вече в Бг ... викнете майстори вкъщи и ще ви побелеят косите от Баш майстори
12
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
добре, мрънкали сме билиОнзи ден минах по новата част от магистрала Струма участъка Дупница-София.Ами в началото магистралата е пропаднала, имаше заграден участък.Е това качествено строителство ли е?Миналата година я откриха, днес вече пропада. Къде отиват парите ни???? Мутренска работа, убиха се да режат лентички и да се хвалят
11
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рушат се защото не се поддържат , няма как да не си правил примерно никакъв ремонт в апартамента си 30 години и сега да плачеш , че трябвало да правиш основен ремонт.По Дискавари даваха филм как се подържат пистите на най натовареното летище в европа . Франкфуртското летище се преасфалтирало всяка година . Всяка година нов асфалт . Изводите ги оставам на вас.При положение , че магистрала Тракия е почната 1965 година , е нормално докато се завърши и вече друга част да иска основен ремонт
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Магистралата покрай Пазарджик, не е ремонтирана основно от 35 години , а кара само на кръпки и вие предлагате да не се пипа , защото щяла да е ремонтира фирма на управляващите . Така лиКаква е гаранцията , че като дойдат други управляващи , няма да ремонтира близка до тях фирма . Никаква , нали --- затова да си караме по дупките и да се радваме , че никой няма да ни окраде , да ама не ...ще ги окрадат по друг начин , я с уж помощи , я за бедствия , за свлачища ... тези пари ще изчезнат пак