На пътен прицел: "Цариградско", "Тракия" и "Хемус"

Строителите ще положат нов асфалт, сменят мантинелите
20 апр 2015 08:55,
55
На пътен прицел: "Цариградско", "Тракия" и "Хемус"
Снимка: архив, Булфото

От тази сутрин започна ударния ремонт на бул. "Цариградско шосе" от бул. "Александър Малинов" до Околовръстния път. Затворено е южното платно, като движението се пренасочва в северното.

Столичната община е планирала да бъде направена рехабилитация на пътната настилка, подмяна на мантинели, ремонт на бордюри и тротоари, подмяна на електрически инсталации.

Вторият етап на реконструкцията на бул."Цариградско шосе" ще започне в началото на юни и ще обхване участъка между бул. "Яворов" и 4-ти километър.

Още по темата

Целият проект трябва да приключи през септември, а стойността му е 19,5 млн. лева.

През тази година Столичната община предвижда ремонт на общо 28 км тротоари и над 30 км улици и булеварди.

За началото на юни е запланувано да започне ремонт на бул. "Витоша" от бул. "Патриарх Евтимий" до входа на Южния парк, предстои реконструкцията на бул. "Дондуков". Предвиден е и ремонт на Руски паметник.

От днес ще се работи и по най-амортизираните участъци по магистралите "Хемус" и "Тракия".

Движението ще се организира "шахматно", за да може да се прехвърля от едната в другата лента, съобщиха от АПИ.

От магистрала "Тракия" ще се ремонтират три проблемни участъка – на изхода на София и в районите на Пазарджик и Пловдив. По "Хемус" ще се работи в четири участъка – от Шумен към Варна.

Общо 6 виадукта ще бъдат ремонтирани по двете основни магистрали.

По план основните дейности трябва да приключат до началото на юли, но на някои участъци ще се работи и след това. Обещанието е, че все пак ремонти по магистрала "Тракия" през лятото няма да има.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ти не си ли глашатай на БСП?
24
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чета и се смея с глас, ГЕРБ ...градял България,!? Малка поправка, ГЕРБ..краде Българиаля! И знаейки това днес са платили на няколко глашатайчета да славят "делата" на великата партия за която са гласували огромните 15%. За сведение на глашатаите, в ГЕРБ има повече от БКП отколкото в затихващата БСП. И очаквате от призводната на БКП решиния и политика с разум и интелект? Там такива няма а само предателство, гробеж и тлъсти лъжи.
23
1
 
1
 
! Отговори
Пловдив преди 9 години
до 39Колко точно мозък имаш не зная, но чест ти прави , че в случая не се държиш обидно.Лично аз смятам, че вместо някой да казва колко е умен, по-ефектно и ефективно би било да каже какво и постигнал със собствени сили. Както се казва " Не думи, а дела". Иначе тези управляващи сами сме си ги избрали и щом ги търпим, значи не заслужаваме по-добри.
22
2
 
4
 
! Отговори
до 40 преди 9 години
По-правилно е да се каже, "Ще ги КУПИТЕ пак". 90% не могат да понасят каратиста-художник-поет-футболист-интелектуалец-китарист-шахматист ...с една дума, генийят на България твърдо водещ я към Третахнационална катастрофа.. Но краде човечеца, няколко милиарда натрупа, купува корпоративния вот и резултата е ясен отсега.
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами намерете си. Кметовете на ГЕРБ явно намират, а вие чакайте на БСП *** да ви подхвърлят някоя троха.
20
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като асфалт не се яде , защо коментирате.
19
11
 
5
 
! Отговори
Народа асфалт не яде преди 9 години
Всички пари се дават само на София и само за афалт и бетон. За провинцията нищо не дават.
18
8
 
8
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Червените *** продължават да се излагат , като коментират пътища и магистрали. Нали асфалт не се яде , защо сега коментирате. Гледайте си повишението на пенсиите от Станишев и Орешарски с 4.50 лв. на месец или 15 стотинки на ден , и си ги яжте , защото др. Станишев каза , че това сте заслужили . А умните и отговорни хора ще се погрижат за магистралите и добруването на народа .
17
4
 
8
 
! Отговори
Пловдив преди 9 години
Както често става, темата се измести и започнаха разправии между хора от провинцията и комплексирани софиянци - визирам например 31 и 36. Дори номер 36 се изживява и като Бащицата - Б.Б. ! Сякаш той има и ще докара крави, павета и т.н. Паветата не правят хората умни - както се вижда и него не са направили. Нека не се забравя защо по празниците са натоварени входно-изходните пътища на столицата - "софиянци" си отиват по родните места. Разбира се, има и истински софиянци, но те се държат културно.
16
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сами си инвестирайте в прованса. Нали не ядете асфалт сега имате кал и коловози вместо улици от много акъл да слушате акъла на Сидеров и Стснишев.
15
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко много хубаво за София,обаче кога ще се инвестира в прованса?Потънал в мизерия бавно изчезва...
14
17
 
5
 
! Отговори
Софианец преди 9 години
До АнонименДреме ми за твоята провинция. Стой си на село и не коментирай в теми за София!
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ударен ремонт е ако се работи 24 часа денонощно, както е необходимо да бъде в голям град, като София а не 5 месеца. Да не забравят да отделят и няколко милиона за прословутата велоалея в Младост, защото след първата и зима боята вече не се вижда.
12
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една даскалица я назначиха за кмет. Един кмет го назначиха за Мин. Предс. на един град. Най голямата икономика, ако има такава е в София и съответно приходите в местни Д и Т. са най-големи. Всички пари от еврофондовете минават от там и % остава пак в София. Много е лесно с чужда пита помен да се прави. Провъзгласената за министър на строежите дама защо не отдели същите средства и за всички останали области? Стига сте ни правили на ***. Стига с тая София вижте провинцията.
11
8
 
11
 
! Отговори
до чугуните преди 9 години
А вашият Орешарски какво ремонтира? Нищо нали?
10
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Червени ***, вие и от оътища ли взехте да рабирате, нали асфалт не се ядеше?
9
9
 
8
 
! Отговори
smm преди 9 години
Няма да коментирам предизборната треска д наши пари. Няма смисъл.Но истински се дивя на комсомолските въздишки на герберите.То не са строители, то не е градене. Браво юнаци, браво титани на клишетата от соца.браво на вас и на тези които си дадоха г.. за да са във властта с вас. Ура другари.п.с. С толкова пушилка и въсторг при предишното си управление гроб успяха да построят? - с 30% по-малко километри магистрали оти тройката.... и не забравяйте че строят с 16 милярда заем...
8
10
 
10
 
! Отговори
без ленти преди 9 години
Пропадналият пожарникар реже ленти само на обекти, които след това пропадат!
7
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Освен магистралите, които вече видяхме, че ГЕРБ не могат да правят и ремонтират качествено, има и други пътища, както и улици и булеварди по всички населени места, които ГЕРБ "забравя" и не са пипани с години. Даже в центъра на София е пълно с такива, а по по-малките села, е направо ад. Проблемът е, че от средствата, които се плащат от бюджет /държавен или общински/ за ремонт на пътищата, повечето средства се присвояват от мафията, а ремонтите са по модела Мафиянски, след месеци пак да се ремонт
6
4
 
6
 
! Отговори
чест и гордост преди 9 години
Строителите ще положат нов асфалт, ще сменят мантинелите, но ще оставят отдолу старите дупки. Защото е чест и гордост за българския строител, да строи провалящи се пътища.