Подозрение за драмата в Сопот: Предизборен ход

Инициативен комитет е готов да брани общината от ЧСИ
11 май 2015 20:42,
0
Подозрение за драмата в Сопот: Предизборен ход
Снимка: Dnes.bg

Частният съдебен изпълнител Мариана Обретенова определи развиващите се събития в Сопот и намеренията на местните хора да правят жива верига около общината като предизборен ход на самия кмет Веселин Личев.

„Имуществото е описано и сега ще го продаваме. Не съм съгласна с изявленията на г-н Личев, че не е бил предупреден да си изчисти личните данни от сървърите, личното ми мнение е, че това е изключително безотговорно, защото е наясно, че пристъпваме към принудително изпълнение.”, заяви пред Dnes.bg Обретенова.

Според нея, ако Личев е градоначалник, който милее за общината си, би следвало да предприеме необходимите мерки и да реши казуса, а не да си говори с нея през медиите.”

Още по темата
Припомняме, че частният съдебен изпълнител има намерение да разпродаде  имуществото на община Сопот. Местните жители се канят да блокират утре с жива верига входа на администрацията, както и главния път за София.

Обретенова пристъпва към тези мерки, за да бъде покрит дълга към фирмата, изградила пречиствателната станция в Сопот. Задълженията от 7 милиона лева са образувани заради наложена финансова корекция от ръководството на оперативна програма „Околна среда”.

В описа на частния съдебен изпълнител са сървърите, компютрите и офис-обзавеждането на администрацията и общинския съвет в Сопот. Според кмета Личев пък, ако бъде взето имуществото, ще спре обслужването на гражданите.

„Естествено това ще затрудни изключително много работата и дейностите на общинската администрация, още повече, че на тези компютри има данни за физически и юридически лица”, заяви още градоначалникът.

Хората обаче са готови да защитят общината. „Ние не се борихме за нея, за да позволим на частен съдебен изпълнител по волята на някой си задкулисен фактор да руши общината”, заяви Минко Караганчев от Инициативен комитет за защита на община Сопот

До момента на фирмата, изградила пречиствателната станция, са изплатени 15 от 18 милиона и милиона лева от вложените пари, за другата част община Сопот се надява да получи безлихвен заем от държавата.

Според частния съдебен изпълнител единствено фирмата, на която се дължат пари, може да спре разпродаването на имуществото на сопотската община.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари