Село пропищя от крадци, а полицията: Проблем няма!

Благоевградското село Марчево се крие зад огради и бодлива тел
22 май 2015 09:46,
76
Село пропищя от крадци, а полицията: Проблем няма!
Снимка: bTV

В благоевградското село Марчево няма жител, който да не е обиран. Хората живеят в постоянен страх, а набезите идват предимно от роми от квартал "Кремиковци".

Наскоро баща на две малки деца посред нощ успял да хване крадеца на терасата на дома си. Това бил пореден случай, а заради него децата му не могат да спят.

На друг човек от селото пък задигнали 8 врати от дома. И той е взел мерки – висока ограда и бодлива тел.

Според МВР обаче, проблем в селото няма, защото патрул обикаля цяла нощ. Хората пък твърдят, че не са го виждали, виждат само кола на КАТ до селото.

По данни на МВР-Благоевград има три жалби за кражби в това село и за две от тях били разкрити извършителите. Хората обаче са категорични, че са подавали множество сигнали, на които полицията не обръщала внимание и определяла като маловажни.

От полицията ги посъветвали да си сложат СОТ. "А този СОТ ще ни го приспаднат ли от данъците", пита жена от селото пред камерата на bTV.

Жителите на село Марчево плашат със саморазправа. Искат и промени в законодателството, които да им дадат право да вадят оръжие при набези на крадци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Положението ще се оправи когато Бойко Борисов дойде на власт. Само Герб ще въдвори Ред Законност и Справедливост в тази държава. А вътрешен министър трябва да стане Яне Янев.
19
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето до какво води "полиция" съставена от мързеливи, шкембяви копои. Хората трябва сами да се оправят, както винаги. Ако гръмнат 2-3 крадливи джагала и се разчуе, може и да има ефект...след опита за отмъщение.
18
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Саморазправата е единственият адекватен вариант.
17
1
 
26
 
! Отговори
7 преди 8 години
Естествено, че за ушевите няма проблем - те не взимат заплати да пазят хората, а да пазят маните корумпирани кърлежи от народа ако се събуди. Иначе за жалбите - и мен ме крадяха - обадих се на приятел в полюцията дето би ми помогнал, казах му кои са крадците, имена всичко - отговорът беше, че не можело да се направи нищо, защото откраднатото било по-малко от стойността на 2 минимални работни заплати. Ако се разпусне полюцията, корумпирания съд и цацаратурата няма се усети разлика
16
0
 
29
 
! Отговори
Истината преди 8 години
всички я знаем.Тези които съвестно си плащат данъците,съответно и заплатите на полицията,не могат да бъдат опазени от онези които нищо не плащат в тази държава.Но, те са послушни гласоподаватели.Нищо,ча само паразитират на нашия гръб.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нема страшно, Баце мисли за вас. Като изпукате всички от селото проблема ще е решен.
14
0
 
18
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Да се промени чл. 12 от НПК: неизбежна отбрана. Влезе ли в дома ми да мога да стрелям, без да ме съдят след това.
13
8
 
1
 
! Отговори
барековирус преди 8 години
дпс и атака победаааа
12
1
 
13
 
! Отговори
АТИЛА преди 8 години
Искам полицейска кръв да се лее!!!! Когато избухне гражданската война жална им майка на ченгелите и техните семейства, тогава няма да има милост! КАЗАХ
11
0
 
14
 
! Отговори
Momo преди 8 години
Решение:Залавят крадците(един, двама... колкото хванат). Спукват ги от бой, но го правят така, че крадците да не разберат кой точно ги е бил. Ама бой, човек, бой докато им омекнат краката и ръцете.После всичко ще бъде отново спокойно.
10
0
 
31
 
! Отговори
112233 преди 8 години
до като у нас не се пролее кръв , нещата няма да се управят
9
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашата държава не може да опази имуществото и живота на гражданите си. Може ама само на някои. В същото време не разрешава на гражданите си да се пазят сами.
8
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе ей, много ясно, че трябва да си плащат за охранатова че наш'та полиция ни пази е само припев от една любима на всички българи песен, не се бъркайте, то и камъните не падат от небето все пак
7
0
 
42
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Има един единствен начин за справяне с проблема, понеже е ясно, че полицията няма да пипне основните избиратели на партиите. Трябва да се променят законите така, че да можеш да застреляш всеки, влязъл в собствеността ти, както и да се промени режима за притежание на оръжие. В началото ще има няколкостотин терминирани , после ще се научат да не пипат!
6
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно са се ориентирали и това е спасението -саморазправа с крадците .Като линчувате публично един двама обирджии ,ще видите как ще почнат да ви заобикалят селото!! Иначе да чакате на МВр е бошлав ,а и на тях ръцете са им вързани -дори да ги хванат -съда постановява ,че това са кокошкарски дребни кражби и им налага глоба ! Но ако му счупиш краката с една тояга -ще му остане обица на ухото до живот!!
5
2
 
30
 
! Отговори
Цветанка преди 8 години
Как ще има проблеми като полицията 95% са корумпирани бакшиши,крадци и мошеници....от най отгоре до най долу!...
4
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тепате и копате - друго спасение нема па милиционерите да ги издирват!
3
1
 
28
 
! Отговори
абе яяя преди 8 години
да си вземат по 1 пистолет и да ги целят наред...
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Социология село не пази и крадци не лови.
1
1
 
48
 
! Отговори
МеВеРе преди 8 години
Не бе, няма проблем, вие сега на себе си ли ще вярвате или на нас?