Камерите на КАТ заснеха 460 нарушения само за ден

Някои карали и със 70 км/ч над ограниченията
24 май 2015 12:38,
63
Камерите на КАТ заснеха 460 нарушения само за ден
Снимка: архив, Булфото

460 са отчетените нарушения до момента след пускането на мобилните камери вчера. Това каза комисар Бойко Рановски, директор на Национална дирекция "Пътна полиция", по време на проверка на мобилните системи за контрол, цитиран от Агенция "Фокус”.

"Всички 148 камери, които са в страната вече са на пътя и работят. Съгласно наредба 18 на МРРБ участъците, където ще се извършва проверка могат да бъдат оповестени, както със стационарен знак, така и със преносим", каза Рановски.

По думите му, всички 148 автомобила на "Пътна полиция", които са оборудвани с мобилни камери имат приносими знаци. Преди започването на операцията, знака се поставя, камерата се наглася и след това се попълва протокол за място и час, където ще се извършва контролът.

За последния половин час на Околовръстният път до Ботаничесдката градина бяха хванати 15 нарушители като при разрешена скорост 80 км/ч шофьор профуча със 150 км/ч , а друг със 123 км/ч, допълва 24 часа.

Шефът на Пътната полиция Бойко Рановски каза, че всички 148 мобилни камери са разположени на опасни участъци от събота в цялата страна. Тяхното разположение се обявява в интернет.

Нарушителите ще получат електрония си фиш в пощата до месец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
really преди 8 години
По думите му, всички 148 автомобила на "Пътна полиция", които са оборудвани с мобилни камери имат приносими знаци. прИносими ??? все си мислех че се прЕносими
48
0
 
0
 
! Отговори
really преди 8 години
По думите му, всички 148 автомобила на "Пътна полиция", които са оборудвани с мобилни камери имат приносими знаци.
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ок, да седят с камерата, ама километър по нататък да те спират за актчето, не да чакаш снимка я дойде я не дойде и дали ще я пишат на теб или ще отиде при някой друг....караш с 110 на околомръсното, хващат те веднага, акт за нужните кинти и човека да усети веднага че е сгрешил. Не след година да дойде снимка на която да се чуди "това къде беше".
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смахната работа!Аз, че няма да спра да карам с 80 на големите булеварди, няма, ама сега вместо да оглеждам внимателно пътната обстановка за да не стане катастрофа, се оглеждам дали не ме дебне някоя мобилна камера...
45
0
 
4
 
! Отговори
някой преди 8 години
"За последния половин час на Околовръстният път до Ботаничесдката градина бяха хванати 15 нарушители като при разрешена скорост 80 км/ч шофьор профуча със 150 км/ч , а друг със 123 км/ч, допълва 24 часа."Днес.бг, можете ли да си преброите грешките в това изречение? Аз преброих 4, а даже не съм филолог, сигурен съм, че има и повече.
44
0
 
1
 
! Отговори
учуден преди 8 години
Дали се премахна възможността за манипулиране на снимката или пак по старому? Това, че се поставят знаци и се обявяват по интернет местата за контрол не премахва основната причина за да се отменят камерите - възможността да се манипулира показанието като на снимката ти напишат превишение 40 вместо 20. Предлагам всички, на които дойде фиш или акт за каране с превишена скорост да обжалват и да искат вещо лице да докаже, че снимката не е манипулирана.
43
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кажете ми ако се обадя на 112 и искам да дойде линейка , но такава няма и аз тръгна да си карам (детето) примерно с асматичен пристъп до болницата и ме снимат 4 камери кво правим Защото тук всички сте много умни ама си мислите само за някакви простотии. Другия пример с какви камери снимат , закона казва АКО СНИМКА Е МАНИПУЛИРАНА ПО КАКЪВТО И ДА БИЛО НАЧИН ТО ТЯ НЕ СЕ ПРИЕМА Я сега кажете драги милиционери как точно показвате номера на камерата с тоя електронен фиш ЗАВРЕТЕ СИ ГО НА ДЪЛБОКО !!!!!!
42
0
 
2
 
! Отговори
До БМВ-фен преди 8 години
Браточка земи зарежи това БМВ, че нещо от началото на годината не се чустват добре тука в БГ-то. Я искат да се срещат с разни препятствия, я не искат да стоят на пътя , а бе сбъркана работа ти казвам. Ха със здраве.
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БМВ-фенНапред към Св.Петър братле.Щом караш от 5 години значи си млад и от теб ще стане чудесен донор...
40
1
 
2
 
! Отговори
Toyota фен преди 8 години
До БМВ-фенКолега, заинтригува ме с "в повечето случай знам какво да направя, за да не ми отнемат точки". Аз не карам Приус, ако ме разбираш!Сподели как и какво правиш, да да не попаднеш под ударите на "закона".Ако искаш и на ЛС ще ти дам мейл!
39
6
 
7
 
! Отговори
888 преди 8 години
КАТ успяха да направят от много хора мазохисти, искащи по-високи глоби и санкции. Осъзнайте се! Сега санкциите и глобите са много над нормалното за България ниво. Повишаването им няма да помогне. за всеки самосточъелно мислещ човек би трябвало да е ясно, че основната причина за многото наруешения по пътищата е КАТ, а не шофьорите, както успешно ни манипулира КАТ.
38
1
 
8
 
! Отговори
пореден преди 8 години
Даде ама и на първокласен път насред нищото равно право знак 60кмч !?!? и веднага след него са залегнали блюстителите удобно в опела ...още не си доближил знака и те те засичат че вечи си с поне 20 км ч отгоре ..да - не съм за високата скорост но такива ку.. капани ..нека е 50 км/ч в населено място но което е найстина такова - не 2 колиби и една плевня бивша от АПКто и ето населено ..обикновенния човечец ще го отнесе политическата и там разни силни фактори знаеш кога ще ги накажат
37
19
 
3
 
! Отговори
БМВ-фен преди 8 години
Какво толкова сте се заоплаквали. Карам кола от 5 години и вече имам над 25-30 нарушения. Да, в повечето случай знам какво да направя, за да не ми отнемат точки (имам само 4 акта, сетете се защо :D:D ) Платил 2 акта по 100лв за превишена скорост и 2x50лв за каране в бус лентата. В другите случаи минавам средно с 40-50лв. 25х50лв = 1250лв или средно по 300лв на година. Смешно е просто за 300лв годишно да се спазваш разни *** ограничения и да караш като бабичка.
36
1
 
1
 
! Отговори
НЕанонимен преди 8 години
Дааа, започнаха да не ми харесват тези камери. Досега беше лесно - дават между 20 и 50лв за подкуп и всичко чисто и точно. А с тези мобилни камери след 7-8 нарушения и нищо чудно да ти отнемат книжката.
35
4
 
16
 
! Отговори
ДРУГАРИ, ПРИЯТЕЛИ! преди 8 години
ДА ПОДЕМЕМ ВСЕНАРОДНО, ВСЕЕВРОПЕЙСКО ДВИЖЕНИЕ ВСИЧКИ КОЛИ ДА СЕ ОГРАНИЧАТ ДО 120КМ/Ч! САМО ТАКА 90% ОТ ПРОСТОТО НАРОДОНАСЕЛЕНИЕ ЩЕ КАРА СЪС САМОЧУСТВИЕ РАВНОСТОЙНО НА РАЗНИТЕ МУ ДАМ БАРОВЦИ СЪС СКЪПИ КОЛИ, А И ВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА НАРУШЕНИЯ ЗА ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ ПОНЕ ПО МЕЖДУГРАДСКИТЕ ПЪТИЩА И МАГИСТРАЛИТЕ!КОЙТО Е ЗА +КОЙТО Е ПРОТИВ -
34
3
 
4
 
! Отговори
адъ преди 8 години
Мда, правила по евроятлантически...Сгазиш двама и те пуснат, заради индулгенциите наречени ГО, но за превишена скорост - ще ти съдерат ***!?
33
3
 
1
 
! Отговори
До 38 преди 8 години
Що кълнеш бре? Да не си с *** венци? Ако да, то ясно е, че ще си невинен...винаги. ;)
32
3
 
9
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До beniПри 5 неплатени глоби конфискация на колата. .да си ги платил в срок..Конфискация на каруци и животни в София и окръжните градове..ефективни акумулира щи присъди за крадци по домовете..ефективни присъди за дрогира щит е се и наркодиларите
31
8
 
5
 
! Отговори
до 36 преди 8 години
Ах колко ми се иска такива като теб един път поне да попаднат в система без да са виновни, да си посблъскат главите с бюрокрацията, да видиш как се плаща глоба на камера без изобщо да има снимка и никога да не си минавал, просто да минеш по пътя на обжалването и накрая да ти го набият тия ***, та тогава да те питам как ви ще ги предлагаш, освен отнемане и затвор може би ?!?!?!?!?
30
2
 
2
 
! Отговори
до 33 преди 8 години
"Страхотна новина, камери трябва да има на пътя защото българите сме недисциплинирани шофьори." Да прав си, че трябва да има камери, НО не си прав че българи са недисциплинирани шофьори, защото за да шофьор първо трябва да си земеш книката по нормалният реда, а не да я копуваш след 30 часа висене в таратайка, това не са шофьори. И второ хубаво камери но те трябва да отчитат правилно, да има контролиращ орган и когато ти кажат че си нарушли правилата тези камери да показват снимка или запис поне