Над 30 бойни кораба на НАТО акостираха във Варна

В учението ще участват вертолети и самолети. Вижте ги!
4 юли 2015 17:51,
283

Снимка: Булфото

От 3 юли до 12 юли 2015 г., Военноморските сили на Република България ще проведат  национално военноморско учение "Бриз 2015" отворено за участие на ВМС от страни членки на НАТО (от Плана на Българската армия за 2015 година).

В учението ще участват над 30 бойни и спомагателни кораби и катери и над 1700 души личен състав от военноморските сили на България, Гърция, Румъния, САЩ, Турция, както и Първа постоянната група кораби на НАТО и Втора постоянната група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, съобщи "Булфото".

В учението ще се включат и два вертолета на ВМС, самолет от патрулната авиация на САЩ, два самолета от българските Военновъздушни сили, представители от Сухопътни войски и 21 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление и неправителствени и частни организации.

Учението е планирано и ще се ръководи съгласно стандартите и процедурите на НАТО. Провежда се в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на Република България и в полигони, които са обявени своевременно.

Целта на "Бриз 2015" е усъвършенстването на нивото на подготовка на личния състав от ВМС по планиране и провеждане на морска операция в коалиционен формат и издигане нивото на координация с правителствени и неправителствени организации и институции при реакция на кризи и защита на населението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
1
 
! Отговори
Kosto Czech. Rep. преди 8 години
Gluposti =da ,rabota=ne.
132
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гларуси вече има и в Русе. Защо са тук? Ядат гълъби. Няма риба. Няма за тях и в Дунав и в Черно море. А защо ? Защото има учения на НАТО ли ?
131
3
 
5
 
! Отговори
българин преди 8 години
ПОЗОР!
130
1
 
4
 
! Отговори
iv преди 8 години
Потапяииии мьршите.
129
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
na bulgarskite korabi turskoto zname e zahvyrleno kato parcal
128
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
na bilgarskite korabi turskoto zname daje e zahvyrleno kato parcal na zemiata
127
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
v sluchaia vseki korab, na koiato dyrjava e 4ast ot teritoriata na stranata ot koiato e , taka , na bulgarski moje da slojat tursko zname da e po visko ot bulgarskoto , i obratono syhhto, a v sluchaia se vijda 4e na bf korabite turskoto zname e dolu , a na turskite e gore , daje v sluchaaia na bg korab niama tursko zname izraveneno s turskoto, a na tursk korab ima bg zname izravneno s tiahnoto,tova zna4i 4e na tiahna teritoria znamenata sa ravni a na nashata nasheto e po visoko
126
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kato gledam uchenieto, na bulgarskite korabi bulgarskotoo zname e nad turskoto, za turskia korab tam znamenata sa naravno , samo deto toia fanatik i kopleksar s podvodnicata e napravil tova ne hubavo,
125
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой ще ръководи учението?Имаме ли достоен адмирал?
124
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алоооу зелените къде сте тровят ни въздуха и водата.
123
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 219 учителяСМЕШНИКО. ДА ЖИВЕЕШ В МИР -НЕ Е ЛАКЕЙСТВО. ЩОТО РУСИЯ НЕ ЗАПОЧВА ВОЙНИ-НО ТЯ ГИ ЗАВЪРШВА... ДОКАТО ХАМЕРИКА -НА ВСЯКА МАНДЖА МЕРУДИЯ. БЪДИ СИГУРЕН ЧЕ И НИЕ И УКРАИНА И ДР.- СМЕ ЕДИН ПЛАЦДАРМ ЗА АМЕРИКА СРЕЩУ РУСИЯ И ИЗОБЩО НЕ ИМ ПУКА ЗА НАС..НА РУСИЯ Й ПУКА ЗА НАС ЗАЩОТО СМЕ БИЛИ БЛИЗКИ И ПО РЕЛИГИЯ И ПО ЕЗИК И ПО МНОГО ДРУГО. НО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЛАКЕИ КАТО ТЕБ КОИТО СА СЕ ПРОДАЛИ НА МАНИЯТА СИ ДА СТЕ ЧАСТ ОТ АМЕРИКАН ЛАЙФ СЕГА ПОЛОЖЕНИЕТО Е МНОГО ПО-СЕРИОЗНО .ДА НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВА
122
0
 
2
 
! Отговори
zaw12929/ Blog.bg преди 8 години
До 201 щирлиц Нека си пишат на шопски. Хамириканците, кът научат, че от Искаро по длибоко няма, ша са прифърлят у Софииско с корабята си и ще опръскат Русия с истинска българска кал,а медийната, тя не спира, като китайска олекотена пръскачка... Браво 0) )
121
1
 
12
 
! Отговори
zaw12929/ Blog.bg преди 8 години
До Учителя ие сте пророк и виждате, как Русия се свлича. Щом това ви радва, пишете го навсякъде. Радвайте се на възможността да унищожавате Русия. Не забравяйте "Кучето лае, керванът си върви!" А Русия стои здраво на 1/6 от Земята, а това е голяма хапка за вашия изчанчен апетит!
120
1
 
11
 
! Отговори
zaw12929/ Blog.bg преди 8 години
Вие сте пророк и виждате, как Русия се свлича. Щом това ви радва, пишете го навсякъде. Радвайте се на възможността да унищожавате Русия. Не забравяйте "Кучето лае, керванът си върви!" А Русия стои здраво на 1/6 от Земята, а това е голяма хапка за вашия изчанчен апетит!
119
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименПолитиците ни не са ***. Много добре знаят какво правят. Всичко е за пари и власт.
118
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ, омитайте се от Черно море защото да не разберете защо се казва Черно море. Стига сте дразнили Русия, да не го отнесем вси(ки заради вашата наглост.
117
35
 
7
 
! Отговори
Учителя преди 8 години
Лакеите на Путин ще се пръснат от злоба...и пишат ли пишат...за "кравари", за "искандери" за памперси...все едно и също. А в това време любимата им Русия бавно, но сигурно се свлича към пропастта...
116
0
 
14
 
! Отговори
бг преди 8 години
Добре че няма китове иначе и джапонците ще дойдат.
115
0
 
15
 
! Отговори
бг преди 8 години
За какво са тия кораби? Нали казват че рибата в Черно Море била много намаляла?
114
0
 
17
 
! Отговори
бг преди 8 години
Какво да ги гледаме тия бракми? Аз мислех че турците имат по-добри бойни кораби.