Кючек на радостта разтресе Гърмен: Бараките остават!

Мургавите ни събратя наизвадиха тонколоните да празнуват
220
Кючек на радостта разтресе Гърмен: Бараките остават!
Снимка: Булфото, архив

Ромите не пропуснаха да отбележат подобаващо липсата на багери днес в ромския квартал "Кремиковци" в Гърмен.

По план трябваше да бъдат съборени поредните две незаконни къщи в махалата, но това не стана заради писмото от Европейския съд по правата на човека, в което се настоява, докато не бъде намерено място за настаняване на ромите, багер да не влиза в гетото.

Още по темата

Очаквно това отприщи радостта на местните жители. Някои от тарторите в гетото извадиха мощни тонколони и огласиха с музика целия район.

"Хората се успокоиха и вече не се притесняват, че ще останат без покрив над главите си. Очакваме да бъдат отменени заповедите за събаряне на всички незаконни постройки в квартала", каза местният лидер Юлиян Герасимов, цитиран от БТА.

За събарянето на незаконните постройки има заповеди на ДНСК още от 2011 г., но чак на 29 юни тази година паднаха първите четири.

Тогава институциите предложиха вариант за настаняване на останалите без покрив над главата си роми, но те отказаха помощта на държавата и отидоха да живея при близки.

Междувременно стана ясно, че жители на община Гърмен се отказаха от протестта пред сградата на парламента в столицата в Деня на Левски - 18 юли, срещу отлагането на акцията по премахването на незаконните ромски постройки в квартал "Кремиковци".

На същата дата те все пак ще са в София, за да внесат протестна петиция в Министерския съвет и до президента.

"Ще бъдем 200 души. Връчването на нашата петиция ще стане във времето от 11.30 до 12.30 часа. Почивен ден е, но в двете институции има дежурни, които ще приемат петицията", каза председателят на Инициативния комитет Иван Кременлиев.

"В нея настояваме за прилагането на законите с цялата им строгост към всички, които ги нарушават", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Също не вярвам много да е получено подобно писмо! Процедурата за издаване на подобно решение точно от Европейския е доста дълга и тромава,а тук хоп и за има,нямя две-три седмици,айде-е-е,решението готово! Пак е някаква нашенска политическа уйдурма!
41
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е НАЛИ СА СОЦИАЛНО СЛАБИ ОТ КЪДЕ ТЕЗИ МОЩНИ КОЛОНИ И УСИЛВАТЕЛ? ДА НЕ БИ ДА ИМ ГИ РАЗДАВАТ ОТ СОЦИАЛКАТА? БАХ МААМУ!!! А ПЪК АЗ СЕ ЧУДЯ КАК ДА СЪБЕРА НЯКОЙ ЛЕВ ДА СИ КУПЯ НЯКОЕ ДИСКМЕНЧЕ ДА СИ СЛУШАМ МУЗИКА НА СЛУШАЛКИ. Е ТОВА Е ДА СИ СОЦИАЛНО СЛАБ. МОЩНИ КОЛОНИ И МУЗИКА ДО САБАХЛЕМ. ДЕМОНИ-КРАЦИЯ БРАТЧЕ КВО ЗА ПРАИШ???!!!
40
0
 
45
 
! Отговори
Никой преди 8 години
Няма такъв прецедент в историята на която и да е държава М.йната му на ЕС , М.йната му на Българите и тяхната история ! Нема такава държава . Жалки политици ! Жалък народ ! Няма такива умаловажавани хора на планетата като Българите ! Няма ! Боже колко мъка има по тая България , Боже !!!
39
0
 
33
 
! Отговори
художника преди 8 години
А бе тия извадили колоните да празнуват????Ами защо не са им прекъснали тока? Нали 124 къщи са НЕЗАКОННИ? Май всичко е прах в очите, за да се успокоят страстите и после ХОП... писъмце от Страсбург. И излиза,че ето ние искахме да ги бутаме, ама на, от вънка НАЧАЛНИЦИТЕ не давааат... а така! Вече не знам и аз на кой да вервам.
38
0
 
31
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
След като опоскаха икономически БГ - сега ще я превърнат в лагер за *** и роми - Жалко е че БГ направи най лошият криминален преход от всички соц страни - Сега ще опоскат Украйна - после ще направят някоя и друга войничка в Македония - ще спрат газта от Русия защото искат американски тръбопровод от Азербайджан - ще ни вкарат още *** и американски танкове - и накрая ще пристигнат ционистите евреи с които се оказа че сме били братски народ (Плевнелиев) накрая ще завършим като Палестина -това е
37
0
 
24
 
! Отговори
римлянина преди 8 години
До Анонимен 45"Не знам за вас ама аз отиам да си огледам некво место и да си струпам ена барачка... Ше си заграда дворче от полвин декар на убаво место и айде пък да ме барнат..."Пиши къде ще я правиш тая барачка да дойда и аз - колкото повече, толкова по-трудно ще ни махнат, нали?
36
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 11. НАМАЛИ РАКИЯТА ЧЕ КАТО ТЕ ГЛЕДАМ СЕ СИ ОПЛЮЛ МОНИТОРА. ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ПОЗНАВАМ МНООООГО! НА ДУМИ И СЛЕД 2.та РАКИЯ СА ВЕЛИКИ. АМА ИНАЧЕ СЕ НАСИ.АТ В ГАЩИТЕ СИ ОТ ХРАБРОСТ!!
35
0
 
27
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Поздравявам всички европейци (евроатлантици) с ромският кючек на радостта!
34
0
 
28
 
! Отговори
жалко преди 8 години
Тези от БХК ги разбирам,мразят си барода меко казано и се продават за една заплата ама нашите управници не разбирам защо мълчат.От Италия,Франция и Испания могат да ги гонят когато се самонастанят от Българоя не могат.Нали уж ние плащаме на нашите управници.Целта е ясна трябва да емигрираме те това искат и ние това правим но пак никой не е доволен нито ние нито те.И все пак жалко за хубавия ни народ и държава.След 10 години така или иначе само роми и африканци ще има по тези земи.
33
1
 
28
 
! Отговори
Ted преди 8 години
Около 1 час ровене в echr.coe.int и не намерих нищо свързано с Гърмен или някакви решения, забрани и тем пообни, смятам че правителството трябва да излезе с официален документ, а не да си измива ръцете със Стразбург! Според мен са изфабрикували цялата история за да "решат" проблема.
32
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТО НИКОЙ НЕ ГИ ЩЕ(ФРАНЦИЯ КАК СА ГИ ДЕПОРТИРАЛИ ) И СЕГА ОТ СТРАХ ДА НЕ ИМ СЕ ИЗТЪПАНЧАТ ПАК (ШОТО НЯМА КОЙ ДА ЗАСТАНЕ И ДА КАЖЕ СТОП-ВЗЕМЕТЕ СИ ГИ И ИМ РАЗРЕШЕТЕ ДА СИ СТРОЯТ КАКВОТО ИСКАТ И КЪДЕТО ИСКАТ. АКО ОСТАВАТ В БЪЛГАРИЯ ТО ПРИ НАС ВСЕКИ БЪЛГАРИН Е ДЛЪЖЕН ДА СПАЗВА ЗАКОНИТЕ КАКТО И ПРИ ВАС...АМА КОЙ ЩЕ ИМ КАЖЕ ? ПЛЕВНЕВЛИЕВ???
31
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волен много прилича на Ципрас един безмозъчен лъжец.
30
22
 
6
 
! Отговори
победааа преди 8 години
Браво на дпс и атака дпс и атака победада живее корана и сталин само ердоган и путин дпс и атака победааааа
29
2
 
36
 
! Отговори
Вижте гърците ! преди 8 години
Видяхте ли гърците какво направиха? Спряха им парите, затвориха им банките, всички медии ги облъчваха, но те пак гласуваха както си бяха решили ! Всички знаеха, че не могат да се преборят с банкерската мафия, но това не ги спря. Ако такива неща се случат в Гърция, досега революция да беше станала. *** народ сме !
28
3
 
12
 
! Отговори
СИДЕР ВОЛЕНОВ преди 8 години
ТАЗИ БАРАКА ОТ СНИМКАТА ПРИЛИЧА НА ПАРТЕНОНА В АТИНА.ЕТО ОТКЪДЕ ТЕЯ СА НАУЧИЛИ ЕВРО-ЧАЛЪМИТЕ.
27
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да припомним, че протестите започнаха заради кражбите, а не заради незаконните постройки! нещо, което медиите упорито покриват!
26
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А за едни може за други може... За е...м и демокрацията... По-лошо е и от комунизъм фашизъм тоталитаризъм и тн... Искат 1000 лв ток и вода да ти пуснат в имот а тука...
25
0
 
37
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Не може Брюксел да се меси в вътрешните работи на една държава - ЗАщо не си ги вземат там ромите? знаете ли как се отнасят към скитниците (бездомниците) в Белгия - ?? -- Осигуряват им безплатен транспорт до родните места -и нищо повече - случайно някоя църковна общност да им даде супа и стари дрехи - това е истината за Брюксел Белгия !!
24
0
 
44
 
! Отговори
Odnoklassniki преди 8 години
Европа официално обяви война на българския етнос , дали ще чакаме безмълвно да ни сложат главите на дръвника или ще се обединим и защитим зависи от нас .
23
1
 
24
 
! Отговори
На изборите ... преди 8 години
Хайде сега на изборите ние да гласуваме за всеки друг, но не за шайката, която си позволява такава гавра с българите, пък ще видим кой ще е радостен и кой тъжен след това. Не гласувайте за предатели, ако не искате да бъдете предадени !