Спасяването на ромските къщи в Гърмен – пожелателно

ВМРО призова за спазване на българските закони
14 юли 2015 12:42,
34
Спасяването на ромските къщи в Гърмен – пожелателно
Снимка: архив Булфото

ВМРО възразява срещу опитите да бъдат спасени незаконните ромски постройки в община Гърмен. Това става ясно от съобщение до медиите, изпратено от партията.

"Категорично не приемаме твърденията, че Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) "бил решил" да не бъдат премахвани незаконните цигански постройки в квартал Кремиковци, село Малчево, община Гърмен", пишат националистите.

Още по темата

Воеводите възравяват категорично местната администрация да се съобразява с писмото на съда в Страсбург и да се отлага прилагането на българските закони еднакво за всички граждани.

Според ръководството на партията въпросното писмо има пожелателен характер и няма силата на юридическия термин "присъдено нещо".

"Намираме размислите на анонимни чиновници, изложени в епистоларна форма, за неинформирани и несъотносими към ситуацията в България", коментират от ВМРО.

От партията на Красимир Каракачанов настояват писмото да бъде прието за сведение, а процедурата по премахването на незаконните постройки да бъде довършена. Според тях спирането на премахването на къщите е дискриминация спрямо останалите български граждани.

Чрез своя член в Европейския парламент Ангел Джамбазки ВМРО ще се обърне към Европейската комисия и ЕСПЧ с питане относно дискриминацията по етнически признак над български граждани, чиито имоти, права и законни интереси са нарушени заради съществуването на катуните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Събаряй-й-й-й-й-й-й-й--й!
18
0
 
6
 
! Отговори
Продължение на 25 преди 8 години
Ако някой ром без образование, професия, работа и жилище, не желае да живее на село - в обезлюдено село, и да работи земеделие или скотовъдство, тогава, моля - границите са отворени. Да си намери друга държава, в която да го дундуркат през следващите 50 години, а той да им плюе в лицата и да им се качва на главите!След предложението да бъдат настанени в обезлюдените села, да бъдат спрени всякакви помощи, надбавки и други подобни - дадена им е работа и жилища, с нищо не са по-долу от останалите
17
0
 
6
 
! Отговори
Омръзна ми да пиша преди 8 години
Близо половин век ги "спасяваме" - ограмотяваме, даваме им готови жилища, работа, помощи. Толерантно се опитваме да повярваме, че дивотиите и наглостта им са резултат на бедността и изостаналостта, които са преодолими. А те ни мислят за будали и гледат на всичко, постигнато от нас, като на плячка.на това трябва да се сложи точка, този модел не работи.ПОСЛЕДЕН ЖЕСТ - настаняване в обезлюдените села на всички роми, които нямат работа, образование, жилища и професии. Комуто не харесва - границите
16
2
 
0
 
! Отговори
aaaaa преди 8 години
dano sum jiv da vidq kak taq kochina BG she iz4ezne otnovo ma toq put she e zavinagi
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
иванчоПо заповед на педеБюрократи от ЕС държавата да плюе на своите закони.Хайде и ние да не плащаме данъци и сметки и да строим на ливадите без чзрп,както Римляните не от италия обаче.Робството е липса на суверенитет.След 1396-1878 сме отново в нов подобен периодпод мъдрото ръководство на ЕС- Вавилонската Блудница която седи на много води и не знам колко си там звезди.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ivan40Само така,тия НПО от *** бюрократи,защитавайки римлянските престъпления и незаконни строежи,дискриминират населението с бълг. произход към който държавата издоява и наказва на макс по закона.За да няма бългаи,а само територия за завладяване от колоизаторите ЕС
13
0
 
7
 
! Отговори
мимоза преди 8 години
Подкрепям с две ръце!Да се приложи закона, нищо повече!
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българи, правете си къщи на кой където му скимне. Щом нямате друг дом имате право да си направите според умните глави от Страсбург. Лято е и се захващаите със строителство и правене на деца в изобилие.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ot Dewin e pomaka. Tulski beshe pisal che go e vijdal i v drugi forumi.
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Веселин Узуновкой беше ти и къде живееш да ти дойдем малко на гости?
9
30
 
0
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 8 години
Съборят ли ромска къща ,то за нея 2 български ще съборим.
8
8
 
3
 
! Отговори
Ципрасчо преди 8 години
Интересни сте ми, тролчета. Като отидем при Путин .. Аллах да ви накаже ... Правоверни може да станете лесно, но това доколкото си спомням е християнска православна държава. Ходете си в другите правоверни страни да ви зачитат вярата, но и тук на никого не пречите, освен ако не се опитвате да разбуните духовете. Путин ще ни оправи, ами то само една виза ви трябва за Русия .. друг въпрос е дали някой там го е грижа или пък иска да имате нещо общо ...
7
0
 
28
 
! Отговори
е преди 8 години
В ЕСПЧ не знаят ли че кметицата е давала квартири на тези със съборените къщи, но те са отказали, защото там трябва да се плаща. С това писмо се поощрява неспазването на законите от ромите във вреда на българите. Борисов да им дава пари за билет и да ходят в Страсбург, за да видят съдиите за кого става дума.
6
0
 
20
 
! Отговори
БПФ преди 8 години
Най-после някой да се поразмърда - НО: да се инициира и законово преследнаве на лицата от т.нар. "съд по правата на човека", заели една такава очевидно дискриминационна и противоправна позиция !!!!А катуните, то са знае - да бъдат унищожени.
5
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Установи се, че незаконните къще са 124. Всичко да се срине и да си ходат откъдето са дошли. Българите като ги гонят от домовете им, някой защитова ли ги, пита ли ги дали имат болни деца и родители. Никой нали? Тогава за тези готованци защо трябва да има прошка? С какво са заслужили пред обществото, с трудолюбие и честност, със спазване на законите, с какво?
4
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само Путин може да оправи тоз *** !И излизане незабавно от Еврогейския съюз
3
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВМРО нещо отличително да е направило в тоя кабинет не съм видял,освен че клекна на ГЕРБ.
2
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Снощи индийци са били полицаи в Ихтиман. Започва се индийското вилнеене защото се почувстваха недосегаеми. Оставят ли се още войната е неизбежна. А вдигне ли се българина ще измете Батката дето някъде се е смушил и крие вместо да удори по масатя за са се спазва закона. Знаем, че му трябват индийците за изборите но какви ще бъдат пораженията за страната и хората?
1
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българите определено сме дискриминирани! Ще ни търсят със свещичка от Европа, като ни писне от нечестната толерантност и отидем при Путин!