Гърмен търси къщи под наем за ромите от "Кремиковци'

Министър Павлова категорична, че копторите ще се бутат
15 юли 2015 15:36,
32
Гърмен търси къщи под наем за ромите от "Кремиковци'
Снимка: Булфото, ахрив

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова заяви по повод казуса в Гърмен, че общината има ангажимент да осигури възможност за временно настаняване на хората, които живеят в незаконни постройки и най-вече трайно да реши този проблем.

Тя напомни, че е необходимо кметът на общината да внесе предложение до Общинския съвет за промяна на предназначението на земеделската земя, върху която са незаконните имоти от квартал "Кремиковци".

Целта е да се изготви подробен устройствен план и да се регулира тази земя, след което тя се предоставя на всеки един от жителите на общината, като му се предостави възможност да купи отстъпено правото на стоеж.

Още по темата

Освен това в задълженията на общината и общинския съвет е да предложат възможност за настаняване на всички хора, които имат регистрация в квартала и да представят график, по който ще става това настаняване. С този график РДНСК ще се съобрази, пише БТА.

Министърът отново подчерта, че българското законодателство не предвижда узаконяване на незаконни имоти. Общо 775 човека са регистрирани в квартала на земеделски имот, който е неурегулиран и е общинска собственост.

За 102 сгради, които предстои да бъдат премахнати, ще се направи график за това, като за първите 20 има избран изпълнител, за други 35 сега се правят количествени сметки и ще се избира изпълнител, обясни министърът.

"Общината трябва да предложи на семействата от тези незаконни постройки жилища за временно настаняване и да предостави график кога ще стане това. След като те бъдат настанени или ако те откажат, ще се пристъпи поетапно към принудителното премахване на незаконните постройки", отсече Павлова.

Минка Капитанова - кмет на община Гърмен, съобщи, че общината ще търси за хората от квартала къщи под наем, ще се разчита и на желанието на хората от съседни села безвъзмездно да им предоставят възможност за временно настаняване, докато започне изграждането на законните им къщи.

На хората, които са си купили земеделски земи, ще им бъде разяснено как става промяната на предназначението й и какви са стъпките да си постоят законно жилище, обясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
31
 
! Отговори
silna musika преди 8 години
i ko siga - obstinata ne im e rodnina - pusnala si e hubava musika i igrae kocek li ?
19
0
 
34
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Е-НЕ!!!!!!!!!Ще разчитат на някой безвъзмездно да настани ромите у дома си?????Олеле майко-колко бихаги пуснали възмездно?Иначе това може да е много иновативен сюжет от комшийските войни с етажната собсвеност.Като те подлудят комшиите и ако имаш къде да идеш другаде-пускаш във всяка стая на апартамента си по едно семейство за символичен наем от 1 лев......Само за година.....
18
0
 
39
 
! Отговори
ВАРНЕНКА преди 8 години
АЗ СЪМ СИ ХАРЕСАЛА ПЛОЩАДА ПРЕД ОБЩИНАТА И ТАМ ВЪРХУ НОВИТЕ ЧУДЕСНИ ПЛОЧКИ НА КМЕТА ЩЕ СИ НАПРАВЯ ХАСИЕНДА ОКОЛО 200КВ.М.-ТОЧНО СРЕЩУ ШАДРАВАНА И АКО МИ Я БУТНЕТЕ -ВЕДНАГА ДА МЕ НАСТАНИТЕ ПОД НАЕМ И ДА МИ ГО ПЛАЩАТЕ-РАЗБРАХТЕ ЛИ!!!!!!!!
17
0
 
42
 
! Отговори
аааааааааа преди 8 години
предлагам да им предоставят в Бояна и Евксиновград -добре ще се интегрират -особено в Бояна и като наематели ще пазят собствеността на хазяите..МДААА!!!!!!!!!!!!
16
0
 
40
 
! Отговори
Мимоза преди 8 години
До ГурбетчияАбсолютно невярно!Пиша под пълна логика и краен афект спрямо действията на държавния апарат, който продължава да дундурка РОМИТЕ и да погребва българите!!! Мнението ми е отдавна формулирано и не подлежи на емоции, а на трезви преценки.
15
0
 
47
 
! Отговори
mimoza преди 8 години
До ГурбетчияАКО работят и сами си плащат наема, съм ОК. НО това просто НЯМА да се случи!Затова поставям въпроса :Докога държавата ще бъде майка на РОМИТЕ и мащеха на българите?
14
0
 
50
 
! Отговори
mimoza преди 8 години
Кой ще плаща наемите???????????КОЙ? КОЙ? КОЙ? АЗ ЛИ????? Е това НЯМА да стане!!!!!
13
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ще се разчита и на желанието на хората от съседни села безвъзмездно да им предоставят възможност за временно настаняванe!!!!!???????
12
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ох, мамооо! С право се изнасят българите в чужбина! Това вече не е България!
11
0
 
60
 
! Отговори
*ба си глупостите преди 8 години
ШШШааа откача, накрая! И ще спра да работя. И кредитите ще спра да си плащам. И сметките също. И ще живея на социални. И ще си направя 10-тина деца. И с мойте пичове ще си направим катун в борисовата градина. И ще чакам после някой да ми даде всичко на готово!
10
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БХК имат чудесни, просторни офиси. Там!
9
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе вие луди ли сте?Какъв наем?Тия горят паркет,изравят арматурата от бетона.Малийй.... Тежко и горко на хазяите.Мани ами после не мож ги изкара от жилището
8
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА ГИ НАСТАНЯТ В ИМОТИТЕ НА БАШЕВ.ТОЙ ГИ Е ДОВЕЛ.ТОЙ ДА ГИ ПРИБЕРЕ.
7
0
 
52
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
До meryАко е българин ме съмнява, че ще се получи нещо. :)) Все пак българите са на гости в България и не е нужно да прекаляват с гостоприемството на... на... на... (на кой е таз държава в момента си нямам на идея)
6
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва всички бездомни българи да си построят къщи пред съответните общини , вместо да плащат наеми ток вода газ и данъци , или да се регистрират като роми.Ето до къде я докараха такива кухи *** като другарката Павлова.
5
0
 
64
 
! Отговори
mery преди 8 години
Щом е такава работата да кажа на моя син даи спретне една колибка в Ловен парк, та да дойдат да му я бутнат и после да му осигурят жилище! Защото излиза че луд като толкова години живее на квартира и плаща наем!
4
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До сега трябваше да ги няма тези коптори!Преди няколко години на мен ми събориха оградата за седмица , защото е по-висока от 70 см.А цялата страна е осеяна с незаконни гета.Но за ни сънародници , законите не значат нищо.Приказките на дебелото Лиле, са прах в очите на слепите.Същите глупости дрънкаше и баща и-секретаря на БКП в Благоевград!
3
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, Кремиковци нали уж го затвориха ?
2
1
 
78
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Правилно ли съм разбрал, че държавата ще им плаща наема? В смисл тока, вода, помощи + жилище...Къде се подават документи за доказване на ромски произход?
1
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Davai pavlova Bravo ima tolkova residenzii dvorzi. Tam gi nastan Kasaemi po4ivni domove sedat prasni da doplasvhtane naemi tok voda i ve4eren 4as