Под дъжд от конфети резнаха лентата на новата зала в Русе

Премиерът обеща четирилентов път от Русе до магистрала Хемус
Обновена: 23 юли 2015 21:36 | 23 юли 2015 21:18,
62
Под дъжд от конфети резнаха лентата на новата зала в Русе
Снимка: Министерски съвет

Под дъжд от конфети бе прерязана лентата на новата спортна зала Арена Русе. На церемонията присъстваха премиерът Бойко Борисов, министрите Лиляна Павлова и Красен Кралев, кметът на Русе Пламен Стоилов и министърът на спорта на Румъния.

Всички изказаха огромни благодарности за осъществяването на спортния проект и на властта, и на инвеститорите и спонсорите, както и на гражданите. Министър-председателят благодари и на "Началника" и припомни, че без него нищо не става. Той акцентира на това колко много спортни съоръжения са открити през последните години.

"Само преди няколко години в София нямаше нито една спортна зала, в Пловдив също, във Варна - Господ ни е спасил, че не е паднала залата. Само за няколко години, освен в София, има зали и в други градове - на 30 август ви каня в Пловдив , днес сме в Русе, а в Бургас строим", каза премиерът Борисов.

Според него в залата ще могат да се случват много събития и тя ще се превърне в средище.

Още по темата

Пред публиката той пое ангажимента, че ще бъде проектиран четирилентовият път, който ще свърже Русе с магистрала Хемус.

"Това ще направи Русе съвсем различен град и Павлова да направи проекта до края на годината", обърна се премиерът към министърът на регионалното развитие и благоустройството.

Премиерът не пропусна да коментира и консенсуса за съдебната реформа.

"Беше много важно да намерим консенсуса за съдебната реформа. Ще има Шенген, ще има и инвестиции, това беше ключовото решение за България за тази година. Партиите надмогнаха различията и си стиснаха ръцете - непримирими врагове – Патриоти с ДПС, Реформатори с АБВ".

Министър Лиляна Павлова заяви с оптимизъм, че спортната зала ще се превърне в "бижу" в сърцето на Русе. "Този град, който благодарение на кмета и неговите усилия , се превърна в перлата на Дунава", похвали Павлова.

От своя страна градоначалникът на Русе определи днешния ден като изключителен и допълни, че този момент е чакан от русенци повече от 30 години. "Много бяха трудностите пред този порект. Но ние показахме, че когато администрация, частните партьнори и гражданите работят заедно, ние успяваме. Това ще е мощен стимул за развитие на нашия град. Ще продължим напред за един по-добър град“, обеща той.

Министър Кралев също отправи поздрави и благодарности и заяви, че сложното тепърва предстои. По думите му ще има нужда от още много работа за организирането на международни събития, но Министерството на младежта и спорта ще подкрепи напълно всички проекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
5
 
! Отговори
Русенец преди 8 години
Залата е много хубава.Заслужава си!
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълни глупости отново в ход. Залата във Варна щяла да падне. Как така изкара десетки години без проблем, сега точно при тебе щеше да падне бе Бойко. Егати грандомана е този човек.
38
6
 
4
 
! Отговори
антитрол преди 8 години
Всяка отрезана лента оНачава нова придобивка! Когато управлява ББ се строи, а когато управляват другарите само се краде и няма нищо построено, накрая им спират парите по Европейските програми и като няма какво да крадат и държавата е пред фалит *** сами напускат властта, тогава идва ББ и стабилизира нещата! После като се понапълни хазната и вече има какво пак да се краде, комунистите излъжат народа и изгонят ББ, почва се пак яко крадене, свършат парите и ....историята се повтаря!
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То се разбра, Лентореза отряза поредната лента. И кво от това? Това е ПР за глъпендери. Да каже какво направи за икономиката, производството, новите работни места, доходите на хората, да не крадат народа от тока, водата, храните, парното, горивата, лекарствата? Нищо но на квадрат! Може да си реже лентите но американците са му вдигнали мерника. Скоро ще му бият шута. Не им трябва повече. А след това идва Рестото от Руснаците дето ги изпържи с 500 милиона за Южен Поток. Колко ли му остава?
36
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много *** тука.Комунистическите *** завиждат на тези, които правят нещо.
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 666...СУПЕР!Те ти си от масовката, ще си останеш , ***,*** и беден, но от време на време ще те ухажвах Бб, което ме радва!
34
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво ми го хвалите разБойко като "строител на България" (смях в залата), като той няма пръст в строежа на тая зала???!!!
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиквата е нищожество.
32
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиквата е международен престъпник, наркотрафикант.Мястото му е в затвора, да не говорим за някои по-екзотичнистрани като Малайзия, където наркотрафикантите се екзекутират.Много рано тази *** или ще бъде застреляна от друг мафиотили ще умре от преяждане.След това ще се чудим как сме търпели толкова *** човек да ни упправлява.Като начало - всички депутати гласували за 16 милиардния заем да им бъдеотнето имуществото и 10 години строг тъмнничен затвор.
31
1
 
14
 
! Отговори
ano преди 8 години
До АнонименЗалата е частна - без участието на държавата и ако тази д-ва не бе Рекетьор, никой нямаше да ги покани тези там!
30
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** бил .Мафиот бил. НО ЗАЛАТА СИ Е ТАМ. НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО ОТРЕЧЕ.
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиквата е тлъста *** - позьор.Занимавал се бил със спорт - тенис за да гледа момиченцата с късиполички през педофилските си очи, футбол - за да се търкаля потерена по корем и да бие дузпите.Нека да тренира бягане на 10 километра да покаже какъв е спортист.Неговото управление е най-срамния период в историята на България.
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Тиквата и Станишев са срам за България -единия некадърник станал политик поради баща си,другия мутра от СИК, крал, убивал и тровил народа си с наркотици.И двамата в затвора до края на дните си!
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиквата е международен престъпник и наркотрафикант.Скоро ще бъде далече от политиката -или поради арест на Интерпол или поради инфаркт/инсулт поради затлъстяване.Вече има залагания кое ще стане по-скоро.
26
8
 
14
 
! Отговори
До Урода №36 преди 8 години
Какви *** ти се привиждат, бе ***?Пиша ти от хиляди километри и ти казвам, че бандита Тикватазагроби България. Какви постижения, бе платена *** -Тиквата взема държавни борчове и дава поръчки на близки фирмидо мафията ГЕРБ за проектите, така един проект излиза 5-6 пътипо скъп на данъкоплатеца.Това са фактите, дрогирана мафитска ***,виж тлъстия си шеф - на човек не прилича, тлъст отвратителен *** -това са фактите.
25
15
 
7
 
! Отговори
До всички преди 8 години
До всички ***:Когато фактите говорят и троловете мълчат... Което е факт, е факт колкото и да злобеете за 25 години само Борисов успя да построи нещо, може и да е крал но и строй за разлика от комунята, които само крадат...
24
1
 
6
 
! Отговори
пуня преди 8 години
изборната активност на следващите избори ше е 30% я има, я няма..
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ще се запомнище го запомним като премиерът с най-голям ***. по-*** и от свинаря Ивайло. като страхлив ревльо.
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво сте се заяли за тези 16млрд. а онези 10млрд. които тройната ламя теглеше почти всяка година когато бяха на власт,за тях защо мълчиш.Като ги съберем на едно всичките заеми на тройната ламя сигурно имаме да изплащаме поне 50млрд.--------------------------------------50 милиарда цирея на *** ти да се появят, лъжецо нагъл!
21
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 28:Тиквата ще остане в историята като първия гангстер станалминистър-председател в европейска държава.Дори да си плаща на пресата да го хвалят не му остава дълговреме да ни досажда:-или ще го гръмне някой негов бивш съдружник-мутра (той затова ходи с 10 пазванти да играе тенис)-или ще го тресне в близките 2-3 години я инфаркт, я инсулт - аз тлъст човек на неговата възраст без сериозни болести не съм виждалТака, че не се изсилвай много, краят е близо.Тиквата е срам за България!