Обявиха ТЕЦ - Шумен в несъстоятелност

Съдът сложи край с дейността на дружеството
3
Обявиха ТЕЦ - Шумен в несъстоятелност
Снимка: Булфото, архив

"Топлофикация Шумен" ЕАД да бъде обявена в несъстоятелност е решил на закрито заседание вчера Шуменският окръжен съд. Това става известно от решението на съда, публикувано на сайта на съдебната институция.

Съдът постановява още прекратяване на дейността на дружеството, обща възбрана и запор на имуществото на "Топлофикация Шумен", прекратява правомощията на управителните й органи, лишава търговското дружество от правото да управлява и да се разпорежда с имуществото.

Постановено е и започване на осребряване на имуществото, включено в масата на несъстоятелността на "Топлофикация Шумен", както и разпределение на осребреното имущество.

От решението на съда става известно още, че се свиква събрание на кредиторите на 3 септември - за определяне на реда и на начина на осребряване на имуществото на "Топлофикация Шумен", на метода и условията на оценка на имуществото на дружеството, за избор на оценители и определяне на възнаграждението им.

Решението на съда подлежи на обжалване пред Варненския апелативен съд в седемдневен срок от вписването му в търговския регистър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
.. преди 8 години
Нови сметки няма да има, ТЕЦ не работи от близо 5 години. В този град думата "парно" е отдавна забравена.
1
1
 
9
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
сега някой ще го купи за едно евро, както обикновено става нашата мила родина. И ще "надуе" новите сметки. Кой ли ще е новият собственик?