Колчета, бетон и... пътят Созопол-Приморско преграден

Според кмета Панайот Рейзи пътят "не е нужен на никого"
Обновена: 28 юли 2015 11:12 | 28 юли 2015 10:47,
91
Колчета, бетон и... пътят Созопол-Приморско преграден
Блокираният път. Снимка: bTV

Преди дни пътят между Созопол и Приморско беше затворен, като бариерите бяха бетонирани в земята. По този начин и достъпът до плажа "Алепу" е невъзможен.

Дори е сложена табела "Паркинг" и се събират пари от хората - от държавен плаж, възмущават се в социалните мрежи.

Според летовници през последните четири, пет години на това място винаги е имало ограда, като желаещите да стигнат до "шофьорския плаж" са плащали такса от 2 до 20 лв. в зависимост от модела на автомобила им. Новото тази година е, че оградата е бетонирана в асфалтовия път и преминаването вече е невъзможно.

"Пътят е затворен от грижа към хората. Този път не е нужен на никой, има околовръстен път", обяви пред bTV градоначалникът на Созопол Панайот Рейзи.

Според него къмпингуването на този плаж, известен като шафьорския, е незаконно и всеки, който наруши това, следва да бъде глобен.

Междувременно туристи заподозряха, че затварянето на пътя се прави от грижа към хората в "Св. Тома".

"Това са несериозни аргументи", каза Петър Янков от Българското дружество за защита на птиците. Според него идеята за превръщане на въпросния път в пешеходна зона означава урбанизиране на местността.

"Това противоречи на твърдението, че искат да запазят резервата", допълни още Янков.

Летовници обаче смятат, че теренът се подготвя за застрояване. Според местните хора за това вече имало издадено строително разрешение от Община Созопол.

"Тук никога няма да има строителство", отвърна им кметът. По думите му бариерата все пак е незаконна, но пък е преместваема.

Той каза, че трябва да се запознае със случая и ако се установи, че има нарушение, отговорните ще бъдат глобени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
32
 
! Отговори
СТОЯН преди 8 години
..И НАЙ НАКРАЯ ИСКАМ ДА ПРИПОМНЯ ЕДИН ФАКТ! ПЪТЯТ БЕШЕ ОТВОРЕН ПРЕДИ 3 ГОДИНИ ОТ ГЛАВНИЯТ КЪМ СВ. ТОМА, С ЛИЧНО РАЗПОРЕЖДАНЕ НА "БАЩИЦАТА ББ"! ЗАЩО ЛИ - АМИ КОФТИ БЕШЕ ДА ОТИДЕШ ДО СВ. тОМА ПРЕЗ 12 КМ НАТОВАРЕНО ТРАСЕ! ИМАШЕ КАМЪНИ ОТ ОТКЛОНЕНИЕТО НА ОСНОВНИЯТ ПЪТ! ПОСЛЕ ОТВОРИХА ПЪТЯ НАЦЯЛО, СЕГА ГО ЗАТВАРЯТ САМО ОТ ДЮНИ ДО КРАЯ НА ПЛАЖА! ЗАЩО ЛИ НЕ ГО ВЪРНАТ СТАРОТО ПОЛОЖЕНИЕ - КОГАТО БЕШЕ ЗАТВОРЕН НАЦЯЛО? Е КАК ДА НАРУШАТ ИДИЛИЯТА НА БАРОВЦИТЕ В СВ. ТОМА? ЕХ, КМЕТЕ, КМЕТЕ....ЖАЛЪК МИШОК....
32
1
 
44
 
! Отговори
3M преди 8 години
Още една причина да забравим за черноморието. Да си бетонират, да се таксуват, да се паркингуват.....ТЕЗИ ***. Няма да стъпя там повече. Унищожиха къмпингите и цялата природа!
31
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А на мястото на страия къмпинг Веселие - хотел Пясъчна лилия! Точно на плажа!
30
1
 
31
 
! Отговори
художника преди 8 години
Този път може да не е нужен на никого, само че компетентност по това има агенцията по пътищата и пътна инфраструктора. В случаякмета е нарушил закона и това се счита, като самоуправство и злоупотреба с власт.Къде е сега прокуратурата да се самосезира. А Лилето Павлова, като министър що не се произнесе по въпроса? КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА ?????
29
1
 
31
 
! Отговори
123 преди 8 години
То вижте Созопол на какво прилича...!Помня го от преди доста време - беше прекрасно градче - спокойно и автентично...А сега е презастроено, няма място за паркиране, в очакване на 'туристите' от Украйна, Молдова и т.н.Защо никой не помисли за пренаселването на града, като даваше разрешителни за строеж?Съсипаха ни хубавия курорт!
28
2
 
17
 
! Отговори
СТОЯН преди 8 години
9. ТОВА Е ЯРЪК ПРИМЕР, КАК ГЕРБ ТИХОМЪЛКОМ СИ ПРАВЯТ ПОДАРЪЦИ НА ВЕРНИТЕ ХОРА!!!!! 10. МАКАР ЧЕ СЪМ ДЕМОКРАТ ПО УБЕЖДЕНИЕ, ЗА ПЪРВИ ПЪТ В ЖИВОТА СИ ТАЗИ ГОДИНА НА ЕСЕН ЩЕ ОСТАНА ДА ГЛЕДАМ ИЗБОРИТЕ ПО НОВИНИТЕ, УДОБНО НАСТАНЕН НА ДИВАНА!!!! ПРИЗОВАВАМ ВСЕКИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ДА ГО НАПРАВИ, ИЛИ ДА ГЛАСУВА ТЕМАТИЧНО: С ПОЖЕЛАНИЕ КЪМ РОДНИНИТЕ НА Т.НАР НАРОДНИ ИЗБРАННИЦИ!!!!
27
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ах Мутроморие... намръщен обслужващ персонал, бетонови колхози, фекалии във водата, цени по-високи от Монако... пък може и някой пиян турист да ви уринира в краката на улицата, или някое мутра да ви пребие... на плажа пък хеликоптер може да ви падне на главата. Елате всички!
26
0
 
26
 
! Отговори
Ееееееей! преди 8 години
Продължавайте така, и на хората скоро ще им писне! Ще ви изринем с големите лопати, ей наглеци! Като започнат разни измислени кметчета да висят по стълбовете, тогава ще се спрат с далаверите!Нещастници!
25
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Гърция на плажовете са направили безплатен паркинг само да е доволен туриста. От 2 години не бях ходил на черноморието, отидох за един уикенд и се оказа по-зле от преди 2 години, мръсно море и плаж, платен паркинг и паяци, храната е скапана, платени зони на плажа. За това ще почивам в Гърция след няколко дни.
24
0
 
21
 
! Отговори
Владислав преди 8 години
Това е турската мафия в съдружие с ГЕРБ: На местните избори през 2011 година е избран за кмет от листата на ГЕРБ. (Wikipedia)
23
0
 
19
 
! Отговори
стоян преди 8 години
...ПО ЕЛЕМЕНТАРНАТА ПРИЧИНА, ЧЕ ОТ ЕДНАТА СТРАНА Е ЕЗЕРО, А ОТ ДРУГАТА МОРЕ! 5. НИКОЙ НИКОГА НЕ Е СЪБИРАЛ ПАРИ ЗА ВХОД ТУК, НИТО ПЪК Е ИМАЛО БАРИЕРА ДО ОНЗИ ДЕН! 6. КМЕТА ЯВНО НИКОГА НЕ Е ХОДИЛ ДО ТАМ, НИТО ПЪК Е ВЪРВЯЛ ПОВЕЧЕ ОТ 100 МЕТРА ПЕШ!!! 7. В ОТСЕЧКАТА СОЗОПОЛ ДЮНИ Е АДСКО СТЪЛПОТВОРЕНИЕ ОТ ПЕШЕХОДЦИ, ПАРКИРАНИ В 2 РЕДА МПС, СЕРГИИ, МАГАЗИНИ И ТЕМ ПОДОБНИ ***! Е ТАМ Е ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ, А НЕ ТОЗИ ПЛАЖ! САМО ЧЕ...ПРОБЛЕМЪТ СЕ ПРЕНАСЯ ОТ ЗДРАВАТА ВЪРХУ БОЛНАТА ГЛАВА..! 8.ОТ БУРГАС СЪМ.
22
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по тази логика следва да се затвори пътя и към Силистар, както и още 100 други пътчета към разни плажчета и плажове, които не са в добро състояние. Изобщо няма ли асфалт и бетон значи не става за почивка и е опасен! *** логиката, и това от човек, кмет на град с туризъм ?!
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И къде точно са сложили бариерата, че мисля, че е важно за подбудите, а никъде не се споменава?
20
0
 
27
 
! Отговори
Радой преди 8 години
Търпи народът наш, той има 500-годишен стаж!
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Стоян 5. Любимо място на бургаските риболовци за улов на платерина от брега!
18
1
 
18
 
! Отговори
king_for_a_day преди 8 години
"Според него къмпингуването на този плаж, известен като шафьорския, е незаконно и всеки, който наруши това, следва да бъде глобен"Защо се приема, че всеки преминаващ отива там за да къмпингува? Този знае ли какво означава "къмпингуване"? Може да иска просто да посети плажа и вечерта да се прибере без да разпъва палатака или пали огън. Нека корумпираните общинари да не ни правят чак толкова на луди, че ще им бетонираме по едни "преместваеми" бетонови блокчета на краката - и в заливчето на Алепу.
17
0
 
24
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
ПОСЕЩАВАМ ТОВА МЯСТО ОТ 9 ГОДИНИ! А ИНАЧЕ ГО ПОМНЯ ОТ 40!!!!! НА ТОЗИ ПЛАЖ МЕЖДУ ДРУГОТО Е ЗАСНЕТА И ПОСЛЕДНАТА СЦЕНА ОТ "ОРКЕСТЪР БЕЗ ИМЕ"! СЕГА ДА КАЖА И АЗ! 1. ПЪТЯТ Е ДОСТА ПРИЛИЧЕН, КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД ЧЕ ОТ 20 ГОДИНИ НЕ Е ПОДДЪРЖАН! 2. НЕ СЪМ ЧУЛ НЯКОЙ ТАМ ДА СЕ Е ДАВИЛ! 3. ЗА 9 ГОДИНИ САМО 1 КОЛА ВИДЯХ ПАРКИРАНА ДИРЕКТНО ВЪРХУ ДЮНИТЕ! ДРУГИТЕ СА ПРИЛИЧНО ПАРКИРАНИ НА БАНКЕТА! 3. 80 КМ/Ч ТУК СА НЕВЪЗМОЖНИ И НЕ СЪМ ВИДЯЛ НЯКОЙ *** ДА ГИ ДОСТИГА! 4. ПАРКИНГ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗГРАДИ...
16
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук всеки си дрънка каквото си знае. Ясно ли е на някого въобще за кой път точно пък става дума? И какви са тези 7 км остри завои от Дюни на юг? Вие нормални ли сте? Няма и колометър прав път от Дюни към основния път Приморско-Созопол. Тук говорят за стария път, покрай плажа, който от години е неизползваем.
15
0
 
32
 
! Отговори
Чудя се преди 8 години
Как такива типове стават кметове?
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам кой колко активно е използвал пътя при положение, че на Томито имаше бариера и трима гавази, които не пускаха никой да прехвръкне.