Колчета, бетон и... пътят Созопол-Приморско преграден

Според кмета Панайот Рейзи пътят "не е нужен на никого"
Обновена: 28 юли 2015 11:12 | 28 юли 2015 10:47,
91
Колчета, бетон и... пътят Созопол-Приморско преграден
Блокираният път. Снимка: bTV

Преди дни пътят между Созопол и Приморско беше затворен, като бариерите бяха бетонирани в земята. По този начин и достъпът до плажа "Алепу" е невъзможен.

Дори е сложена табела "Паркинг" и се събират пари от хората - от държавен плаж, възмущават се в социалните мрежи.

Според летовници през последните четири, пет години на това място винаги е имало ограда, като желаещите да стигнат до "шофьорския плаж" са плащали такса от 2 до 20 лв. в зависимост от модела на автомобила им. Новото тази година е, че оградата е бетонирана в асфалтовия път и преминаването вече е невъзможно.

"Пътят е затворен от грижа към хората. Този път не е нужен на никой, има околовръстен път", обяви пред bTV градоначалникът на Созопол Панайот Рейзи.

Според него къмпингуването на този плаж, известен като шафьорския, е незаконно и всеки, който наруши това, следва да бъде глобен.

Междувременно туристи заподозряха, че затварянето на пътя се прави от грижа към хората в "Св. Тома".

"Това са несериозни аргументи", каза Петър Янков от Българското дружество за защита на птиците. Според него идеята за превръщане на въпросния път в пешеходна зона означава урбанизиране на местността.

"Това противоречи на твърдението, че искат да запазят резервата", допълни още Янков.

Летовници обаче смятат, че теренът се подготвя за застрояване. Според местните хора за това вече имало издадено строително разрешение от Община Созопол.

"Тук никога няма да има строителство", отвърна им кметът. По думите му бариерата все пак е незаконна, но пък е преместваема.

Той каза, че трябва да се запознае със случая и ако се установи, че има нарушение, отговорните ще бъдат глобени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
32
 
! Отговори
дрън-дрън преди 8 години
Пътя се ползваше и то доста активно през цялото лято.От "Дюни" на юг друг път няма , защото е блато.Сега трябва да се връщат автомобилите 6-7 км по едни остри завои.Явно крадливия местен кмет е намислил да пълни гуша до изборите.При това в разгара на сезона.***!
12
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАКВА НАГЛОСТ!!!!!!!!КМЕТА ЗАТВАРЯ КОЙТО СИ ПОИСКА ПЪТ БЕЗ НИКАКВА ПРИЧИНА!!!!!!!!!!!!!!!И ЗАЯВЯВА ТАКА ЩЕ БЪДЕ АЗ СЪМ КМЕТА А ВИЕ СТЕ НИКОЙ!!!!ДА ИМ Е ЧЕСТИТО НА СОЗОПОЛЦИ!!!
11
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И да ви го обясня по-елементарно, понеже явно сте прости селяни - за укрепване на едно свлачище лесно ще се изядат едни 5-600 000. Общината видели ли сте я да вади толкова пари? По-скоро не. Като е не, с кой акъл ще си карате бричките през този срутен път? Само и само да се*ете на безплатен плаж пред караваната си. На *** народ крив му пътя
10
1
 
27
 
! Отговори
Мартин преди 8 години
Като не се ползва пътя и няма да се строи да се разкара и тоя асфалт от там и да върнат мястото му във вида в който го е направила природата!
9
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този път беше неизползваем от поне три години, когато последно бях на Аркутино. Тогава имаше бариера още при хотел Аркутино, която таксуваше плажуващите с коли. Не съм видяла автомобили да се движат към хотел Св. Тома и по-нататък. С бариера или не - тама път отдавна няма.
8
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Анонимен 8 - що спреш да пушиш гъби за момент? Като искаш да се сринеш от баира заповдяй, бариери се заобикалят. Ама после да няма "държавата да ме извади от дерето, държавата да ми плати колата, памперсите на детето и мойте". По този път осветление НЯМА. Маркировка НЯМА. Демек, който не пътува през деня и си кара с едни прилични 80км, познай как арзбира, че пътя пред него го няма?
7
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такава простотия с прегради насред междуградски път може да сътвори само селски бек.
6
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На анонимни 1 и 2 кмета /който нощно време ходи да бере гъби с ловна пушка, понеже се страхувал от гъбите/ ли ви плаща за да драскате пълните си глупости!?
5
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези селяци по Черноморието полудяха.Всеки слага бариери и иска пари.Кога ще се намеси държавата?Крайбрежието е на всички българи , а не само на някакви местни селяци.Този плаж се ползваше от сто години безплатно и беше най-достъпния за бедните българи.Сега алчния ДПС.кмет е решил да си пълни гушата.Също като тъста на Йордан Цонев от ДПС.До кога?
4
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИДВАТ ИЗБОРИ И КМЕТОВЕТЕ СЕ АКТИВИЗИРАХА КАТО ЗА ПОСЛЕДНО КАКВО МОГАТ ДА ОТКРАДНАТ ЩОТО НЕ Е СИГУРНО ДАЛИ ЩЕ СА ПАК ТЕ!!!!!ОТВРАТ!!!!!!!!!!!!!!!
3
1
 
45
 
! Отговори
ха така! преди 8 години
Кметът Рейзи трябва да бъде набучен на шиш и печен на бавен огън докато си признае защо наистина е затворил пътя.
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БЪЛГАРСКО ЧЕРНОМОРИЕ!!!
1
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По пътя след Св. Тома не се пускат коли от много време, но в случая считам, че е полезно - това лято го минавах пеша и на места платното е пропаднало наполовина, едва ли е безопасно. Между другото преди самия комплекс през м. май имаше чудовищно свлачище, при което пак половината път се беше свлякъл на плажа и се правеше укрепване. Явно целия район е свлачище, и като не се поддържа добре ето до къде се стига.