Проверяват гърменските роми – имоти, коли...

Ще им предлагат настаняване в общински или държавни имоти
28 юли 2015 12:21,
45
Проверяват гърменските роми – имоти, коли...
Снимка: Булфото, ахрив

Общинският съвет в Гърмен, в присъствието на областния управител Бисер Михайлов, прие специална декларация по отношение на жителите на ромския квартал "Кремиковци".

Сесията продължи до късно снощи и целта й бе да намери решение за подслон на тези роми, които живеят в 124-те незаконни постройки, подлежащи на събаряне.

Още по темата

"Ще се направи проверка на всички в квартала каква собственост притежават - не само в Гърмен, но и в страната. Искаме да сме наясно какви недвижими имоти имат, какви са приходите им, имат ли автомобили, колко социални помощи получават. Искаме да им предложим настаняване в общински или държавен имот", заяви днес областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, цитиран от БТА.

Жители на ромската махала, които имат финансови възможности, ще могат да започнат законен строеж на свой дом. "Става въпрос само за нови постройки. Защото няма никакъв шанс да се узаконят 124-те незаконни помещения", уточни Михайлов. 

Общинските съветници отказаха да приемат предложението на кмета на общината Минка Капитанова част от ромите, останали без покрив над главата, да заживеят в сградите на бившите здравни служби в Гърмен и в село Горно Дряново.

"Най-важно е обаче хората от квартала да поискат да бъдат настанени на друго място. Без тяхното съгласие усилията ни ще са напразни", призна Михайлов.

Засега ромите в "Кремиковци" са категорични, че няма да напуснат махалата. Не желаят общината и държавата да им търсят и намират алтернативни жилища. Няма да изоставят бараките си в квартал "Кремиковци".

"Искаме да сме си накуп, а не да ни разселват по селата, да ни разделят. Няма да мръднем от махалата, ако ще палати да ни дадат да живеем в тях", заяви ромският лидер Юлиян Герасимов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
цацар преди 8 години
А за тези,които за 26г. ограбиха държавицата ни - КОГА?
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Булдозерите да зариват каквото стещнат по пътя им. Останалото е гавра с българите които плащат за да живеят готованци. Има ли някой милост към българина който губи жилището си? Идва съдия изпълнител и гони. Никой не се интересува къде ще отиде той и децата му.
16
2
 
16
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
Всички постройки в Полша и Германия са готови за тези , които искат труда да ги направи свободни !
15
0
 
22
 
! Отговори
Лошо управление преди 8 години
До БПФАми погледни правителството ! Ако не знаеш кои са, не ти ли изглеждат като престъпници ? Дебелите мутренски вратове, тъмни очила, походка и с какви коли движат !!? Кметовете им подражават. Погледнете една богата напреднала държава с не по малко богати граждани Израел. Строги закони 3 министара и един президент излежават присъди, а служебната кола на кмета на Тел-Авив хюндай и с нищо не се различава от останалите общински коли. Уважаван човек с достойнство бивиш летец от войската
14
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредното доказателство, че държава няма. Държавата е абдикирала от своите задължения, тука е разграден двор и всеки, който е по-нагъл и безскрупулен си прави каквото си иска.
13
0
 
26
 
! Отговори
БПФ преди 8 години
Който не вярва в написаното в пост 8, нека отвори Наказателния кодекс - да намери Член 323а и да се убеди с очите си, че незаконното строителство върху земя извън регулация се наказва със затвор !!!! Интересно - къде в случая се крие прокуратурата? Къде е съдът, защо в тая държава въобще има закони, щом никой не ги спазва ???? И не разбирате ли, че ако само Чл. 323а се прилагаше неотклонно, това би ликвидирало престъпността в държавата поне на 80% ????
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наема в София е 100 евро и повече за 1 стая. По-ниска цена от пазарната ще е корупция или купуване на ромските гласове.
11
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз искам да ме настанят безплатно в обинки или държавен имот. Защо аз трябва да се чудя как да си палтя наема, а бай манга.л всичко да му е на тепсия?! Айде стига реверанси към тая ***!
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са гласоподаватели !българите и не гласуват
9
0
 
40
 
! Отговори
V преди 8 години
Като чета статията разбирам, че ако не искам никой не може да ме изгони от нас. Правя си колиба някъде и никой немой ме барне, има прецедент вече, живея си там и толкоз.
8
0
 
50
 
! Отговори
БПФ преди 8 години
ПЪЛНО ПАДЕНИЕ на държавата - молят за съгласие някакви престъпници, за да приложат закона !!!! Наказателния Кодекс е категоричен - незаконното строителство върху земя извън регулация се наказва с големи глоби и ЗАТВОР !!!! ЗАЩО тия все още не са изправени пред съда, а вместо това се готвят да ги НАГРАЖДАВАТ ту със жилища, ту с парцели ????
7
0
 
37
 
! Отговори
Дебора преди 8 години
Къде ги проверяват? В данъчното, на списък или само на думи и празни приказки ? От къде и как са теглили ток и вода за тези сгради ? Не е ли редно всеки теглил ток аванта да поработи поне 6 месеца за държавни пътеща канали и строежи. Работа колкото искаш. Да работи безплатно, както е теглил ток безплатно !!!
6
0
 
38
 
! Отговори
Бре,бре,бре! Искат! преди 8 години
В общински или държавни имоти да настаняват млади семейни българи, които са с минимум средно образование. Може и несемейни, ако живеят натясно с родители и други близки - това пречи на човек да създаде семейство.Доходите на ромите няма да могат да ги установят. Докопаното от кражба и просия също е доход, нали? Както и припечеленото в сивия сектор, без да се плащат данъци и осигуровки.Могат "да искат" да са си "накуп" и да предявят и други претенции само онези хора, които плащат данъци!
5
0
 
31
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
БЪЛГАРИТЕ НИКОЙ НЕ ГИ ПИТА ДАЛИ ИСКАТ ДА ПЛАЩАТ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ БЕЗ ДА ПОЛЗВАТ ТОПЛО...ДАЛИ ИСКАТ ДА ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ...А ТАМ ЗАСТРОИЛ..ДАНЪЦИ ПЛАЩАЛ ЛИ Е И СЕГА ЩЕ ПОЛУЧИ НОВА КЪЩА...ДА ИЗМРЕТЕ ДО КРАК ПОЛИТИЦИ...Е СЕГА ТРИЙ *** АКО НЕ ТЕ СРАМ...НО И ТИ ПЛАЩАШ НЕ ГО ЗАБРАВЯЙ...
4
0
 
31
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
Какъв е този закон - искам , не искам??? Няма не искам! Или се местиш или седиш под падащите керемиди!!! Идва зима и нищо няма да направят с тази ***!!! *** Андро Башев за това , че ги засели там дано!!!
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тука казват няма да мръднем и всичко спира... А във Франция за 2 години са разрушили около 100 такива места населявани от роми. Има закони и както законът може да важи за мен в пълна сила така трябва да важи за всички независимо от пол, етнос, или религиозни убеждения. Ако това почне да се спазва нещата ще се променят но никой не иска особено тези, от които това зависи. Странно защо ли коректора ми подчертава думичката роми като грешна ... дори самите те си викат, че и един друг.
2
0
 
40
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Един път се дават пари за разрушаването и толкоз!!!Въпроса е приключен.Всеки месец сесии, декларации и посещения.Все държавна пара е това.Кой плаща масрафа само за разтакаване.Ще дойде зимата и тогава хептен няма да ги бутате.Не разбрахте ли роби ,че ви разиграват мършавите политици?Дойде ли зимата, тия се бетонират!!!
1
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
иняма иска не иска евакоирайте ги като французите