МВР: На 5 места има автогонки във Велико Търново

Рекордьор е 22-годишен шофьор с 26 наказания и 16 глоби
Обновена: 19 авг 2015 19:29 | 19 авг 2015 19:29, Анисия Иванова
16
МВР: На 5 места има автогонки във Велико Търново
Архив: Булфото

Във Велико Търново незаконни автогонки се организират на 5 места, сочи анализът на Областната дирекция на МВР. За да се пресече демонстративното високоскоростно  шофиране, в тези райони е въведен непрекъснат полицейски контрол, каза началникът на отдел "Охранителна полиция" в Областната дирекция на МВР комисар Стефан Николов, цитиран от БНР.

По думите му за тази година са съставени 45 акта по Наредбата за обществения ред на Община Велико Търново. Отделно от "Пътна полиция" са съставени над 60 акта на водачи, които управляват демонстративно.

Още по темата

Комисар Николов допълни, че предстои да бъде отнета книжката на 22-годишен рекордьор във високоскоростното шофиране, който има 26 наказателни постановления и 16 глоби по фиш. Срещу този водач е започнала и проверка за неизпълнение на полицейско разпореждане да спре при поредното си рисково шофиране.

На среща с кметовете на 36-те населени места в община Велико Търново директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов събра информация за местата в градовете и селата, където се организират гонки. Той поиска от кметовете да сигнализират за незаконните състезания пряко на телефоните на оперативните дежурни в дирекцията.

"Бъдете сигурни, че ще действаме светкавично и ще направим невъзможното да получат заслуженото тези водачи. Пет автомобила на "Пътна полиция" и 6 мобилни камери ще патрулират в зоните за автогонки в община Велико Търново", зарече се той.

Вчера от полицията в Ловеч съобщиха, че нямат данни за организиране на незаконни автомобилни гонки в областта.

Причина за полицейските проверки в различните области са тежки пътни инциденти, завършили със смърт. Преди седмица автогонка в Лесидрен стана причина за смъртта на двама младежи на 16 години - момиче и момче. Няколко дни по-късно 11-годишно момиче загина, пометено от лека кола в центъра на Ловеч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
D.D.D преди 8 години
АНАРХИЯ НАВСЯКЪДЕ В ДЪРЖАВАТА СУПЕР ,ПРАВЕТА ПАРИ И НЕ МУ МИСЛЕТЕ.
8
1
 
9
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
Ами както пишат и знаят нямат ли ленти с шипове, или нямат нареждане от онази МВР шматка. Колко лесно ще стане, или ще кажете нарушават им се човешките права. А тези, дето ГОСПОД БОГ им е дал живот те нямат ли право да живеят и да радват бащи, майки и роднини. Тези главозамаяни *** в затвора им е мястото без никакви съображения от БХК .
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
AMI DOSEGA KADE BIAHTE BE GOSPODA POLIZAI--VAN OT MVR-VAN--VAN
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"МВР: На 5 места има автогонки във Велико Търново."И к,во правим, МВР? Само констатираме, нали?
5
1
 
21
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До АнонименКонфискация на колата независимо чия е..родители и приятели са солидарност отговорни в случая. ..Затвор още от първия ден минимум за година за първо нарушение..3 години за повторно участие в гонка. .5г за рецидивисти. .никаква милост при смъртен случай. .5 - 10 години затвор.Никакво пускане под домашен арест. .Ефективни присъди по бързата процедура. .Да спрем безумието на убийците по пътя..с нищо не са по дабри от другите убийци..
4
4
 
11
 
! Отговори
Ужас преди 8 години
Те от ГЕРБ толкова си могат всичко им е ЩЕ! Воглаве с Бойко Борисов! Само ЩЕ! Констатираме, че .... И накрая НИЩО
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно Министерството на Великите Рушветчии почва да води статистика и за това. Работата им се свежда до рушвети, далавери, прикриване на престъпления, регистрация и статистика.
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вземето му колата и я направете патрулка
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато не започнат да се конфискуват колите,няма да се спрат тези! Карат и без книжки,въобще не се съобразяват с нищо!Даже и в насрещното на магистралите!