Полицията в Ловеч нямала данни за гонки в областта

Униформените само с 3 оборудвани патрулки за борба с джигитите
18 авг 2015 19:48, Красимир Ангелов
28
Полицията в Ловеч нямала данни за гонки в областта
Снимка: Булфото

Полицията в Ловеч няма данни за организиране на незаконни автомобилни гонки в областта, обяви заместник-директорът на областната дирекция на МВР Даниел Колев на специална пресконференция, организирана заради зачестилите пътни инциденти в Ловешка област с фатален край.

Още по темата

По думите на Колев дори да има случаи, в които на пътното платно се въртят гуми, е пресилено да се говори, че става въпрос за организирани гонки.

Според статистиката на полицията, от началото на годината загиналите при катастрофи са 14, при 18 за същия период през 2014 г. На територията на областта са станали 106 пътно-транспортни произшествия, а ранените в тях са 148 човека.

До 17 август пътните полицаи са констатирали над 9300 нарушения в Ловешка област, като над 40% от тях са за превишена скорост, отчита БТА.

Даниел Колев призна, че пътната полиция в Ловеч разполага само с три оборудвани автомобила с необходимите технически средства и със системи за видеонаблюдение, като единият от тях е съсредоточен на автомагистрала "Хемус".

Както е известно, при тежък пътен инцидент край село Лесидрен късно вечерта на 11 август,  на място загина 16-годишно момиче. На 12 август издъхна и раненото момче в същата катастрофа. Само 2 дни по-късно млад шофьор прегази 11-годишното момиче в центъра на Ловеч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че то в Ловеч има ли полиция...?При бюджет над един милиярд,полицията нямала патрулки,ами да ходят пеша,мама им недоносена...
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още едно доказателство, че КАТ трябва да се залкрие.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уволнете веднага шефа на полицията в Ловеч!
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
POLIZIATA IMA SAMO DANNI ZA UVELICENIE NA ZAPLATITE I NAMALIAVANE GODINITE ZA PENSIONIRANE.
3
0
 
21
 
! Отговори
гонкажия преди 8 години
Ам те от КАТ какво очакват, до ги канят и тях на гонките. Нали затова са незаконни.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Случаят се разследва.А кво стана с Ембака и Легионерите?Случаят се разследва!!!
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицията никога няма данни за нищо,защото там нещата имат странното свойство да изчезват, особено ако е замесен някой кияк рушветчия. Те заради това реват че тел.112 не работи добре, бавели се заради него,да се звъни в районното и ред други милиционерски простотии. Истината е че на 112 остават доказателства колко са некадърни. Затова сигнала да се документира,записва до няколко служби. Нали помните Гърмен, за година четири престъпления, две от тях разкрити, тоест петдесет процента успеваемост.