Кметът на Гърмен: Приютете ромите, безвъзмездно!

След 31 август започва поетапното бутане на бараките им
26 авг 2015 14:45,
71
Кметът на Гърмен: Приютете ромите, безвъзмездно!
Снимка: Булфото, ахрив

От днес жителите на ромската махала в Гърмен ще подписват декларации дали са съгласни да се преместят да живеят на друго място или не. Идеята на общината е местните хора да подслонят ромите, докато приключи процесът по узаконяване на постройките им в махалата.

С подписването на декларациите на практика общината заявява, че е намерила начин да подслони хората, докато тече процедурата по бутане на къщите им. Ромите обаче не са съгласни да живеят на място, различно от сегашното. Но отказът си ще трябва да заявят писмено. Ако все пак се съгласят да подпишат декларацията, остава въпросът кой ще ги приюти.

"И да имам място, няма да го предоставя. Ние се борим да ги няма, вие ни карате да ги караме вкъщи", казва Стойко пред bTV.

"Нашата молба и призив е да дадат каквото имат, ако може безвъзмездно, защото след това, ако решат да дадат наем или нещо друго, ние няма как да заплатим тези средства", заяви кметът на Гърмен Минка Капитанова.

След 31 август започва поетапното бутане на постройките. След това хората от квартала ще могат отново да си строят жилища, но вече по законен начин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАЛИ БЯХА КАЗАЛИ ОТ СТРАСБУРГ, ЧЕ НЕ МОЖЕЛО!!!!МАЙ САМО НИ ЛЪЖЕ ТОЯ ГЕРБ!!!! СЕГА ГИ БУТА ЗАРАДИ ИЗБОРИТЕ!!!А ВЪВ ВАРНА ГИ БУТНА ЩОТО БЯХА НА ЧАСТНА ЗЕМЯ И ЩЕШЕ ОБЩИНАТА ДА ГО ОТНЕСЕ ПЪК И ПРЕДИЗБОРНО!!!!ГЕРБ ЗНАЧИ ЛЪЖА И ЛЪЖА ЩЕ СИ ОСТАНЕ КАКЪВТО ИМ Е И ВОЖДА ВИНЕТУ!
13
0
 
27
 
! Отговори
Дедо Гого преди 8 години
Нещо не ми е ясно : Кметицата даде ли личен пример с приютяването на тия създания ? Даде ли каквото може или ...
12
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такава тъпотия и отсъствие на здрав разум и поглед върху реалността от представител на властта отдавна не се е случвало. Тази не е за кмет, по й отива да пасе овце или нещо подобно. Те ще се избият там и се вдигат на бунт да ги махнат, тя вика "зЕмете ги". Вземи си ги ти.
11
0
 
32
 
! Отговори
БПФ преди 8 години
Незабавно сваляне от постът и и съд за тая престъпничка-кметица !!!!Тежко и горко на държавата, която иска СЪГЛАСИЕТО на престъпниците, за да приложи законите си !!! Защо тези тъмномургави индивиди не са дадени на прокуратурата за незаконно строителство, при положение, че според НК това деяние се наказва със затвор?
10
0
 
42
 
! Отговори
BG преди 8 години
Хайде сега, адвокат Даниела Михайлова и всички членове на БХК и прочее неправителствени организацийки да дадат пример :)))) Не само да се чудят как да пишат оплаквания в Страсбург и да съдят България :))) След като толкова много са се загрижли за ромите - нека покажат лично тяхната съпричастност и грижа :))))
9
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мисля да се преместим с жената в стаята на децата и в нашата да отстъпим на някое ромско семейство.
8
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сигурно някой много наивен или глупав ще си предостави къщата да му я освинят и окрадат група глигани с глиганчетата си. Те не искат да се учат и работят, да си плащат тока и водата породи което в катуна им е най-добре. Безотговорност, чалга и правене на деца за детски. Няма начин за социализация! Тя изисква отговорност и спазване на правилата.
7
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Настанете ги в парламента
6
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дайте им бояна.
5
5
 
30
 
! Отговори
ха ха преди 8 години
хахахаха да ги приюти бойко и московски крадците те имат доста жилища в манастирски ливади :) ахахахахаахахаахах
4
0
 
34
 
! Отговори
крАСАВци преди 8 години
То кое не им е безвъзмездно ,че това?
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
bravo sloji gi v vilite na komunistite be romite gi izbirat sega da gi priiutat
2
1
 
56
 
! Отговори
мен преди 8 години
Така като гледам БХК трябва да ги приюти. Нали са се загрижили за тях.
1
0
 
52
 
! Отговори
макето преди 8 години
я ли не съм у ред или тая кметица не е не знам