Протести търсят сметка за високите цени на горивата

Виновните са в Парламента, време е, призовават във Facebook
Обновена: 1 сеп 2015 11:04 | 1 сеп 2015 08:57,
98
Протести търсят сметка за високите цени на горивата
Снимка: Reuters, архив

Днес в няколко от областните центрове на страната ще се проведе протест срещу цените на горивата. Недоволните се заканват да блокират ключови кръстовища.

Протестът се организира през Facebook, като организаторите изтъкват, че в цяла Европа цените на горивата са по-ниски от тези в България.

Още по темата

"Виновните са в Парламента и е време да потърсим сметка", заканват се във Facebook.

Освен от цените на горивата, организаторите са недоволни и от качеството на предлаганото в бензиностанциите, както и от борбата срещу монополите.

"Високата цена на горивата пряко завишава цената на всички продукти от първа необходимост. Така се срива икономиката на страната ни", допълват още организаторите.

Във Facebook събитията, организиращи протеста довечера, са две. Потребителите, заявили, че ще участват, сумарно са около 4600.

Протестиращите в Бургас дори се заканват да блокират магистралата в двете посоки. В София протестът започва в 10 ч. пред Народното събрание.

Протести срещу цените на горивата се организираха спорадично и през миналите години. През 2011 г. протестиращите излязоха с колите си и ги зареждаха с 20-50 стотинки.

Въпреки насрочения протест обаче цените на горивата вече тръгнаха надолу, като спадът е в рамките на 11-13 стотинки.

Шестията днес идват само дни след мащабната проверка на бензиностанциите в страната. Въпреки големите очаквания на едва 1% от проверените колонки у нас бяха констатирани нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
2
 
! Отговори
чист Българин преди 8 години
Докато не национализираме ЛукОил и не освободим Росенец от руска окупация евтини горива няма да видим...
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както и 74 е писал преди мен проблема е в алчните простаци, които ни управляват. Снощи гледах Боко в новините, който нарече управляващите в Брюксел началници. Ама то си има термин бе темерут. По всичко личи, че по-голям *** от Боко никога не ни е управлявал и няма да има втори като него. Но след като народа го харесва, така ще живеем. Напълно си го заслужаваме.
58
0
 
7
 
! Отговори
Вуйчо преди 8 години
И да не съм видял на протеста ни един от умните и красивите защото пак ще опорочат всичко.
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой да е чувал за данъчна основа,ама тук всички, са от УНСС, само не се знае съответната сума!
56
3
 
15
 
! Отговори
Морски преди 8 години
През 2008 г.когато БСП беше на власт петрола беше 110 $ за барел а бензина 1.68лв. за литър.След като ГЕРБ дойдоха на власт веднага вдигнаха акциза и данъка на горивата и бензина стана 2.60 лв. за литър при същата цена на петрола.Кой сега е крадеца,кой краде от народа.Народе,не ти ли омръзна ГЕРБ да те мачкат и да ти източват последните стотинки.
55
0
 
11
 
! Отговори
Дрън-дрън преди 8 години
Как пък на никой толкова години не му светна къде е врътката.Защо на никой не му прави впечатление как към производствената цена се добавя първо акциза и чак след това се облага и с ддс.И какво се получава?Данък на данъка.В коя друга държава има подобен аналог?
54
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Акцизът е твърда сума на литър гориво, не го ли научихте това вече?! Няма значение колко е петролът или бензинът, акцизът си е един и същ. ДДС вече е друго и се влияе от цените.
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
там е истината. Разликата преди облагане с акциз е огромна. Печелят производители и вносители. Акциза ни е най нисък в ЕС
52
1
 
15
 
! Отговори
ЕКШЪН преди 8 години
Стига с тия протести. Кучетата си лаят - кервана си върви.По-добре да се действа директно срещу тези който ни грабят.Като видите бензиностанция с над 2,00лв за литър бензин - ами натрушете й витрините, икъртете колонките. Така се прави.Да се търси някаква обща вина е много трудно - всеки ще си измие ръцете с другия. А то е ясно - цените се регулират от тези който продават /Шел; Локоил; ОМВ; Петрол/ - ЗАПЛАТЕ ГИ ВСИЧКИТЕ ;)
51
5
 
7
 
! Отговори
Семейство преди 8 години
Бяхме решили да участваме, но като прочетохме, че не друг, ами Кутев (!!!!!!!) е подкрепил протеста, се отказахме! Където е замесен комунист, всичко е зловонно! Дано протестиращите не се поддадат на бесепарски провокации!
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 69 Морски ли си, *** ли си не знам , но знам че преди облагане с акциз и ДДС горивата ни са най-скъпи. СПРАВКА на
49
2
 
11
 
! Отговори
До 73 преди 8 години
Защо "Простият българин" ? Не ти ли омръзна доказано неграмотни, генетично обременени, безкрайно алчни и нагли да те лъжат в лицето,и да те крадат безмилостно? Явно ти харесва това? Как се чувстваш като видиш просташкото изражение и изказ на главният и неповторим *** на републиката? Който богатее всяка секунда на твой гръб и се изплюва в лицето с наглостта си? Ето защо Славейков ни нарича не народ а ***. Явно си от мършата с която аз не искам да имам нищо общо.
48
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Простият българин само за това може да протестира - много му е скъп бензина, и е скъпо да ходи цял дян тук и там по кафенца.
47
4
 
20
 
! Отговори
Проверете в НАП!!!! преди 8 години
Лукойл не плаща данъци , и такси вече 9-г.!Защо Аз да им плащам задълженията......!!????Аман от "братя-***"....
46
11
 
3
 
! Отговори
САМО ГЕРБ преди 8 години
....просто няма ДРУГИ ПО-СВЕСТНИ И ПО-РАБОТЛИВИ, ЗА СЕГА... !Другите са жива скръб..!
45
9
 
13
 
! Отговори
Морски преди 8 години
До 68......Кой ли бе,***!Баба ти.Не са виновни бензиностанцийте,надценките там са минимални,както и печелбата им.Виновни са правителствата на ГЕРБ,предишното и сегашното.Безбожните акцизи,мита и данъци,които ГЕРБ въведоха, вдигат тройно цените на горивата.ОСТАВКА за крадеца Борисов!
44
2
 
10
 
! Отговори
КОЙ ,БЕ... преди 8 години
Защо да протестирам.... и срещу кого...?!?Кой печели от нерегламентиран внос от Русия, неплащане на данъци вече 9-г. и изкуствено завишени цени на производителя....?????Кой , дрънка ...че работел "на загуба" в Петролната рафинерия..?Кой , бе ...кой ,кой, кой....
43
4
 
7
 
! Отговори
chukcha преди 8 години
A v Rusia benzina si e 0.60 centa,v Libia i drugi emirstva 0.16_0.18 centa.Samo nie sme nai golemite baluci,nai malkite afrikanski zaplati i nai skupia benzin......
42
6
 
18
 
! Отговори
ЕДИН НЕЖЕН ВЪПРОС: преди 8 години
А, КОЙ ЩЕ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ НА ЛУКОЙЛ, ЗА НЕПЛАЩАНЕ НА ДАНЪЦИ ,ТАКСИ И НЕПОСТАВЕНИТЕ УРЕДИ ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА ПОЛУЧЕНАТА, ПРЕРАБОТЕНА И ПРОДАДЕНА ПРОДУКЦИЯ??!!....ИЛИ РУСКИТЕ НЕГОДНИЦИ ПАК ЩЕ МИНАТ МЕТЪР...????
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мисля си, едно нещо да е направило което и да е правителство което да е в интерес на народа, едно ми кажете?? Крадене и измами. Кое плащаме на реална стойност ток, вода, парно, лекарства, горива, храни и т.н. Поради тоталната измама и кражби България загива. Който се намърда във властта с танк не мажеш да изкараш. И приказки, притчи как вървим напред, колко сме добре а у нас никой не иска да остава и ражда деца. С изключение на електората на Тикваров който за 50 лева ще гласува и за Гьобелс.