Протести търсят сметка за високите цени на горивата

Виновните са в Парламента, време е, призовават във Facebook
Обновена: 1 сеп 2015 11:04 | 1 сеп 2015 08:57,
98
Протести търсят сметка за високите цени на горивата
Снимка: Reuters, архив

Днес в няколко от областните центрове на страната ще се проведе протест срещу цените на горивата. Недоволните се заканват да блокират ключови кръстовища.

Протестът се организира през Facebook, като организаторите изтъкват, че в цяла Европа цените на горивата са по-ниски от тези в България.

Още по темата

"Виновните са в Парламента и е време да потърсим сметка", заканват се във Facebook.

Освен от цените на горивата, организаторите са недоволни и от качеството на предлаганото в бензиностанциите, както и от борбата срещу монополите.

"Високата цена на горивата пряко завишава цената на всички продукти от първа необходимост. Така се срива икономиката на страната ни", допълват още организаторите.

Във Facebook събитията, организиращи протеста довечера, са две. Потребителите, заявили, че ще участват, сумарно са около 4600.

Протестиращите в Бургас дори се заканват да блокират магистралата в двете посоки. В София протестът започва в 10 ч. пред Народното събрание.

Протести срещу цените на горивата се организираха спорадично и през миналите години. През 2011 г. протестиращите излязоха с колите си и ги зареждаха с 20-50 стотинки.

Въпреки насрочения протест обаче цените на горивата вече тръгнаха надолу, като спадът е в рамките на 11-13 стотинки.

Шестията днес идват само дни след мащабната проверка на бензиностанциите в страната. Въпреки големите очаквания на едва 1% от проверените колонки у нас бяха констатирани нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
8
 
! Отговори
DOICHLAND преди 8 години
КАК СТЕ ТАВАРИШИ? СВАЛИХА ЛИ ВИ МУТРЕТАТА ЦЕНИТЕ НА БЕНЗИНЧЕТО И ДИЗЕЛА? ТУКА В НЕМСКО ЗАРЕЖДАМ НА 65 ЦЕНТА ДИЗЕЛЧЕ И НА 69 ЦЕНТА БЕНЗИНЧЕ. А ВИЕ НА КОЛКО ЛЕВЧЕТА ГО ЗАРЕЖДАТЕ?
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Високи цени на горивата, оттам по- високи акцизи и ДДС. Така си пълнят хазната за магистралите.
38
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ми пишете за световни цени и ценообразуване. Тук в *** всичко става с еднолично решение на нашия Император. Без Тъпоглавеца да каже, НИЩО, АБСОЛЮТНО НИЩО не става!!!!! Не сте ли го разбрали?? В страната на слепите и кьоравият е цар. А ние щом то търпим и има хора на които им харесва простащината и разрухата, лъжата и измамата, обедняването и отчаянието, значи си заслужаваме това.
37
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стигнахме до положение дори емигрантите, бягащи от война да ни заобикалят, но когато стане въпрос за протести веднага рипат разни умници и започват да се пеняват, че как може?, че това правят само гадните комунисти и пр. и пр. Е заслужавате си цените на горивата!
36
3
 
17
 
! Отговори
аналнологичен слючаи преди 8 години
Ноо трудно сващам: защо при цена на петрола брут 145 долара барел и 45 долара барел, цените на бензоколонките е една и съща!? Теа "бизнесмени-мафиоти" верно ни смятат за ноо *** или пък е верно, щом така продължава и ни се подиграват с разни проверчици и *** статиики как най-сетне цената ще падне с 3 стотинки...
35
3
 
13
 
! Отговори
as преди 8 години
Хора гласувайте за да просперира България. Само масово гласуване на изборите води до просперитет.
34
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"като организаторите изтъкват, че в цяла Европа цените на горивата са по-ниски от тези в България"Тия май никъде в Европа не са ходили. Почти навсякъде са доста по-скъпи, в Сърбия цените са колкото тука.
33
7
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
защо започнаха проверките за горивата точно сега преди изборитезащо ще протестират точно сега преди изборите тези цени са от 10 годинизащо миналата година не протестираха срещу цените а срещу орешарскикой проблем решиха като падна правителството и дойде ново много странни неща стават
32
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що ривйети ва, искахте си Рапонкьо да ви оправя и той го прави но изотзаде. Пак си го избирайте, бе, ша си живейти в мизерийката дето ви дава Бащицата. Не народ а ***.
31
0
 
25
 
! Отговори
>>> преди 8 години
Ефект от протест в България има само когато се блокират основни пътища и магистрали. Така се спира трафика на наркотици ,а напоследък и на хора. Няма и три дни и правителството кляка. Иначе господарите им ги сменят....
30
2
 
5
 
! Отговори
istinata преди 8 години
Do 45.mi az sum v avstria puk disela e 1.10 dneska.0.95 moje da e padnal momentno v niakoia otdalechena benzinostancia no nedei da podhluzvash horata i sebe si.CENITE SA EDNAKVI
29
2
 
3
 
! Отговори
istinata преди 8 години
Kogato Bulgaria zapochne da dobiva neft togava zavisi ot pravitelstvoto.v momenta cenite sa ni ednakvi s cialoto EU
28
2
 
23
 
! Отговори
Корупция! преди 8 години
Г-н Борисов, трябва да го научат, че проверка се прави изненадващо и без предупреждение, а не както той направи- оповести по телевизията, че ще има проверки. Отделно в нашето корумпирано общество, заговори ли се за проверки по висшите етажи, със сигурност някой ще предупреди големите играчи.
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимно комуне преди 8 години
Леле какви долни хора има по форумите - до 45 ти не си човек, а нищожество!
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Потърсете сметка защо колите на ток не са евтини и достъпни и защо няма изградена инфраструктура за тях.
25
2
 
26
 
! Отговори
Ицо преди 8 години
Как да намерят нарушения ,като преди проверката гърмяха по всички телевизии и вестници,че се очаква проверка! Защо управляващите лъжат толкова безочливо народа си ???!!! Кога ще ометем тази пасмина ,наричаща се депутати??
24
2
 
3
 
! Отговори
много тъп преди 8 години
До КукловодаМного тъпо и не компетентно изказване!!!! Някой хора са супер зле икономически.....малко помислете и после пишете глупости
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 2/3 от възрастните хора /над 18 години/ на практика е физически невъзможно или много трудно да се придвижват с велосипеди, но *** си е ***.
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С колело само по тротоара... иначе трябва си пиян или дрогиран да се спуснеш по пътното платно че да те отнесе някои джигит ... алтернатива е влака
21
4
 
2
 
! Отговори
антиЕС преди 8 години
до 31sory,ама нашият кмет е направил целият ни град със велоалеи