20% по-малко са били туристите това лято

У нас обаче идват все повече французи - 11% ръст
19 сеп 2015 20:32,
31
20% по-малко са били туристите това лято
Снимка: Булфото

Около 20% е отливът на чуждестранни туристи в България през този летен сезон в сравнение с предходния. Това заяви заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева, предаде БТА.

Тя взе участие в 15-тата годишна среща на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции, която се състоя в Троян.

"Беше труден летен сезон, но не толкова, колкото се очакваше в началото на пролетта. Отчитаме спад на приходите от туризъм, но все още не сме отчети резултатите от август и септември", каза още Георгиева.

По думите ѝ за сметка на намаления брой руски и украински туристи, избрали за почивка страната ни, има увеличен интерес от французите, чиито ръст е 11%.

Заместник-министърът добави, че има отлив и от централноевропейските пазари, но са се увеличили туристите от Израел и Близкия Изток.

Повишава се и интересът от китайски инвеститори, които са изразили положително отношение към страната ни и се очаква ръст на туристи от азиатската страна.

Според заместник-председателят на браншовата организация Ирина Найденова, за да се повиши туристическият поток, е необходима промяна на различните форми на реклама и маркетинг от страна на държавата, като се използват новите технологии като социални мрежи и интернет представяне. Трябва да има и контрол на резултатите от кампаниите, които се провеждат в различните държави.

Като основни проблеми Найденова открои липсата на кадри, инфраструктурата, статута на определените туристически региони и комплекси.

Заместник-министър Ирена Георгиева каза още, че част от промените в Закона на туризма предвиждат националните курорти да придобият статут, да се намери решение за обединение на бранша, туроператорската застраховка да бъде по-действаща гаранция за правата на потребителите.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото и да се напъват са ни убеждават, че спада е 20%, реално е много по-голям. В този сайт пишат собственици на хотели които не са разбрали едно, с липса на качество и куртура, с лакомия и лъжи, туризъм не се прави. Селандура-мутра не разбира, времето на липса на избор завърши. Същото което правиха това лято ще правят и другото. Не мислете, че са разбрали. Няма начин. Туризъм се прави с професионализъм и отношение към гостите. От забогатели безмозъчни амеби няма какво да очаквате. Да фалират!
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де пичове, някак не мога да се съглася със статистиката...Този сезон отново бях в Кранево на работа , в сферата на здравеопазването и повечето собственици на семейни хотели казваха , че спадът е с поне 35% и се надяват да си избият част от разходите! В моя,,занаят" също имаше отлив с минимум 30 % !!! Отделно забелязах , че заплатите не са мръднали от 2009 г , средно по 400-450 лв е какви кадри да има ! Щом тоя сезон и наглите руски туристи ми се зъбиха на английски смятай докъде я забихме
23
0
 
6
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Ай хаирлия да е, таз година 20, догодина 40%. И така докато мутрите сами съборят и без това незаконните си хотели по морето и да се върне спокойствието че да започнем пак да ходим.
22
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Тези от Близкия Изток май са целогодишни,дори багаж и документи нямат.
21
1
 
4
 
! Отговори
xaxa преди 8 години
От един станали двама - със сто процента повече са били, а останалите са намалели с десетки хиляди
20
1
 
6
 
! Отговори
Idealist преди 8 години
Дай Боже д а им фалират мутренските хотели!
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
As pojelavam drigoto lqto da e -40
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Но се отчита че туристите от Близкия Изток са се увеличили !Да , пълнят ни - на почивка ли са тук ?Все повече настъпват ! Браво !
17
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
О6оло 45% повече българи имаше това лято на нашето море. Откакто Гърция се напълни с бежанци, никой нормален не ходи там.
16
1
 
12
 
! Отговори
Поздрави от Гърция преди 8 години
Към 20% отлив на чужди туристи, трябва да се прибави и 30-35% отлив на българи. Всеки, който може да събира и да изважда, ще добие представа, за това, докъде се докараха мутрите на ла*номорието.
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ръст на французи! От 100 са се увеличили на 111... 11% ръст!!!
14
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много повече българи имаше тая година на нашето море, защото в Гърция вече е отвратително.
13
6
 
4
 
! Отговори
? преди 8 години
Руснаците вече са бедни и няма да ходят на море.
12
1
 
16
 
! Отговори
Бобо преди 8 години
Да туристи от близкия изток колкото искаш.Заливат Европа с стотици хиляди.Скоро и нас
11
2
 
13
 
! Отговори
123 преди 8 години
Така ще бъде след *** гербарии /усраха всичко, до което се докоснаха/ създаде министерство на туризма.
10
2
 
11
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Все по-малко ще стават, защото им предлагаме ***. Ще идват всякакви *** от Европата, за да се освинят яко. Кой себеуважаваш се човек ще посети тая смрад, при условие, че комшиите турци и гърци предлагат много по-добри условия, по някога дори на по-ниска цена ??
9
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До турист Кокото по-малко българи толкова по-добре. българите са най-смотаните туристи.Най-добре е да се забрани българите да идват по черноморието въобще. Само простотия , мръсотия и чалга носят.
8
4
 
20
 
! Отговори
турист преди 8 години
Ако са само 20% ще се радвам. От четири години не почивам в България и много се радвам за това. Хората навън ни посрещат и се стараят за нашата пълноценна почивка, без да мисля дали ще ми дигнат колата, дали няма да ми свалят кожата в някой ресторант, дали ще има шезлонг на промоция - 30лв и....... Скоро няма да се върна на нашето черноморие!
7
3
 
13
 
! Отговори
Митьо преди 8 години
Старата песен на нов глас - трябвало реклама и маркетинг.В началото на сезона обаче се надпреварваха в колкото се може повече медии ежедневно да ни облъчават с информацията, че ще има компенсация на руските туристи от централноевропейските държави, че даже и на ръст ще излезнем.Догодина се гответе за същите приказки и същото *** море с цени от 30+ за шезлонги и чадъри
6
1
 
25
 
! Отговори
Оланд преди 8 години
Така е, миналата година 10 французи са посетили България, тази година 11.