5-месечната Бонка почина в болница в Пловдив

Прокуратурата в Пазарджик вече проверява случая
8 окт 2015 12:33,
15
5-месечната Бонка почина в болница в Пловдив
Снимка: Reuters, архив

Прокуратурата в Пазарджик е образувала досъдебно производство за смъртта на 5-месечно бебе от ромския квартал "Изток" в града, съобщи "24 часа", позовавайки се на говорителя на обвинението в града.

Малката Бонка е починала в интензивния сектор на областната болница в Пловдив на 5 септември, където е била приета с диагноза пневмония. Седмица по-късно починала.

Детето е родено от 17-годишна непълнолетна майка от ромски произход, която е неграмотна и не знае български. Тя отглеждала бебето си, като самотен родител, заедно със своята майка в къща без ток.

В средата на септември двете жени решили да изкъпят момиченцето без да проверят температурата на водата и го изгорили. Незабавно отишли на лекар, който ги насочил към болница в Пловдив.

Там прегледали детето, дали на майката дефламол против изгаряния и ги върнали за домашно лечение вкъщи. На 30 септември Бонка е приета в детското отделение на болницата в Пазарджик, където и била поставена диагноза пневмония. Ден по-късно детето е преместено в Пловдив, заради тежкото му състояние, където починало.

На този етап образуваното досъдебно производство по повод смъртта на детето е за убийство по непредпазливост, обясни прокурор Димитрия Ганчева. Назначена е аутопсия, която ще бъде извършена в Пловдив и трябва да изясни конкретните причини за смъртта на момиченцето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Пловдивбебепневмония
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
God преди 8 години
Естественият подбор не прощава. Жалко за детето, защото то няма вина, че е родено от майка-***.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това се казва интеграция - да си на 17 години и да не знаеш езика на държавата, в която си роден и жевееш! Меркел, ела да видиш, какво те чака!
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кой е обвиняемият, че не става ясно - родителката или болницата?ПС. Как да проверят температурата на водата, като не знаят числата?
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неграмотна малолетна майка, която не знае български......Само да напомня, че точно изтече десетилетието на ромското включване, тоест, като е почвало, тя е била на 7 години.А са я проспали - училищата, полицията, болниците, агенцията за закрила на детето....Направо е родена в някаква паралелна вселена, където грееш вода без ток и къпеш бебето без да си топнеш ръцете във врялата вода, а лекарят вместо да я прати в болница и дава крем против изгаряне.....
8
0
 
10
 
! Отговори
И КАК ТАКА преди 8 години
Е как така е починала на 5 септември в Пловдив, а на 30 септември е приета в болницата в Пазарджик??????Това четвъртата власт е страшно нещо-не им ВЯРВАЙТЕ!
7
1
 
7
 
! Отговори
G преди 8 години
Разследване до дупка(данакоплатеца снася кинти за тези разледвания)Това е един загубен гласПък за МВР е поредната точка3 точки = 1 разкрито престъпление за месечния отчет на МВР
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лекарите в Пловдивската болница е трябвало да сигнализират "Закрила на детето".
5
5
 
4
 
! Отговори
666 преди 8 години
E и?
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако на въпросната неграмотна ромка при раждането й бяха вързали тръбите, няма да има повече подобни драми с нея. А сега чакме да прочетем как е загинало следващото й бебе.
3
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма да се плашите! Тя вече е бременна със следващото.
2
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами какво има да разследват? Майката изяла и изпила парите и забравила да купи храна и за бебето. То заслабнало и било въпрос на време да се разболее и да умре. Класика!
1
18
 
9
 
! Отговори
Ицо преди 8 години
е много ясно бе.. как ще се казваш БОНКА : D айде следващото с по-хубаво име.