Джамия за 1 млн. лева на улица "Батак"

Молитвеният дом ще се извисява гордо в "Столипиново"
14 окт 2015 08:34,
84
Джамия за 1 млн. лева  на улица "Батак"
Снимка: архив, Булфото

1 милион лева ще струва построяването на джамия на ул. "Батак" в пловдивския квартал "Столипиново".

"Мюсюлманско сунитско ханефитско изповедание", е организацията с нестопанска цел, която ще строи социалния молитвен дом в ромския квартал под тепетата.

"Стойността на проекта е за 500 хил. евро, които ще бъдат събрани от неизвестни засега спонсори", съобщи пред "Стандарт" бившият главен мюфтия Недим Генджев, който е председател на организацията.

Той благодари на Община Пловдив за съдействието по издаване на разрешително за строеж.

По думите му сградата ще разполага с компютърна зала, зала за молитва, трапезария за социално слаби, безплатен медицински център с лекар и зъболекар, както и търговска част, с която да се плащат консумативи като ток и вода.

"В молитвения дом няма да има имами, които са обучавани в чужбина", каза още Генджев. Проповедите ще бъдат на 3 езика - арабски, български и турски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
5
 
! Отговори
тоя па преди 8 години
Дам...парите са от Саудитска Арабия. Добро утро!
43
1
 
9
 
! Отговори
Истината преди 8 години
От кога е забранено думата tsiganin да се пише и излиза със звездички?! голяма цензура!
42
2
 
3
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
Недим Генджев е много по-приемлив вариант за главен мюфтия от сегашния слуга на Анкара.Това мога да кажа за него.А турчеещите се ромове и сега се събират тайно в една сграда която играе роля на джамия.
41
1
 
4
 
! Отговори
бате Лютви преди 8 години
Ми що да няма джамия там у Столипиново. Те и ромите трябва да се събират някъде за инструктаж и обучения.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Za tova niama da glasuvam za totev
39
1
 
15
 
! Отговори
БГ преди 8 години
ТО НЯМА ТОЛКОВА МУСЛИТА В БЪЛГАРИЯ,КОЛКОТО ДЖАМИИ ПОСТРОИХТЕ БЕ СЕРСЕМИ
38
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мораториум върху строителството на джамии
37
5
 
17
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Да припомним тук за Батажкото клане!!? - Турци убиващи и колещи стотици майки, деца, мъже, А СЕГА на улица Батак вместо извинение или паметник на жертвите - Джамия!?? Долууу всички допускащи това. ***, *** долни, продажници на майка България
36
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма такъв народ като нашия, асимилират, лъжат, крадат, разболяват, не лекуват, обезличават и той си трае. Няма такъв който да търпи глигани като Тикваров и Цецо Крадецо които му плюят в лицето а той мисли, че дъжд го вали. Защо не се създаде партия ДПС в Сърбия, Гърция, Полша, Русия или започне да се строи джамия? Ще ги запалят живи!!! А ние се оставихме маймуни да ни управляват и представят пред света. До кога????
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съвсем скоро ще се превърнем в тотално ислямизирана държава. Прогреса, до който е достигнал християнския свят в последните столетия ще бъде бавно, но сигурно заличен. Трябват крути и непоколебими мерки това да бъде спряно и безкрайното европейско дупедавство да бъде изкоренено. В противен случай тежко ни...
34
1
 
14
 
! Отговори
българин преди 8 години
Аз последните години църква да се строи не съм чул! Къде живеем? В турция ли, че се строят джамии, а не църковни храмове? Ако се строи джамия трябва - примерно на 10 църкви - 1 джамия, а от 25 години се строят само джамии?? Къде е България? Левски, прости им, дяконе!
33
8
 
16
 
! Отговори
аС преди 8 години
Джамия на ул."Батак","Кой уши байтяка" в нов вариант. До кога ще търпим да се гаврят с България ?! То и Русия търпя, търпя, Сърбия, Либия, Грузия, Украйна... Време и ние да кажем: Стига! До тук! Ножът е опрял до кокал.68110
32
1
 
10
 
! Отговори
Баба Меца преди 8 години
Веднага да казват от де са парите, щото чини ми се, че много на нефт миришат нещо...
31
1
 
13
 
! Отговори
Angry man преди 8 години
Класическа асимилация!
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
февруари месец 2014г. Тотев разреши протест на футболни фенове срещу съдебни претенции на Главно мюфтийство за собствеността на джамии, след което се стигна до нападение на Джумая Джамия в Пловдив, която е национален паметник на кутурата и безспорно един от красв символ на Пловдив. От тогава Тотев мюсюлманите(тур*ци и пом*аци) не го броят за стока, защото се заиграва по много опасен начин с етнорелигиозни върпоси. Ето защо с Недим Геджев и с жителите на столипиново(циг*ани) Тотев е намерил диало
29
4
 
17
 
! Отговори
1 преди 8 години
Който иска да се моли не му трябва джамия! Това е тенденциозно и направо не знам защо се позволява да се строят джамии навсякъде! В Родопите е джамия до джамия, но на кого ли му пука!
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еееееех ... Ако можеше някоя руска ракета да "дефектира" по време на полет и вместо към Сирия да полети към ... Еееееххх ... Мечти :)
27
0
 
13
 
! Отговори
знайко преди 8 години
Що не казвате КОЙ ще среже лентата???
26
4
 
29
 
! Отговори
Вран преди 8 години
Това е неприемливо джамиите да никнат повече от църквите всяка година ,долу на ислямизацията !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
25
2
 
15
 
! Отговори
Левски преди 8 години
Съгласен съм: Постройте паметник на Васил Левски и Христо Ботев за 1 мил лева!!! в Пловдив! ... почетете паметта им, на тях които живяха и умряха за България!! Те заслужават Много повече! Не строите джамии и храмове символи на смъртта по тези земи 500 години!!!