Простреляният от Вълкан бил водач на групата

В телефона му имало клипове с насилие
Обновена: 18 окт 2015 10:57 | 18 окт 2015 07:48, Александър Попов
209
Простреляният от Вълкан бил водач на групата
Снимка: Булфото

Няма повдигнато обвинение срещу служителя на МВР Вълкан Хамбарлиев, който в четвъртък вечерта простреля 56-годишен чужденец под Аврамов мост край Средец.

"Към момента не са готови назначените експертизи", съобщи пред "Труд" окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова, която води разследването. То е образувано за убийство при превивишаване пределите на неизбежна отбрана, извършено от длъжностно лице.

Още по темата

Днес до края на деня показания ще дадат и останалите 34 души от групата.

Според неофициална информация афганистанците разказвали, че загиналият 56-годишен мъж е техен водач.

В раницата му били намерени два мобилни телефона, в които имало клипове и снимки с насилие. И в други апарати на мъже от групата се виждали подобни сцени, но те твърдяли, че бягат от това насилие.

Вчера премиерът Бойко Борисов определи инцидента на границата като случайност.

"Просто нелепа нещастна случайност, никой не е искал да убие човек, така че нито са за медали, нито са за оставки, нито да продължава да се коментира по този начин инцидентът. Патрулът е действал така, както е трябвало, но 50 срещу трима е доста неравно", коментира той.

Жителите на град Средец обаче са твърдо на страната на граничаря Вълкан, когото смятат за герой. Стотина души го защитиха и в столицата пред храм-паметника "Св. Александър Невски" по време на протест срещу приемането на бежанци у нас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
10
 
! Отговори
16.20.2015 преди 8 години
Водачът на третия автомобил преодолял полицейската бариера и успял с колата си да продължи към центъра на града, предприети са действия по установяването му.На този етап е изяснено, че чуждите граждани са от Афганистан, натоварени са в леките автомобили в района на с. Пънчево, общ. Средец, придвижвали се по маршрут с. Дебелт - Бургас. След задържането им в рамките на 24 часа, чужденците са предадени на сектор Миграция към ОДМВР Бургас. По случая е образувано досъдебно производство, издирвателните действия продължават. На С.М. са повдигнати обвинения за каналджийство, срещу него е образ
62
0
 
27
 
! Отговори
30.08.2015 преди 8 години
В.пик:"По време на престрелка в морето между гръцки полицаи и турски трафиканти на хора бе убит 17-годишен имигрант, съобщи гръцкото правителство."Е как така първият убит мигрант е на турско-българската граница
61
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1 афганистанец е убит и то по случайностИма следствие и - правилноЗа болницата в Кундуз - само "извинения"За бомбандировките върху мирно население- забрава
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо за показват природни забележителности , да покажат хоратаМедийна война
59
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 8 години
До Анонимен 81Малко вероятно е 50 въоръжени да дадат само една жертва срещу трима въоръжени. Най-вероятно става въпрос за случайност.
58
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези главорези, са от ИДИЛ и, са били въоражени, имало е престрелка с тях и така е убит водача им. Такива бяха първите съобщения, но после всичко се потули, за да няма паника в обществото, а и заради изборите, защото ГЕРБ знаят, че са се омазали до ушите и никой няма да гласува за тях. МИСЛИТЕ ЛИ, ЧЕ КОГАТО ИМА 60 СВИДЕТЕЛИ МОЖЕ ДА СЕ СКРИЕ ИСТИНАТА. Цялата управляваща клика са престъпници и подкрепят тероризма, така им нареждат от ФАЩ.
57
5
 
3
 
! Отговори
факт преди 8 години
50 срещу 3- маНе са равни силитеАйтан Йозогюз ще "вземе мерки"
56
8
 
26
 
! Отговори
Додо преди 8 години
Убитият от Вълкан нашественик е бил коляч на християни, изнасилвач на жени и малки деца, и потенциален терорист-камикадзе! Как знам ли...ами много е просто - 100% от "бежанците" са такива!
55
2
 
21
 
! Отговори
нови провокации преди 8 години
Гръцки полицаи убиха 17-годишен мигрант при престрелка с трафиканти в морето
54
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Расизмът почнаВече обвиняват българина без още да разпитат и разследват " групата"
53
12
 
6
 
! Отговори
канал 3 преди 8 години
Задържаните потвърдили, че полицаите им викали, но те не ги разбирали какво им говорят. Никой не видял какво е станало в тъмното. Едва когато видели, че Бисмилля е паднал на земята, чак тогава всички легнали неподвижни на земята. Останали така до идването на подкреплението на полицията.
52
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имаше един филм на Кустурица, как един българкси митничар искаше все повече и повече, и накрая им писна и го обесиха за бариерата. Така става като двете страни се занимават с нелегални дейности, и тук е станало нещо такова, но е пострадала другата страна.
51
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов прави " здравна карта" която определя корко болници са нужни в ройонаСега ще правят " карта на джамиите"
50
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпросът е как такава голяма група от 50 човека може да мине границата и без никой да ги забележи да навлезе на 40 километра и едва тогава под някакъв мост си срещат трима полицаи и граничари. Какво правят граничари на 40 километра от границата, а групи мигранти спокойто минават и си влизат. Явно е станала разправия за пари, може граничарите да са поискали повече, на мигрантите им е писнало и са се озъбили и тогава тартора е получил куршум в тила.
49
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Патрона бил рикоширал !?!?!?!? Ха ха ха ха ха ,,,,,От изцепките на Бокич,
48
6
 
10
 
! Отговори
65 преди 8 години
Не е бил " невъоръжен"Името му е Бисмиля-" слава на алраха"
47
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой не вярва на историята рикошета. Това си е чисто убийство на невъоръжен човек.
46
7
 
7
 
! Отговори
Митничаря преди 8 години
До Анонимен 59Ееее...колега и ти почна много да питаш...как бил построил 3 етажната си къща..."с честен труд" както и митничарите...за този западнал пограничен район сега е жетва....тепърва ще се строят големи къщи и ще се купуват хубави коли...
45
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Депортирайте извратеняците
44
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Името на убития е Бисмилля, което означава " в името на аллаха"Групата напредвала към Германия , водена от Бисмиля, който " добре познамчвал местността"Води ке масиран натиск срещу граничаря и всички дръжностни лица , свързани със случая с цил сплашванеСамият гр.с-р на Мвр на брифинг съобщава имената на сътрудниците си.Страхлива мишка