Простреляният от Вълкан бил водач на групата

В телефона му имало клипове с насилие
Обновена: 18 окт 2015 10:57 | 18 окт 2015 07:48, Александър Попов
209
Простреляният от Вълкан бил водач на групата
Снимка: Булфото

Няма повдигнато обвинение срещу служителя на МВР Вълкан Хамбарлиев, който в четвъртък вечерта простреля 56-годишен чужденец под Аврамов мост край Средец.

"Към момента не са готови назначените експертизи", съобщи пред "Труд" окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова, която води разследването. То е образувано за убийство при превивишаване пределите на неизбежна отбрана, извършено от длъжностно лице.

Още по темата

Днес до края на деня показания ще дадат и останалите 34 души от групата.

Според неофициална информация афганистанците разказвали, че загиналият 56-годишен мъж е техен водач.

В раницата му били намерени два мобилни телефона, в които имало клипове и снимки с насилие. И в други апарати на мъже от групата се виждали подобни сцени, но те твърдяли, че бягат от това насилие.

Вчера премиерът Бойко Борисов определи инцидента на границата като случайност.

"Просто нелепа нещастна случайност, никой не е искал да убие човек, така че нито са за медали, нито са за оставки, нито да продължава да се коментира по този начин инцидентът. Патрулът е действал така, както е трябвало, но 50 срещу трима е доста неравно", коментира той.

Жителите на град Средец обаче са твърдо на страната на граничаря Вълкан, когото смятат за герой. Стотина души го защитиха и в столицата пред храм-паметника "Св. Александър Невски" по време на протест срещу приемането на бежанци у нас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
39
 
5
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 8 години
Този авганистанец и преживял войната в Авганистан, където са го бомбардирали повече от 30 държави в продължение на 10 години, за да бъде убит в балканския бантустан Булгарист***н!
22
1
 
5
 
! Отговори
odessa преди 8 години
naruschavaneto na dyrjavna granica e problem typak. strelite granichari.
21
2
 
32
 
! Отговори
диоп преди 8 години
До АнонименНе е бежанец ,а нашественик пресякъл незаконно границата на Б-я.
20
43
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** радващи се на някой дето убил невъоръжен бежанец. А утре роднините му като искат отмъщение и отрежат главата на някой от вас тогава какво ще кажете?
19
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Соросоидната *** защитава яростно главорезите от ИД и плюе истинските българи.Факт!
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ясно -подразделение на талибанитеталибанитеРумяна - кадидатката за еврокомисар точно на въпроса за талибаните я " скъсаха" на изпита за еврокомисарки. Беше казала, че ще им иска съдействие. А я бяха "подготвяли" експерти на Герб.
17
17
 
8
 
! Отговори
крият нещо преди 8 години
Европейци трябва да разследват случая. На нашите не им вярвам. Нещо крият! Установили в "интегрираната" си система на границата 54 бежанци. Сега се говори за 34 човека? И изпратили 3-*** полицаи в Дюлево. На 50 километра от границата, да ги пресрещнат? Бежанците били 20-30 годишни, но убития е на 56 години? Полицаят бил опитен стрелец, но стрелял под мост на рикошет, съзнателно рискувайки своя живот и живота на другите?
16
0
 
26
 
! Отговори
"оператори" преди 8 години
Група главорези, снимали убийствата , които са правилиЗащото убитият френски журналист нямаше такива клипчета в телефона сисиНяма ли Хага за тия главорези
15
0
 
24
 
! Отговори
ДА ДА преди 8 години
Загражденията да се продължат по цялата южна граница. ВЕДНАТА. И повече гравичари ама по браздата не по пътищата.
14
1
 
11
 
! Отговори
Хорейшо: преди 8 години
И в крайна сметка пак не казрат защо преминават нощемИ кой ги води?Аз не разбрах името на водачаТелефони два броя - данните в тях го идентифицират Така се държат гузни хора. Какъв е мотивът?
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 61Значи за нищо,а?А бе ти *** ли си,или още не си се събудил!?
12
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Унгария затвори цялата си южна граница , за мигранти - с Хърватия и Сърбия !Те как могат ?- нали са също в ЕС !Бългавия защо не го направи ???Тези " бежанци - убийци , снимали насилия ( как бягат от тях , като са присъствали на насилията ) . Ние гледаме техни кливове , които пускат ! Тези ги носят в телефоните си !Върнете ги в Турция , държавата, която вече ги е приела !
11
0
 
22
 
! Отговори
СОПОЛАН ПАСИ преди 8 години
евро гей -ЧЕТАТА сега ще реват ,се видя кой защитава БЪЛГАРИЯ,
10
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе е така си го убиха човека, за нищо. Избягал от афганистан за да го убият в България нашите полицаи, даже герои били.
9
4
 
32
 
! Отговори
Калина преди 8 години
Хора, хайде да млъкнете малко с простащината си! Само за миг!В безумното време, в което живеем, един българин направи най-българското нещо, което да ни припомни кои сме! Нека се фокусираме на този факт! Иначе знаем, че сте "големи спецове и го можете"
8
0
 
9
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
До #35Би го познавал ако беше бял. Ама той намерил на хляба мекото- възползва се че кържалийските турци с лекота минават за зулуси и сега се ползва от всички привилегии на черните.Даже го приели в училище да разказва за българския апартейд- времената когато турци ги взимаха студенти само да могат да четат,него го изритали и станал трудовак:-))))
7
25
 
3
 
! Отговори
ко преди 8 години
Човекът си е вървял, не е рязал глави. Или и ти като смешниците с официалната версия - били 20 годишни и в добра физическа форма значи са терористи. Да се смееш ли да плачеш ли.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До не се притеснявам Ако отреже главата на твой близък, вероятно ще пледираш да го пуснат веднага?
5
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що ние да го пипаме? Има си съд за тая работа. Утре в тъмното ако още един н*aкал се от страх стреля по дъщеря ти, пак така ли ще говориш?
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Афганистанеца не е убит, а загинал от нелеп инцидент.