Убитата ученичка се страхувала за живота си

В понеделник в училището е ден на траур
Обновена: 7 ное 2015 21:13 | 7 ное 2015 21:00, Веселина Йорданова
53
Убитата ученичка се страхувала за живота си
Снимка: БулФото

Убитата вчера в двора на училище в Сливен Симона се е страхувала за живота си през последната година. Тя била непрестанно преследвана от Димитър, който вече е обвинен в убийството й, и винаги се движела с голяма група момичета, разказаха експерти пред bTV.

Още по темата
Входът на Икономическата гимназия, където стана инцидентът, е обсипан с цветя от приятелите и съучениците на Симона. Определят я като лъчезарно дете и добра ученичка. В продължение на година била заплашвана от Димитър, който упорито я преследвал.

Семейството й е знаело за проблемите, но не е сигнализирало в полицията. Вместо да потърси помощ от институциите, момичето потърсило защита от 28-годишния Красимир, който наскоро излязъл от затвора. Именно него е пробол вчера Димитър.

"Друг е въпросът защо никой не е реагирал за страха, който е изпитвала тази девойка. Тя не е намерила възрастен, с който да сподели и да потърси помощ", коментира Ева Жечева, председател на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД).

Димитър и друг път е проявявал агресия, включително и към себе си. Правил е опит за самоубийство през април тази година.

В следващите дни пред училището ще дежури полиция. В понеделник в училището е обявен ден на траур, а психолози ще продължат да работят с децата, които са станали свидетели на инцидента. След скандалния инцидент, училищата в областта започват спешни мерки за сигурността на децата.

Бащата на Димитър не го оправдава за извършеното убийство, но твърди, че синът му е имал връзка със Симона и лъжи на момичето са отключили агресията му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: Убийство в Сливен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
родител преди 8 години
От как се обърне колата пътища много... Та и реакцията на компетентните власти е същата.Направиха ми впечатление думите на бащата на убиеца: Симона била лъгала сина му и така отключила агресията му. Що за баща си, като не си казал на двадесет и кусур годишния си син да не се занимава с малки момичета, и да не ги притеснява. Да не му кажеш, че те са деца, макар да имат вече тела като на жени? *** баща - *** син. Трябва да се вдигне възрастта на доброволното съгласие поне на 16, поне!
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До бай уйЯ виж ти какъв психолог се извъдил. Разсмя, "байно". Аз съм жена и ще ти дам инфо от първа ръка - такива като теб ги отсвирваме, кога по-рано, кога по0късно, но винаги ви отсвирваме. Такива като теб са били или с жени, чийто интелект е по-нисък от тоя на ряпата, или не излизат повече от три пъти с една и съща жена. Съгласна съм само с последното ти изречение. Такива мъже, като теб, наистина са прасета. Хубавото е, че сте малцинство.
27
1
 
9
 
! Отговори
? преди 8 години
ПОдозрително: този 28-годишен какво ОБРАЗОВАНИЕ има, работи ли, ако нЕ- откъде има пари за ЗАКОНЕН ГАЗОВ ПИСТОЛЕТ?Явно се занимава с ПРЕСТЪПНА дейност, да не епривлечен"за сводник под прикритие" и СЕГА са МНОГО "снизходителните думи за него". едва ли не- 'добро момче' !!??ВАЖНОТО е да знаем ОБРАЗОВАНИЕТО му, КЪДЕ работи, РАБОТИЛ ли е до 28-годишна възраст, с какви пари плаща храната си и КАК и за какво е купил газов пистолет и КОЙ го е узаконил.Трябва да си невежа и крайно *** да убиваш от л
26
0
 
7
 
! Отговори
65 преди 8 години
Жалко за момичето ,жалко за детето.За мен то е още дете. Но спирам до тук с коментара си.Само ще цитирам едно изречение от статията по-горе: ,,..от една година момичето е тормозено отдимитър.'' и после следва АБСУРДА- ,,семейството е знаело за проблемите ?,но не е сигнализирало в полицията???????.
25
4
 
1
 
! Отговори
makedon преди 8 години
Ah... bre... Bolgari... do koga ke pisuvate gluposti, te mlada bila, te se sibala so dvajca, te romka bila. I da e VISTINA tova vazno e deka bila covek i ima svoi prava kakoo SITE luge.Vistinata e deka ima AGRESIVCI i psihopati - niv ne mu treba mnogi da te ubijat, site sme gi videle gi ima nasekade na ulicite. Vo slucaj policijata da ne raboti a i nemozi sekoj da go stiti TREBA:pod 1.Da se donese zakon za SAMOODBRANA na gragjanite da mozi sekoj gradjanin da se obuci i naoruza za samoodb
24
0
 
14
 
! Отговори
PD преди 8 години
Защо въобще бе написана тази статия ? Тя не дава дори приблизителна представа за обстоятелствата, но определено насочва читателя накъде да изригва емоционално, в предвид собствения си опит в едно болно и несправедливо общество. А истинските причини, и волята за промяна на факторите, които доведоха до тази деградация на обществото, за пореден път ще останат премълчани. Не осъзнавайки причините, ние нямаме шанс да осъзнаем личното си участие, в действие или бездействие, пораждащо подобни ситуаций
23
1
 
21
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
азащо бащата не го е заклал като шиле?
22
1
 
16
 
! Отговори
дедо гошо преди 8 години
До varg: не, приятелю, недей да променяш посоката...в същия ден същата тази охрана вече веднъж го е връщала този та те трябвало да са нащрек оттам нататък за всичко от негова страна,но не би...то ще се разбере но не мога да се примиря с тези нелепи инциденти...докога ще вървим след събитията...докога,дявол да го вземе...
21
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе как момичетата не си падат по тихи и кротки мъже кат мен, а все по отворени мъжкари...
20
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Момичето е мълчало, защото отчасти по стар, патриархален, български, селски обичай - жената трябва да мълчи, дори мъжа да я пребива ... отчасти, защото полицията е неквалифицирана за подобни случаи.Накратко - поредната селска драма станала известна когато вече е прекалено късно.
19
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сбъркан народ. Семейството знаело за проблемите, а не е сигнализирало. Вместо това, момичето търси закрила от друг, който също е намесен в престъпността. Характерно за мафиотски или латино общества, където всичко е до физическа сила. Ами сами си го направихме да е така. Никой не ни е виновен освен нас.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do 15 Ne sa Mangau!Nito momicheto nito mrasnika, ne sa Ciganu!
17
3
 
10
 
! Отговори
до 22 преди 8 години
така е, обаче и ти спадаш към нас
16
8
 
23
 
! Отговори
ауслендър преди 8 години
Е, те това е следствие на чалгализацията, ако не се сещате да ви кажа!!! Живеете си като скотове, а че децата ви растат на дъното на блатото хич не ви пука... Вместо да се обедините и да свалите всички политически ***, вие се трепете от омразата , която ви е обхванала... Не съжалявам нито за миг, че напуснах кораба!
15
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бащата на момичето ако е мъж трябва да действа
14
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма такова нещо, в България никой не се страхува за живота си. Особено ако те пази НСО. Питайте управляващите от герб.
13
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тази млада ди пада по богатиТекстилният бос Едоардо Миролио 23-годишната Мария Т. от сливенското село Бяла
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A minku kvo misli za lubovta mejdu tezi gugutki
11
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
цингалка ли е била?Защо не е чела учебниците, а се е занимавала с интриги с мъже?
10
1
 
10
 
! Отговори
Неразкрит грабеж преди 8 години
До ПолицайМоже, да. И без това голяма част от полицаите щяхте да напускате. Тъкмо ще се поосвободи място