Промоция: Реалната цена виси, високата – задраскана

Търговците хитруват с "намалени" и вмирисани продукти
20 дек 2015 08:15,
16
Промоция: Реалната цена виси, високата – задраскана
Снимка: flickr

Хората да внимават, когато търговците им предлагат подаръчни пакети на промоция, съветва председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов в навечерието на празниците и предстоящото пазаруване.

"Може да се окаже, че ако си купите същите тези стоки поотделно от друг търговски обект, те биха излезли и по-изгодно, независимо че продавачът ги анонсира като комплект в промоция с най-ниската възможна цена", коментира Маргаритов пред "Стандарт".

Експертите са се натъквали на случаи, в които има подвеждаща информация. Например, когато става дума за много висок процент намаление на цена, невинаги той е истински, тъй като за да бъде реален, трябва търговецът да е продавал стоката на старата цена поне месец.

Срещат са и случаи, в които цената се завишава буквално няколко дни преди да е направена промоцията. Това, което се случва по време на промоции през цялата година, е, че се разпространяват в много големи тиражи рекламни брошури на големите търговски вериги, в които има анонс за много изгодни стоки с голям процент намаление.

При проверки на комисията обаче експертите са установили, че част от тези стоки или изобщо не са били зареждани в съответните магазини, или са били налични в съвсем ограничени количества.

Друг трик е в големите хранителни магазини да пробутват на стълпотворението от забързани и предпразнично разсеяни купувачи стоки с изтекъл срок на годност. Опаковките с вмирисани продукти се подреждат сред годните и така вероятността да се забележи датата се изпарява, разкриват инспекторите.

От комисията уверяват, че ще продължат проверките в търговски обекти за това реални ли са намаленията и промоциите и ще инспектира дейността на туроператорите и турагентите, за да няма огорчени потребители при пътуванията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
никой да не купува подаръци по празниците всичко е менте на висока ценав българия не е като по света дойдат ли празници става евтино на тази територия еобратно тука девиза е ден година храни
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
VSICKI TARGOVZI V BALGARIA SA STADO MOSHENNIZI.KONTROLNITE ORGANI NE KONTROLIRAT,A OTIVAT DA SI POLUCAT REKETA.DARGAVA ZAGUBENA PO VSICKI PRAVILA NA DGUNGLATA.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не ни интересува,пишете повече за Бойко!
7
2
 
12
 
! Отговори
Финли преди 8 години
Некоректни практики на дребни тарикати и мошенници. Такива сами ще си затрият бизнеса. Добре ще излъжеш една група хора, твои клиенти веднъж. Те ще останат недоволни и ще се почустват измамени и повече няма да пазаруват при теб. И така ти си ги загубил и оборота ти се е свил драстично. Умните търговци правят отстъпки за да привличат постоянни клиенти а глупавите ги мамят за ги загубят. Какво да се прави дребнав тарикатски манталитет без стратегическо мислене и необходимата честност и прозрачност
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да има тарикати трябват балъци. Не гледай какво пише по витрините. Например 70 % намаление е 100% лъжа . Обувките станали 200 лв. , а били 300 лв. Реалната цена обаче е 100 лв.
5
2
 
22
 
! Отговори
хм преди 8 години
Стар трик-"Намаление....след двойно увеличение"!
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лидъл намаляват стоки с недоказан прозход и затова ще фалират
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Весела Коледа !))))))))
2
4
 
18
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Защо многоуважаваният г-н Д.Маргаритов не изнесе списък сас заплатите на всички ЕКСПЕРТИ от подопечната му комисия ? Хубаво е търговците да знаят предварително - кой на кого по колко да сложи в чантата и....... да си гледат работата. Тъй де ---- Коледа иде - алъш-вериша трябва да върви! Колкото армията ни е армия, толкова и полицията - полиция, толкова и тези ме защитават ! ДА - ВЗЕМАТ ЗАПЛАТИ ДА МЕ ЗАЩИТАВАТ Защитават си "сухото" като митничарите !!
1
4
 
22
 
! Отговори
borcvor преди 8 години
това с вмирисаните продукти на фантастико и билла им е практика постоянна ... даже си мисля че ги купуват вмириссани за да ги продават ***!