Харчим за храна, подаръците - настрана

Ето и за какво развързва кесията си най-често българинът
25 дек 2015 08:32, Петя Славова
85
Харчим за храна, подаръците - настрана
Снимка: архив, Булфото

Истинско коледно пазаруване зарадва търговците през последните дни. Колко точно са похарчените суми, ще стане ясно в началото на идващата 2016 г., съобщава Нова тв.

Суматоха, колони от автомобили, подаръци... Такава е картината в магазините. Закъснелите бързат да напазаруват. 
 
Данни от миналата година показват, че в дните около Коледа и Нова година сме изтеглили 410 млн.лв. от банкоматите, което средно прави по 29 млн. лв. на ден. Като всяко семейство е харчило според бюджета си. 
 
„Около 100-150 лв. са достатъчни за посрещане на празниците, ако човек не е много разточителен. Разбира се, всекиму според портфейла”, коментира Никола Тосков, управител на хипермаркет. 
 
Според някои търговците на потребителите им липсва традиционното коледно настроение за харчене. Мариан Колев, който е председател на Българската ритейл асоциация, цитира цифрите на БНБ за потреблението през ноември. И изчислява, че голяма част от парите на хората са вкарани като спестявания в банките. 
 
„375 млн.лв. за един месец са излезли от потребление. Те не влизат в реалната икономика. Те не влизат в потребление”, обясни Мариан Колев. 
 
Вероятно за това, когато става въпрос за харчене по Коледа, българинът влиза с определен бюджет в магазините. 
 
Като теглим чертата, излиза, че по Коледа пазаруваме повече храна,  а подаръците остават на втори план. 
 
За голямото пазаруване някои магазини ще наемат допълнителен персонал и ще отворят още каси, за да обслужат клиентите. Търговците казват и друго, че в дните до Нова години най-големи опашки се очаква да има пред щандовете за фойерверки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
0
 
! Отговори
Благоев преди 8 години
Тази Коледа за първи път подаръците ми бяха само храна!?
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как не те домързя да напишеш толкова щуротии които нямат нищо общо със статията?
60
0
 
1
 
! Отговори
ДА НИ Е ЧЕСТИТО преди 8 години
Всички ЖУРНАЛИСТИ ДА СТАНАТ ЗЕМЕДЕЛЦИ И СКОТОВЪДЦИ!Тогава НЯМА да пишете глупости, които някой да коментира.Ай да ни е хаирлия!Скъпи братя и сестри...всички ще минем по пътя ...Христос ще ви го покаже.
59
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е окупирана от гнусния еврейски ционизъм.Във всички свери на икономиката-финансиите,енергетиката.И в останалите сектори.Олигарсите,повечето са евреи-ционисти,останалите боравят с полуеврейски капитали.Българския народ е поставен в положение "Гой".Известни застъпници на "прехода" в момента са такива като Росен Плевнелиев-застъпник и марионетка на определен "капиталистически кръг",неевреин,но pro-ционист-още по-опасен..Сергей Станишев-председател на ПЕС,изгризал папка със секретни документи и шмугнал се в Брюксел за по-сигурно.Украински евреин.Кристиян Вигенин-чистокръвен еврейски гей,ч
58
3
 
0
 
! Отговори
krokodil преди 8 години
Ние, евреите, които сме били избрани за спасители на света, днес не сме нищо друго освен прелъстители на света, негови унищожители, негови подпалвачи, негови палачи.Проф. д-р Оскар Леви, London
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Международната революция и международните финанси работят заедно и много усърдно. Те са двата фронта на еврейския интернационал. Оттук следва, че съществува ционистка конспирация срещу всички нации.Rene GroosLa nouveau Mercure, Paris, May, 1927
56
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Марксизмът, за който вие казвате, че е най-жестокият противник на капитализма, е свещен за нас по простата причина, че той е една от необходимите ни противоположности. Тези два полюса ни принадлежат, и ние сме тяхната ос.Болшевизма и интернационализма утвърдихме ние. Тези две доктрини принадлежат на две социални системи. Те са единни в намерението си да променят света отгоре чрез контрол на богатството, и от долу чрез революция.Еврейски банкер от The Compt de Saint Aulairein Geneve Conte la PaixLibraire Plan, Paris, 1936
55
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние сме един народ независимо от привидните различия, които причиняват раздор и пукнатини между американската и съветската демокрация. Ние сме един народ и не е в наш интерес Западът да освобождава Изтока, защото, освобождавайки тези поробени народи, Западът несъмнено ще лиши еврейството от източната половина на неговата световна сила.Хаим ВайсманWorld Conquerors, p. 227, by Louis Marschalco.Joseph Sueli PublishersLondon, 1958
54
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неотдавна нашият народ даде на света нов пророк. Той има две лица и носи две имена: едното е Ротшилд лидер на всички капиталисти, а другото е Карл Маркс апостол на тези, които искат да унищожат всички останали.БлументалJudisk Tidskrift, 57Sweden, 1929
53
0
 
5
 
! Отговори
krokodil преди 8 години
В редица европейски езици думата мошеник (измамник, далавераджия, лъжец, който извлича облаги, крадец) е производна от популярното еврейско име Моше.
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Твърде характерно явление е, че както простия народ, така и истински образованите хора са антисемити. Първите се подчиняват на естествения природен инстинкт на самосъхранение, вторите идват до същия извод по пътя на научното размишление. Между природните и научните юдофоби се намира достатъчно дебел слой юдофили. Тези посредствени хора не са преодолели бездната на мъдростта, но слабо асимилирания научен материал е заглушил в тях гласа на природата. Едни се подчиняват на лъжливи научни доктрини, втори - на верски догми, трети - от "страха ради юдейски", по едни или други морални и материални п
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евреите не могат да бъдат превъзпитани и не трябва да им се дава никаква власт. - Борис Миронов, публицист - За еврейския фашизъм.
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Луциферианството, масонството, ционизмът, болшевизмът и глобализацията са глави на едно и също чудовище световното еврейство! - Никола Николов, публицист
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"В тези железници се срещаш с безподобно отвратителни жидовски фигури, които, щом те подушат, че си българин, считат за непременна обязност да ти изкажат своето съчувствие към нашата политика, да похвалят гения на нашия народ и неговите водители, да пуснат някои псувни по адреса на нашите врагове и да ти поласкаят националното самолюбие чрез едно сравнение със сърбите... Ицик Цвиблман или Мойше Келенкопф да ти изказва братско съчувствие!... Да го цапнеш по разлигавената доброжелателска мутра!"Алеко Константинов - "До Чикаго и назад"
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъй нагло Лорда с мирен видсвой взгляд министерски исказа,и като същий злобен жидкъм нази пълен бе с умраза,и тъй цинически, без стид очите на света замаза...О, Англио, защо ли днесбездушен *** те управлява?.Иван Вазов - "Дизраели"
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Евреите са известни на сичкият свят не само със своята телесна, но и душевна нечистота.Любен Каравелов
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Христо Ботев и Любен Каравелов често пишат за великите юдейски царе на капитала, които са извор на злото в света.Ботевите и Каравеловите издания (Свобода, Независимост, Знаме) бичуват обрезаните и необрезани еврейски екселенсии, израилските барони и великите царе юдейски на капиталът, Ротшилдите и барон Хирш и чафутските вестници" Нойе Фрайе Прессе и Пестер Лойд, които пеят възторжени оди за султана. Посочват че тези чафутски вестници имат свои дописници и сред българските евреи.
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Атеизмът (безбожието) е чифутска болест... - Достоевски, писателЕвреите в целия свят разрушават патриотизма и здравите основи на държавата - княз Мобучум Окума, японски учен и военен от XIX в.Всички народи се мразят помежду си, а всички заедно мразят евреите.Марк Твен
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В страна, където се заселят евреи, независимо от тяхното количество, те понижават морала и търговската честност, изолират себе си и не се поддават на асимилация. Те се присмиват на християнската религия, стараейки се да я подкопаят. Строят държава в държавата и в случай на опозиция се стремят смъртоносно да задушат страната финансово.- Бенджамин Франклин, (XVIII в.) американски учен и държавник.
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виктор Юго:"Към евреите се отнасят с отвращение. Но трябва да се признае, че те действително са отвратителни. Тях ги презират, защото са достойни за презрение."