US бойци с плътно присъствие в България през годината

САЩ с амбиции да ремонтират мост край Ново село – да минава военна техника по него
8 фев 2016 07:00,
245
US бойци с плътно присъствие в България през годината
Снимка: архив, Булфото

Американската армия ще присъства плътно в България през цялата година. Това се вижда от списъка за ученията, които ще проведе армията на САЩ в страната ни, пише вестник "Труд".

Освен сухопътни ще има и много учения на кораби в Черно море, като често американски F-16 ще кацат в авиобазата край Граф Игнатиево.

Първото учение между САЩ и България бе от 7 до 15 януари. То е част от голямата съвместна подготовка. В него участваха 350 военни, от които 150 български и 155 от Корпуса на морската пехота на САЩ и 25 румънци. Имало е и стрелби с танкове. У нас специално бяха докарани четири танка М1 Abrams, бронетранспортьори "Страйкър" и артилерийски системи.

16 са ученията между българската и американската армия, които ще се проведат в други страни. През септември тренировките ще бъдат в Грузия, а месец преди това - в Украйна. През цялата година ще ума подготовки в Германия и Румъния.

И през тази година САЩ продължат да инвестират в подобрението на инфраструктурата на полигона в Ново село. Агенция "Пътна инфраструктура" обяви обществени поръчки за строителство и надзор при реконструкцията на мост, който се намира близо до полигона, на пътя Шумен – Ямбол – Гранитово - Лесово. След реконструкцията по моста ще може да преминава военна техника. Ще се поставят нови парапети и защитна ограда. Ремонтът трябва да бъде направен за 200 календарни дни, или 7 месеца. Прогнозната стойност на поръчката е 670 000 лева без ДДС.

Проектът се финансира от въоръжението сили на САЩ.

Американската армия ще спази и традицията да помага на населението ни в различни райони на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те къде не са с плътно присъствие тия навлеци колко да е плътно присъствието на 4 танка навсъкъде се месят навсякъде се тикат някой да ги вика дето минат трева не никне хайде сега Израел да приеме бежанците.
38
2
 
8
 
! Отговори
ИМА ТРАГЕДИЯ 27 г преди 8 години
1989- 2016 населението на КОЛОНИЯТА РБ е намаляло с 2 МИЛИОНА. От 25 място в света сме отишли на 205 и това са официални данни. А истината навярно е по-лоша. ТЕНКЮ АМЕРИКА, ВАШТА М.... НАЦИОНАЛНИ ПРАДАТЕЛИ И БАНДИТИ "БИЗНЕСМЕНИ" - КОЛОНИЗАТОРСКА администрация и СЛУГИ, хранещи се с ТРОХИ от ограбената страна. Пък и продължават с ЛЪЖИТЕ, че бил КОМУНИЗМЪТ ЛОШ, а те добричките
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американците не повярваха че получиха безплатна колония толкова близо до Русия от нашите продажници-политици.След като отрочето им ИД скоро ще бъде унищожено ще продължат с провокациите към Русия но вече от наша територия.Господ да ни е на помощ!
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тогава от Финландия е открадната голяма част от територията, също както сега откраднаха Крим от Украйна.Крадци и убийци - това са руснаците...
35
1
 
3
 
! Отговори
ЗЛАТОТО НА РБ преди 8 години
е при германското злато - в МАНХАТЪН. Както на всяка ОКУПИРАНА СТРАНА. САЩ след войната прибират 80 % от световното злато. И не искат да го връщат. Германците ИСКАТ да го върнат, но САЩ не го дават. Защото ТО вече не е налично и го връщат на порции, които изкупуват от борсата. А БЪЛГАРСКОТО въобще няма да върнат. Ето как на практика ние сами финансирахме ОТРОВНО ОБЩЕСТВО и АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ да дават ПОДКУПИ на ПРЕДАТЕЛСКИЯ ЕЛИТ, дето не смее да ПРЪДНЕ без да пита АМБАСАДАТА
34
2
 
3
 
! Отговори
До 50 преди 8 години
Е, след като си вътре в нещата, нека и аз да ти кажа, че СССР си плащаше доста добре за това, да сме проруски ориентирани. Знаеш ли колко енергия вкарваше? За смешни стотинки, която ние препродавахме на Турция и Запад? Оръжейните истории, самолетните? Да не продължавам.Та това! Не е окупация! - исках да кажа
33
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А помните ли как ссср нападна без причина Финландия и изби 60 хил. невинни ?!
32
1
 
5
 
! Отговори
МРАЗЯ САЩ И СОРОС преди 8 години
както всички ТИКВИ, ПЛЕВЕЛИ, ПЕЕВСКИи и други "БИЗНЕСМЕНИ", ДОГАНОВЦИ, КОСТОФФЦИ и много друга ПРЕДАТЕЛСКА *** и БАНДИТИ
31
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Избиването на цвета на полската нация в Катинската гора от руснаци!Свалянето на самолета с полското правителство, което отиваше на поклонение на тези избити - това е втората гавра на руснаците!Няма толкова долна нация като руската!
30
1
 
5
 
! Отговори
По данни на НСИ преди 8 години
От 1989г. досега -парното,токът и здравните услуги са скочили над 120 ПЪТИ--не проценти,а Пъти......Храните са скочили с над 50 пъти--не проценти--а ПЪТи........и някой иска да ми каже че сега като сме окупирани от САЩ сме добре???!!!??
29
1
 
8
 
! Отговори
ЗЛАТОТО НА РБ преди 8 години
както на всяка КОЛОНИЯ веднага за ПРЕВРАТА 1989 замина за САЩ. А тук дойдоха ОКУПАЦИОННИ ВОЙСКИ. Да съглеждат политиката на техните бясни кучета - дали продължават да унищожават БЪЛГАРИЯ и пазят интересите на САЩ
28
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия - известна само д алкохолиците си, нищо друго!И мераците да окупират чужди територии, да грабят
27
1
 
6
 
! Отговори
МИРИШЕ НА ОБОР преди 8 години
и СТРАХ от "НАРОДНАТА ЛЮБОВ"
26
2
 
5
 
! Отговори
ВАШАТА ПРЕДАТЕЛСКА преди 8 години
политика ще се разследва от НАРОДЕН СЪД. И ще има ВЪЗМЕЗДИЕ НЕИЗБЕЖНО
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чиста ОКУПАЦИЯ......всичко друго е прах в очите ни.......
24
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия е заплаха за всички!Помните ли колко години бяха окупирали страните от соц блока?!И който иска да се отдели му пращаха танковете - Чехословакия, Унгария...
23
0
 
13
 
! Отговори
Калина преди 8 години
Мбого "историци" тук, много нещо.Във ВСВ България воюва на страната на Германия, която губи и ние сме задължени да плащаме репарации. Къде беше великата ви Америка тогава? Да ни поеме? Защо ни остави на Русия?Толкова ли е сложно да разберете колко е нелепо да се карате тук по форумите, кое е по-добре - окупатор Русия? Или окупатор САЩ.
22
1
 
10
 
! Отговори
ВЪН ОКУПАТОРИТЕ преди 8 години
и ТЕХНИТЕ СЛУГИ! МЪРШИТЕ ги докараха да ни "пазят" от РУСИЯ
21
0
 
9
 
! Отговори
Rp. преди 8 години
Колкото осъдиха оня американски войник, който ошамари някакъв тинейджър преди време.. Много рядко някой развилнял се us военен бива наказван, защото тия случаи се потулват с цел да не вземе да се развали имиджа на армията им, а сакатлъци бол, по цял свят с тия.
20
0
 
4
 
! Отговори
akut преди 8 години
в пазарджик подобен мост излезна два милиона и четиристотин хиляди. но понеже тоя мост ще го плащат американците е на реална цена :)