Скъпите нови винетки – опасни за колата

Зачестяват кражбите на стикерите, режат се автостъкла
29 фев 2016 15:07,
68
Скъпите нови винетки – опасни за колата
Снимка: bgonair.bg

В пловдивския квартал Кючук Париж се намира един от последните пострадали от зачестилите кражби на винетни стикери. Част от стъклото на автомобила е свалено.

От АПИ обаче отказват да сменят винетката. Оказва се, че да бъде възстановен винетен стикер трябва да се докаже, че е счупено или откраднато цялото панорамно стъкло на автомобила. Ако липсва само част от него, както става при скорошните кражби, винетката не се възстановява и човек трябва да купи нова.

Георги Павлов е шофьор от 50 години. Той не вижда логика в това. "Според мен не е редно, защото веднъж ще я платиш, а след това - втори път", обясни той.

Според него подобни случаи ще зачестяват заради повишената цена на винетките.

"Когато бяха по-евтини, нямаше такова нещо. Обаче сега, когато стават малко по-скъпи и се почва - режат се стъкла", добави той.

Тревогата у собствениците на автомобили е голяма, защото според тях няма как да предпазят колите си от подобно посегателство.

"В бъдеще може и да нараснат тези случаи. Трябва да се отиде, да се постави предно стъкло, отделно разходи, отделно неприятности и отсъствие от работа. Нещата са доста - не са само 97 лева", коментира шофьор.

За последния месец случаите на откраднати винетки в Пловдив са 10.

Вижте репортажа на кореспондента на Bulgaria ON AIR в Пловдив:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде стига сте ревало бе. Нали все приказвате за лъскавата чужбина. Знаете ли там колко застраховки и такси и глупости се плащат. А пък да не говорим какви са цифрите. Стига ревахте.
54
1
 
10
 
! Отговори
100 гайди преди 8 години
Всички коментират , колко била скъпа винетката, кой бил виновен, Лиляна, БСП ГЕРБ и т.н Хора в крайна сметка тук става въпрос за една най-брутална кражба на винетка чрез разбиване на стъкло. В това престъпление основния виновник е крадеца. Нима 30 тина лева по-скъпа винетка са достатъчно много пари да ни замъгляват съзнанието и да не посочим истинския виновник или пък са достатъчно много да оправдаем крадеца. Айде по-сериозно, че урте ако ви разбият стъклото незнам кой ще псувате.
53
0
 
23
 
! Отговори
naco преди 8 години
Г-жо "министър" Лиляна Винеткова,КАКВО ще посъветвате хората???
52
0
 
9
 
! Отговори
Един българин преди 8 години
"Оказва се, че да бъде възстановен винетен стикер трябва да се докаже, че е счупено или откраднато цялото панорамно стъкло на автомобила. Ако липсва само част от него, както става при скорошните кражби, винетката не се възстановява и човек трябва да купи нова."Ами според мен лично ако аз бях на негово място, най-добре е да си строши цялото стъкло и да го изхвърли някъде на скришно. После да обяви, че му е откраднато цялото стъкло.И без това ще трябва да си го смени цялото после.
51
2
 
8
 
! Отговори
Ahmed преди 8 години
Някой може ли да ми подскаже от къде да си купя по - тънка годишна винетка - нама да пълня гушата на оная дебалата ***....
50
0
 
27
 
! Отговори
художника преди 8 години
ФАКТИ и РАЗМИСЛИ за винетките:1. Винетката е "билет" за да пътуваш по републиканската пътна мрежа- ФАКТ2. Ако имам 2 автомобила, на който и да сложа винетката, то другия автомобил ще стои в гаража ми. Аз не мога да карам два автомобила едновременно. РАЗМИСЪЛ3. При закупуване на винетка ми записват имената и рег. - ФАКТ4. Има хора, които всеки ден пътуват, на други им се налага 10-20 пъти в годината.Излиза че купуваш нещо, което не ползваш пълноценно. 5. Това си е ОГРАБВАНЕ на народа.
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 52 Не го знам "Чисто стъкло" какъв е, но е прав-Петър Кънев, депутат от БСП ги бълва тия стикери в печатницата си Демакс ако си чувал...
48
0
 
9
 
! Отговори
Споделител преди 8 години
Без подтекст споделям: Забелязали ли сте, че колкото е по-тлъста свинята - толкова е по-лакоме?
47
0
 
7
 
! Отговори
Чисто стъкло преди 8 години
Lol, ти сигурно си гербер. И какво излиза? Тиквата и Лилянка, ранят с високите цени на винетките един дупетат от БСП! Щом е тъй, оти сте ръгнали към урните да се абите и на нас да ни тровите живота?
46
0
 
22
 
! Отговори
Шаран БГ преди 8 години
Тъпотията на нашите управници след Освобождението от турско е, че до ден днешен те не се научават на елементарно уважение към обикновения човек. Никой никога не осчетоводява загубите от време на гражданите!! Пресметнете грубо, колко време губи човек само по отношение на личния си автомобил, за да го вкара в пътя! Парите - чорбаджиите съдят по собствените си джобове ! Че само автомобилът ли е ? И в "демократично" време, всяка държ. институция, за всичко, пари взема.На кого е тази държава?
45
0
 
10
 
! Отговори
lol преди 8 години
До Чисто стъклопълна глупост, винетките ги печати най-богатия депутат от БСП, Кънчо, бивш директор на печатница на БНБ спестил от заплата (като И. Кърстева в тотото) да купи най-модерните машини за винетки, лични карти итн
44
0
 
29
 
! Отговори
гражданин преди 8 години
Виновни сме си ние. Защо трябва да се лепи. Шьофьора си го носи с себе си. Държавата рекетира гражданите си в полза на частни компании. По голяма глупост от това не може да има. Така и с застраховките, с номерата , с новите книжки, сега и с здравните чипове. Пълна анархия. Накрая бягаш по всички институции, тогава се разбира че държавата не работи..
43
1
 
26
 
! Отговори
Чисто стъкло преди 8 години
Винетка не трябва да има. Винетката е, за да лапат герберите. Бъдете умни и мъдри, не се ли напатихте вече? Пътищата няма да станат по-добри, само герберите - по-богати!
42
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хората станаха доброволно роби
41
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винетката ГО са на ползвателят. А тук са на МПС-то. Защо властта не търси отговорност от автомобила? Защо ни ощетява, тези с повече от едно МПС?
40
0
 
24
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
Ами дайте да лепим и шофьорските си книжки по стъклата. Тъкмо няма да ги я забравяме в къщи. Не е необходимо да се лепи. При поискване от органите да се показва заедно с касовата бележка, дано не е избеляла !
39
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само в БГ. Летният сезон карам служебен автомобил извън България . Септември си купувам годишна винетка 97 лв но важи 4 месеца .От януари до май ме принуждават да си купя нова годишна. Как да науча г-жа павлова , че годината има 12 месеца и разпространява незаконни винетки с неверен срок на валидност.
38
0
 
24
 
! Отговори
причината преди 8 години
Цената на винетките може да е съобразена с държавните нужди, но не е по джоба на много от сънародниците ни. Не може да харчиш повече отколкото получаваш.
37
2
 
25
 
! Отговори
бобо преди 8 години
Вместо да хванем и да разпорим тия дето ни се подиграват и се гаврят с България вече 72 години / 9.9.1944/ ние се самоизяждаме ...значи ще продължават да се гаврят и да ни се подиграват не виждам друг начин
36
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тия от АПИ да не се правят на утрепани щото стъклата са си точно счупени. Да дават винетките на хората че ще ги съдят до дупка