Скъпите нови винетки – опасни за колата

Зачестяват кражбите на стикерите, режат се автостъкла
29 фев 2016 15:07,
68
Скъпите нови винетки – опасни за колата
Снимка: bgonair.bg

В пловдивския квартал Кючук Париж се намира един от последните пострадали от зачестилите кражби на винетни стикери. Част от стъклото на автомобила е свалено.

От АПИ обаче отказват да сменят винетката. Оказва се, че да бъде възстановен винетен стикер трябва да се докаже, че е счупено или откраднато цялото панорамно стъкло на автомобила. Ако липсва само част от него, както става при скорошните кражби, винетката не се възстановява и човек трябва да купи нова.

Георги Павлов е шофьор от 50 години. Той не вижда логика в това. "Според мен не е редно, защото веднъж ще я платиш, а след това - втори път", обясни той.

Според него подобни случаи ще зачестяват заради повишената цена на винетките.

"Когато бяха по-евтини, нямаше такова нещо. Обаче сега, когато стават малко по-скъпи и се почва - режат се стъкла", добави той.

Тревогата у собствениците на автомобили е голяма, защото според тях няма как да предпазят колите си от подобно посегателство.

"В бъдеще може и да нараснат тези случаи. Трябва да се отиде, да се постави предно стъкло, отделно разходи, отделно неприятности и отсъствие от работа. Нещата са доста - не са само 97 лева", коментира шофьор.

За последния месец случаите на откраднати винетки в Пловдив са 10.

Вижте репортажа на кореспондента на Bulgaria ON AIR в Пловдив:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
39
 
! Отговори
aa1830 преди 8 години
Хората (в Унгария) са го измислили много отдавна - плаща се за регистрационен номер винетната такса и камерите по магистралите сканират всички номера наред - ако за номера не е платено, получаваш честитка. Няма стикери, няма счупени стъкла, няма куки дето да те контролират, няма стъргане на старите стикери от стъклото.... А освен седмични, месечни и годишни, може да избираш дали да важат за цялата държава или за една или няколко области, като цената разбира се е различна.... Поздрави!
34
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега да излезнат двете министърки - Лилито и Румито и да компенсират пострадалите,но от джоба си, защото всичко идва от неадекватните им действия или бездействия.
33
0
 
41
 
! Отговори
Каква срамота бе!? преди 8 години
Кога и къде в БГ-то си видял чиновник срам да има?? И колкото е по-нависоко, толкова по-нагъл и безсрамен е той!!
32
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съвсем ни побъркаха с тези Свинетки.Чудя се кое е по-добро - да си изгубя работата или да изубя предното стъкло на колата,респективно и откраднатата Свинетка?Ами откраднете ги от колите на тези,които ги измислиха,защо тормозите други страдалци,като вас!
31
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Когато бяха по-евтини, нямаше такова нещо. Обаче сега, когато стават малко по-скъпи и се почва - режат се стъкла", добави той.те станаха по скъпи от половината коли.
30
0
 
49
 
! Отговори
Лилето преди 8 години
Решението е винетката да не е на колата, а на шофьора. Лепи се на челото и се вижда отдалеч.Е, ще има някой и друг скалпиран шофер, ама това е по-скоро към неразкритите битови престъпления, не е в моя ресор....
29
0
 
26
 
! Отговори
pepe преди 8 години
ROVINETA - да не забравя да кажа, че освен че е електронна струва 28Евро на Година (55лв)
28
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Управниците научиха бълг народ да преживява и с по малко от минимума. Паднаха цените на горивата и ся компрнсират с винетки. Всичко е абсурдно в бгто, вдигат се цените на горивата и последва верижн реакция и всички се оправдаваха с вискоите цени, ся падат цените на горивата а се вдигат цените на всичко друго
27
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти две коли едновременно не може да караш но друг може да кара едната. Искаш да минеш тънката ли? Има си винетка и за по малко не ти требва за цела година. Нека да са с рег номер винетките па да крадат тогава. Крадливо племе сме си
26
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко може да се направи електронно. Както може по номер да се провери дали има гражданска, така може и за винетка. Тия камери на АПИ дето ги сложиха из цяла България може автоматизирано да проверяват и да се пускат после електронни глоби. Но когато на чело на държавата е тъпо парче така става, важното е поръчките към нашите печатници да текат!
25
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв е проблема да си карам двете лични коли с една винетка? Така или иначе не мога да ги карам едновременно!
24
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имах впредвид че всичко може да се провери онлайн а за ГТП пак си ходиш в сервиз
23
2
 
50
 
! Отговори
АлаІБала преди 8 години
Лепенето на разни картинки по стъклата на автомобилите е напълно излишни. Облагодетелстват се само разни печатници, които са близко до властта! Когато управляват ГЕРБ зачестяват убийства, самоубийства, кражби, скандали в съдебната система, скандали в здравеопазването. Всичко се дължи на направляваните от най-високо място кражби. Ало, Ваньо.... Не ме ли чуваш вече?
22
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо ни задължават да ги лепим, аз бих си прибирал в джоба винетката и да я слагам когато излизам извън града. Но ако не е залепена пак съм е грешка и пак ще ме глобят, това са евтини трикове да дерат народа
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименвсичко е онлайн-ГТП Хайде,бе!Това и аз го искам!
20
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато сме в сезона на тиквите и герберастията, така ще е - 97 винетка 150 -200 предно стъкло, и пак 97 за свинетка и дебелия и ненаситен г.ъ.з.
19
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашите управници първо да бяха помислили и да се допитат до други държави как го правят хората. Ся ще го мъдрят, тези лепенки са толкова гадни и за махане, па и ако не махнеш старата винетка ще плащаш глоба. Английска винетка беше кръгла хартийка с рег номер на колата и всеки си имаше залепено джобче на стъклото където слагаш винетката много простичко но много ефективно
18
0
 
66
 
! Отговори
pepe преди 8 години
В изостаналата Румъния си купувах ЕЛЕКТРОННА винетка началото на 2012 година. С кредитна карта от компютъра в Офиса.Срамота е заради печатницата на някакви другари да продължава тая дивотия със стикери, картончета, бележки и пр!!!!
17
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно време в англия винетките бяха с рег.номер на автомобила сега всичко е онлайн:застраховка винетка годишен технически преглед
16
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашенска работа пак недоизмислено. Винетката трябва да е с регистрационния номер на колата тогава да видим крадеца ко ще я прави да си я навира някъде където иска. А и тарикатите нема да карат с една винетка неколко коли. То стъклото на некои автомобили по скъпо от винетката