Бъчварова недоволства: Недостигат полицаи, пари...

Успокои, че затварянето на границите на Сърбия не променя нещата
Обновена: 9 мар 2016 10:22 | 9 мар 2016 10:00,
60
Бъчварова недоволства: Недостигат полицаи, пари...
В почивните дни се проведе учение "Граница 2016" Снимка: БТА

Взимаме всички мерки, засилвайки ресурсно и организационно готовността ни по границата срещу опити за нелегално и организирано влизане на имигранти, заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова пред БНТ.

Още по темата

След тази нощ и Сърбия затвори границите, но това не променя ситуацията у нас, тъй като страната ни всеки ден е задържала и досега опитващи се да влязат в западната ни съседка мигранти. Тя увечи, че се взимат всички мерки и се засилва готовността по границата ни срещу опити за нелегално и организирано влизане на мигранти.

"Натискът от Гърция е голям, но мисля, че европейското решение за спиране на нелегалното влизане ще бъде силен сигнал към тези, които се канят да тръгнат. Към момента реалистичната цел е да бъде намален бежанският поток", каза още вътрешният министър.

Бъчварова каза, че по данни на МВР, около 90% от миграционния поток е организиран. "Страната ни е поставила своите условия, няма причина да смятаме, че ще останем извън общото най-изгодно европейско решение", настоя тя.

"Разчитам на доброто разбиране от страна на синдикатите, планираме мерки, които целят положителен резултат - за организация на работата в МВР, за разходването на средствата, което ще се отрази добре на служителите във ведомството. Благодаря за разбирането от страна на синдикатите, че отложиха протестите си за 16 март, с което ще имаме възможност ден по-рано да се съберем представители от повече партии и да обсъдим мерките за реформа в МВР", заяви Бъчварова.

"Много е трудно в тези условия да се работи. И ресурсите и числеността на състава не са достатъчни. Не достигат повече от 3-4 хиляди полицаи, но ние нямаме бюджет за тях", каза още Бъчварова.

Тя допълни, че малкият бюджет на МВР е хроничен проблем. "Ако сега обявим 3000 конкурса, които са невъзможни за провеждане, ще има ефект след една година. Това е проблем, който трябва да е ясен за всички. Общата численост на полицаите е изключително ниска, но това означава повече пари", уточни министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Доктор Викодинов преди 8 години
За размера на България 12 000 полиуцаи са напъълно достатъчни и 1000 съдии.Всичко останало закривай доктор Къди
46
0
 
1
 
! Отговори
Тарик Азис преди 8 години
Махай заплатите на тая армия от държавни храненици ,че нищо не върши.Махай отпуските Бойко Само ГЕРБСамо реформи за държавната корумпирана администрация.
45
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с тая глупости как имаме 60 000 полицаи или как "имаме най-много полицаи на глава от населението", защото може да се припява като мантра, ама няма НИЩО общо с действителността. Щатът на МВР е под 50 000 души, а реално заетите места са около 45 000.От тях:Пожарна - около 9000Гранична полиция - около 8000Жандармерия - около 2000Охранителна полиция (в т.ч. КАТ) - около 18 000; Криминална полиция - около 2000; Разследване - около 2000;
44
1
 
9
 
! Отговори
СС преди 8 години
60 000 хрантутници на щат в МВР и тази реве, че нямали хора?! Лудница! :) :)
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДАЙТЕ ИМ 50 ЗАПЛАТИ И ПЕНСИЯ НА 45 Г ...И ОЩЕ 60 000 ПАРА...ЗИТА НА ХРАНИЛКАТА ДА СЕ НАЗНАЧАТ...БАЙ ГАНИЯ ЩЕ ХРАНИ
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тая реве за пари като Турция. Заедно с Бойко да заминават за там и да стават турски министри.
41
1
 
11
 
! Отговори
без майтап преди 8 години
По-добре е Европа да приеме 2 милиона сирийски и иракски бежанци, от колкото да пропусне през границата 80 милиона безвизови турци. Ако визите за турците паднат, диктаторът Ердоган ще осъществи възвръщането на отоманския ислямски халифат. България ще престане да съществува и ще се стане част от турската империя. И Русия отново ще трябва да дойде и да ни освободи от турско робство!
40
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
имащи са се за полицай са си милиционери от класа, чакащи 20 заплати и нищо не вършещи.
39
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То и министър няма... Направо греда!
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
21 милиарда и Борисов да не ти пусне поне малко?
37
0
 
11
 
! Отговори
до Госпожата преди 8 години
и на цивилното население не му достига полицейското съдействие.... *** на.А оправданията за липса на средства не могат да обяснят всички проблеми.
36
0
 
18
 
! Отговори
@! преди 8 години
Назначаването на външни лица като тази г-жа да управлява м-во като МВР, може да доведе само до катастрофа.Какво разбира социолог от вътрешна сигурност?Все едно да назначим за шеф на БНБ Митьо Крика защото можел да ползва калкулатор.При 50 000 полицаи, да не могат да намерят един да оглави министерството.Ех БоБо, БоБо...
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
с едан дума - има много малок работници на ТЕРЕН. но полицаи има много...... да не говорим че от тези които са на терен половината не вършат половината работа за която са изпратени.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 32 - тогава да уволнят почти цялата администрация и с парите да назначат истински полицаи .....въпросът е грешно поставен....но в съзнанието на всеки българсик гражданин щом работиш в МВР значи си полицай а дали работиш ОПЕРАТИВНА работа/на ТЕРЕНЕ или не, е друг въпрос.
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая съвсем изтърва каруцата.
32
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз за напуснал полицай не сум чул.Всеки който е напуснал системата е или уволнен дисциплинарно или дошло му време за пенсиониране.Това е истината за съжаление.
31
0
 
13
 
! Отговори
Кольо преди 8 години
Не достигат ИСТИНСКИ полицаи.Както и Правомощия. Но ще е така...пожарникари, физкултурници, пи-ари...за министри.
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Милиционери...но работят и при мутрите!Мутри...ама взимат заплати и от хазната!БГ патент: МУТРОМИЛИЦИОНЕРИ.
29
0
 
12
 
! Отговори
не достигат полицаи преди 8 години
как да разбираме това, че нямало полицаи. Тези, които са облечени не стават за работа или каквото и да вършат, все не могат да го свършат? Ми, като не достигат да назначи цялото население за полицаи, белким достигнат.
28
1
 
28
 
! Отговори
Бравооо преди 8 години
За сравнение в Ню Йорк, където живеят 15 млн. души, има само 33 хил. полицаи, което прави по едва 220 полицаи на 100 000 души. Това е близо до цифрата в Румъния и три пъти по-ниско от тази в България.В тази връзка днешният протест на полицаите е насочен погрешно към осигуровките. Той трябва да е под наслов "уволнете половината от нас, за да може останалите да имаме добри заплати и оборудване и да си вършим работата".