Фалшива шофьорска книжка и талон – 1500 лв.

Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинения на четирима
9
Фалшива шофьорска книжка и талон – 1500 лв.
Снимка: архив, БулФото

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми четирима души за фалшиви шофьорски книжки.

Асен Я., на 45 г. от Кричим и пловдивчаните Михаил А., на 33 г., Иван Б., на 32 г., и Николай Й., на 44 г. изготвяли и фалшиви талони.

Обвиненията за Николай Й. са повдигнати като извършител, а за Асен Я., Михаил А. и Иван Б. като подбудители и помагачи, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 6 и 7 април на територията на Пловдив и Кричим са били извършени претърсвания на общо шест адреса, обитавани от четиримата обвиняеми.

При извършените обиски са иззети в оригинал три свидетелства за управление на моторно превозно средство на български граждани и три талона за тях, които са били преправени, като им е била премахната горната част с истинските данни на притежателя и върху нея залепено фолио с личните данни на лицето, за което са предназначени.

По същия начин са били изработени и три лични документа на чужди граждани, между които грък и испанец, и предстои да се установи предназначението им.

При претърсванията са иззети още компютри, фолио, принтер и др. Установено е, че една неистинска шофьорска книжка, ведно с талона, се е предлагала за около 1 500 лева, като четиримата са си разпределяли сумата. Дейността е била извършвана от началото на годината до момента.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив продължават активните процесуално-следствени действия.

Четиримата обвиняеми са задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и предстои днес да бъде внесено искане в Районен съд-Пловдив за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А фалшива диплома за потенциален министър или шеф на фонд колко е?
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България 90% от шофьорите са с фалшиви книжки или за жълти книжки, а полицаите с банкови книжки.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АзА бе то го мързяло да се научи да чете, ти искаш листовки да ти учи.
5
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Добре де,аз едно не мога да разбера,ЗАЩО?защо ще даваш толкова пари,а не си изкараш малоумния курс,толкова е просто!Листовките се учат лесно,практиката минава бързо...не мога да си представя колко трябва да си *** и колко зор трябва да имаш,че да си купиш книжка...просто не го разбирам...
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 4Хубава история, но измислена. Ако са ти писали акт, ще знаеш, че никой не те кара да си пишеш името. Предоставят ти възможност да напишеш кратки възражения, ако искаш и да се подпишеш на две места, можи и с хиксче.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спират ме за проверка за алкохол .И в тоя момент карат един брачет да подпише акта си ,да си напише името .Той казва на полицая " бате наболя *** ръката пишиго ти ба бате . Аз тръгнах какво е станало не зная но след молко колата ме изпревари
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Разследващите" пак нещо не са разбрали. Нали като те спре КАТ на пътя и веднага проверява шофьора за нарушения и валидност на документите...някъде другаде отива по-голямата част от тези 1500 лева.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В началото на 90-те, мой познат катаджия ми разказа, как по собствена инициатива до него спряла кола с водач "кариоки". Водочът си извадил шофоьорската книжка поднесъл я на катаджията и казал: Бате виж тази книжка да не е фалшива, днеска сия зех от Хасково, едно теле съм дал. Да не са ме излъгали нещо ?Търговията с книжки не е от вчера.Знам и доста случаи със сгодни моми, които ни курс ни изпит са минали, но си имат редовно СУМПС.