Неравният с ром Ангел не съжалява за боя, а за държавата ни

Пребитият 17-годишен Митко има своя версия за мелето
18 апр 2016 10:30,
255
Неравният с ром Ангел не съжалява за боя, а за държавата ни
Ангел. Снимка: BTV

Ангел Калеев, пребил ром, защото казал, че българи и роми са равни, не съжалява за боя. Съжалява единствено "щото държавата ни е такава".

По думите на Калеев двамата със 17-годишния Митко се срещнали и започнали да си говорят. Митко му поискал 5 лв. назаем.

"Викам: "Добре, бе, ти като си ром, ще си просите цял живот, така ли?! Не искате да работите, не искате нищо?!"  И той каза: "Ние сме равни. Българите и ромите сме равни." И аз се издразних. Защото това е безобразие. Толкова време го търпим, че... независимо... как да го обясня...", обяснява Ангел.

Още по темата

Ангел се дразни - за едни хора може, за други не. Едните си изкарвали парите с честен труд, а другите крадат и ограбват къщи.

"Случвало ми се е да виждам как пребиват деца в Пазарджик... В смисъл такъв – цигански терор! Какво да кажа", обяснява той пред bTV.

Митко и семейството му се появяват в Овчеполци преди 2 години. От малък работи като ратай в местна кравеферма. Никой в селото не може да каже лоша дума за него – описват го като честен и добродушен. Митко е отгледан без баща и практически почти сам издържа своите по-малки братчета и сестричета.

Версията на битото момче е друга. Ангел го питал: "Ти педал ли си?". Така започнало и заяждането. Побойникът започнал с ритници. Питал го дали може да се бие, какво ще направи, ако го набие, ако не го набие...

"Ако ти не ме биеш, викам, и ако аз не те бия, значи равни сме. И той вика: "А, значи, сме равни.?" След това той ме удари с юмрук през лицето", разказва Митко.

Вбесени от видяното в социалните мрежи, активисти на "Евророма" посещават Овчеполци и се заканват да сезират главния прокурор за жестоката гавра.

"Силен гняв и възмущение от това, че такива селски бабаити от това чувство на безнаказаност се чувстват недосегаеми! Защото знаят, че социалните мрежи  и медии, когато малцинствата са мачкани, изведнъж тези хола стават национални герои! "Ето браво на тях!" Което е много криво разбрано. И не бих го толерирал. ние затова от Евророма ще сезираме главния прокурор!", категоричен е общинският съветник от Пазарджик Райко Живков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
sasasasas
112
1
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 8 години
Tozi e bil golyam glupak deto se napravi na biyac no te nyama da mu go ostavat taka
111
1
 
4
 
! Отговори
Ром с книшкъ и вишу преди 8 години
Аз па за пръв път чувам * да говори като Махатма Ганди за равенство и братство !Какво равенство какви 5лв бате, ние открадохме над 20 милиарда само в жилязо и медена жица , без къщи-вили, а ток ? Ай стига сме се правили,щото като сменят Баце закрилника на всичко* и родно ще дойде някой истински демократ както Филип Димитров(в началото) който прати елитните барети 1992г. да бият 24 часа без почивка всичко наред в гетото на Пазарджик ! На някои братя още им държи влага..
110
1
 
7
 
! Отговори
ааааа! преди 8 години
Поредна ромска ПРОВОКАЦИЯ !!! от типа "ОБВИНИ ВРАГА В ТОВА КОЕТО ТИ МУ ПРАВИШ" ИЛИ "КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА" . Ключовото за тази МЕДИЙНА МАНИПУЛАЦИЯ Е СЛОГАНА С ВЕЛИКОДУШНОТО " НИЕ СМЕ РАВНИ С ГАДЖО " НА ЦВЕТЕЛИН КЪНЕВ. ЗА ТОЗИ ПОРЕДЕН ГНУСЕН ФЛАШМОБ ТОЗИ ПЪТ ТРЯБВА ДА СЕ СТИГНЕ ДО ПОРЪЧИТЕЛИТЕ ОТ НЯКОЯ ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА ИНТЕГРАЦИЯ ПОЛЗВАЛА НАЙ ВЕРОЯТНО ПСИХИЧЕСКИ ТОРМОЗ И ЗАПЛАХИ ПОРАДИ ФАКТА ЧЕ Е ЕДИНСТВЕНИЯ БЪЛГАРИН ЖИВЕЕШ В РОМСКАТА МАХЛА
109
2
 
8
 
! Отговори
Евро преди 8 години
Евророма. Явно трябва и организация "Евробългари".
108
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и ко кат имал братчета и сестричета.. неможеше ли да си ги остави в казана като малки ..ко се занимава..да простят и да раждат още повече ли?
107
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Nai pirvite bilgarite ste byagat kakto predi napraviha vasil levski prodadoha na turcite do sega bilgariya se prodava ama Za sijeleniye bigarite ne vijdat samo romite vijdat
106
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е да стане една воина за да се уреголират нещата .Тогава всички ще разберът кои на кого е равен. Тези които изчезнат значи не е трябвало да ги има.
105
21
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Психар, същия като Перата, дето се "инициирал" от случките в Кьолн. Това е вродена тъпота, съчетана с наклонност към анализ. Оттам идва искрицата изумление в погледа - момчето не разбира света около себе си и се опитва да го счупи. Иска му се да проумее, но няма капацитет.
104
6
 
18
 
! Отговори
Лъвско Сърце__ преди 8 години
Вижте турците какви са двулични само. И техните баби и дядовци стават жертва на ромски грабежи по селата, но тука ги защитават и казват кое е морално и кое не..... аве странна работа.
103
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До kolio99mi 4e 15 godi6en ne e li malak be umnik?ti sigorno si na 35 a o6te ne ba4ka6
102
3
 
3
 
! Отговори
kolio99 преди 8 години
do6li predi dve godindq pa ot malak rabotil v kravefermata!
101
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
zatvorete go toa babait v zatvora pri romite dago vidim togava kolko e kurajliya.sled tova sas sigornost te gi mrazi.
100
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мултикултурните общества работят за много богатите и за тарикатите. Всичко друго може да се изкара от контекст в конкретния случай и да се завърти както е удобно. Аз така и не разбрах защо крият истината за Кенеди - явно отговорът е 42. Ще публикуват истинските документи, когато вече никой не го интересува, или когато вече няма смисъл. И кога Америка ще покаже пълен демократизъм и избере за президент индианец с пера пушещ лулата на мира.
99
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЩом за такива новини се отделя прекалено внимание -значи Боко и компания ще теглят нов заем!!
98
20
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората са два вида - добри и лоши. За набития не знам, но биячът определено не е от добрите.И не само не е добър, но не е и умен. Тежко на България с такива "патриоти".
97
3
 
19
 
! Отговори
xaxa преди 8 години
"Идеята за мултикултуризъм се провали" -думи на външния ни министър преди месец. Защо това изказване не го чухме по бтв или нова новините не знам, да си кажем истината по лека лека виждаме как се надига вълната от недоволство на европейския народ, в бг- гражданските арести, вчера някво момче набил някав, няква касиерка не пускала някви в басейна ами как да ги пусне те там отиват да се изкъпят а не да плуват ..
96
4
 
53
 
! Отговори
ЗЗ преди 8 години
До Анонименинтересно, защо тогава когато някой ром набие българин или посегне на лекар не влиза в затвора и не бива наказан? Защо когато някой ром краде от деца, баби, дядовци и къщи пак не е наказан? Сигурно, защото и той е по-висш от нас? Нали уж сме равни пред закона? за белите може затвор за откраднт прах за пране ама за * не може затвор, защото видиш ли те били "малцинство"
95
34
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пред закона всички сме равни и никой етнос няма повече права от другия.Обаче, за съжаление, българите сме патологични мрънкалници и затова все се оплакваме, че сме "ощетени" (а реално не сме).Нищо не оправдава постъпката на този "националист" - дано го осъдят и да си вземе поука друг път да не посяга.
94
8
 
36
 
! Отговори
с преди 8 години
Неуважаеми тъмножълти списвачи на статии в тази жалка медия, бих желал да Ви попитам вие всичките до един ли сте на хонорар при БХК? С такъв драматизъм е написана "статията", че направо да пуснеш една сълза за ромчето Митко, дето е чисто като сълза и с кръв и пот храни всичките си братя и сестричета.