Забавачки ще гледат децата ни до 12 часа дневно

Родителите ще могат да ги взимат и в 20:00 часа
3 май 2016 09:37, Петя Славова
26
Забавачки ще гледат децата ни до 12 часа дневно
Снимка: flickrs

Децата в големите градове ще имат право да остават в детската градина до 12 часа, а не до 10, както е в момента. Това предвижда новият стандарт за предучилищно образование, съобщава "Монитор".

Според решение на местната власт, с нововъведението, ако родителят е завел детето си в 8:00 часа в забавачница, може да си го вземе в 20:00 часа, а не както е до този момент до 18.00 часа.

Още по темата

Проектът на документа беше публикуван за обществено обсъждане през март. В крайния вариант обаче ще бъде добавена и възможността хлапетата да остават за по-дълго в детските градини.

Това обаче ще важи само за големите градове и ще влиза в сила с решение на общината.

Така в стандарта ще бъде записано, че хлапетата могат да остават в детските градини – до 10 часа, а в случаите, в които има решение от местната власт – до 12.

Това решава проблема на родителите, които работят до по-късно или пък пътят от работата до детската градина им отнема повече време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
16
 
! Отговори
А дано ама надали преди 7 години
Те сега работят до 19 ч и оревават орталъка ако не си прибереш детето най-късно до 18,15ч,та к'во остана да работят до 20ч!
6
9
 
20
 
! Отговори
татко преди 7 години
Може и да ги оставят в понеделник и да ги взимат в петък вечер. А който иска в петък да пие, да ги взима в събота като са се наспали. То и училището да става от 7 до 20. И после домашни...Горките деца - роби от малки
5
0
 
20
 
! Отговори
селянин с колело преди 7 години
Ей, това, че ги наричате забавачки, много, ама много ме дразни! Ами използвайте приетите ясли, градини и прочее.
4
11
 
21
 
! Отговори
татко преди 7 години
Нещо не е наред с хората. Това дете само в събота и неделя ли ще вижда родителите си?Не е лесно ама единия трябва да го води и почва по-късно работа, а другия да го взима.
3
6
 
21
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Олелеее, дали ще стане реалност това. То като идеш в 6ч вече те гледат на кръв, та какво остана в 8. Звучи ми невъзможно това.
2
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В 67 одз, където са и двете ни деца в момента, просто не виждам това как ще се случи, освен ако не ни дават по талавизора,в рубриката "баща бушонира даскал", по пример на по-темпераментната част от населението, която се и интегрира. Та въпросните педагожки още в пет часа тропат с торбите в коридорите, а ако отидеш да вземеш децата в седем без десет са готови да ти прегризат гръкляна.А има ли празници, месец по-рано размятват списъци за това, кое дете как ще посещава градината. Държавна му работа
1
7
 
17
 
! Отговори
razum преди 7 години
разумно с оглед на новите условия на труд.