След патакламата в Раднево – ранени полицаи и протестиращи

Задържани са двама мъже за проявена агресия към органите на реда
Обновена: 5 май 2016 08:38 | 5 май 2016 08:37,
190
След патакламата в Раднево – ранени полицаи и протестиращи
Кадър: YouTube

Трима са ранените полицаи след снощните граждански протести в Раднево, при които протестиращите пробиха полицейските заграждения и стигнаха пред ромската махала на града. Единият от униформените е със счупен нос.

За проявената агресия са задържани двама мъже, срещу които са образувани бързи производства.

Още по темата

В полицията на града са доведени и петима непълнолетни, на които са съставени предупредителни протоколи и са предадени на родителите им. Продължава работата за установяване и на други участници, проявили агресия.

След сблъсъците в Раднево има ранени и граждани, потвърдиха пред БТА от Областната дирекция на МВР, но броят им се уточнява. Знае се, че има ранено момиче.

Сблъсъкът между протестиращи, които искаха да нахлуят в ромската махала и полицаите, стана след края на протеста.

Част от протестиращите, които бяха около 2000, скандираха: "България над всичко". В редиците имаше и групи от други градове, както и рокери.

В ромския квартал 'Кантона", който се охраняваше, беше тъмно, По- голямата част от обитателите не са били в домовете си по време на протеста.

Днес се очаква за четвърти път да бъде организиран протест в Раднево.

От 3 дни миньорският град не е същият. Невинно засичане на пътя в понеделник към 14 ч и скандал между двама шофьори – българин и ром, взриви стари, трупани с години проблеми.

Полицията и прокуратурата избягват да съобщават подробности около инцидента, а информацията кой кого е засякъл на пътя в онзи великденски следобед е противоречива.

Главните действащи лица в екшъна не са в града - трима млади мъже се лекуват в университетската болница на Стара Загора, други 4-ма са в ареста с вече повдигнати обвинения за опит за убийство по хулигански подбуди.

По разказите на местните двамата млади мъже си разменили и удари с юмруци, като никой не казва и кой е ударил първи.

Полицията прибира в ареста 4-ма от нападателите. Освен Стефан и баща му Калчо, зад решетките попадат Антон и Динко. Засега те са задържани за 72 часа. Очаква се днес да бъде внесено искане от прокуратурата за постоянното им задържане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
11
 
! Отговори
Време е преди 7 години
Иде време разделно
84
0
 
10
 
! Отговори
opps преди 7 години
Заебвайте нископлатената си отвратителна работа и започвайте частпром...Така няма да храните корумпетата, шимпанзетата и тумбаците! И без това нито здраве ви е подсигурено, нито пенсии а ще си вдигнете доходите поне 3 пъти...
83
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на коя странна е полицията ? не на народа определенно каквито политицити такива и ромите един род са явно щом се пазят самички сме братя българи
82
1
 
1
 
! Отговори
Ka lem преди 7 години
Pohvali v belejnicite na policaite?!
81
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо бълггарската полиция не пази българите? Защо пази тази ***, която не плаща данъци или сметки и единственото, което произвежда са престъпления? Защо аз- изрядният бългаески гражданин- трябва да плащам данъци, осигуровки, сметки и т.н. , за да се плащат заплати на хора, които защитават ***.и.т.е.?
80
0
 
27
 
! Отговори
коко преди 7 години
Защо Властта не видя че незаконно римляните са построили цял квартал?Кметсво,полиция-кьорави ли са?Или някой си напълни гушката от това?Ако има закони тези коптори и обитателите им Властта трябва да махне от това място а не да ги пази!!!!Докога ще се правят на камилски птичета!!!
79
0
 
3
 
! Отговори
Ванката преди 7 години
Дай да намерим начин да се видим да ти покажа за кво говора
78
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами нямаше да има ранени полицаи ако поставяха на мястото им брадчедите в моментите, когато трябва. А то трябва винаги.
77
31
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе полицията защо ги бави тези с качулките и бръснатите глави ами не им натроши *** манерки?
76
18
 
5
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Това не са точно етнически сблъсъци ...това са сблъсъци на гладни срещу още по-гладни...там е заровено кучето ...ама всичките се правите на ударени...и си заслужавате съдбата...а ситите ви гледат сейра ако се наложи качват самолета и си харчат имането в цивилизацията пък вие тука се млатете един друг...
75
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Премиера-слънце вместо да се среща с шепа избягали от страната си българи,които едва ли някога ще се върнат,но иначе мощно крякат,че видите ли,били им нарушени човешките права да гласуват по съвест,та вместо взаимно да се баламосват,да беше отишъл в Раднево и с един замах-както обикновено да реши проблема.А проблемите са много и не само там.Конфликти тлеят в цялата страна и въпрос на време е да избухнат и се превърнат в неуправляем процес с неподозирани последици.
74
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Години наред държавата неглижира проблема с ромите.Нискообразованото,затова и безработно и гладно ромско население става все по-агресивно с все по-ескалиращи искания и поведение.От тях се чува само:искаме жилища,работа,пари за какво ли не.Те не разбират,че преди да поискат,трабва да дадат.Раждат безконтролно на 13-14 год.и никой нищо не им казва.А прелюбодействието с непълнолетни е педофилия и се наказва от закона.Но за тях не важат никакви закони.А държавата няма ресурс да се справи с проблема.
73
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама идно вриемии ауууууууу...
72
0
 
9
 
! Отговори
Statistik преди 7 години
Za 365 dena ci.gani sa ubili 2 907 bulgari v rbg?! Ili obratnoto?!
71
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спонтанен протест на автентичното гражданско общество срещу толерирането на ц.г.а.н. с.ката престъпност и бедеиствието срущу нея от страна на държавните органи . Тоест толериране на тази престъпност .
70
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите протестиращи отишли да се сбият с българите полицаи, а през това време едни други българи си пият ракията в махалата. Много умно. По български.Ако някой искаше да стигне в махалата, щеше да заобиколи и пак да стигне. Само дето на някои от протестиращите основна цел им беше да се бият с полицията и после да реват че са репресирани.
69
0
 
24
 
! Отговори
мда преди 7 години
Нямам нерви да прочета всички "умни коментари", но ще ви дам една задачка ако нещо не ви кефи. Не е номера тука или дори не и при *** ана жълтите павета и пред урните другото може само да се захапете там дето слънцето не огрява щото нищо не правите.
68
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде е онзи пу... Кънев от БХК, за да защити хората, които са бити и репресирани, когато упражняват конституционното си право н а протест?!!!
67
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До HansГолям колач се извъди бе -форумен мишок ...
66
16
 
2
 
! Отговори
davigo преди 7 години
koyli plashta na rokeri i na fudbolni huligani za da izvirshvat podabni deyaniya koyli ima interez ot vsicko tova shto nese nadigate sreshtu nyakoy narko bos kadetovi tryovyat decatavi srahlivci ama lesno da napadate bezzashtitni i nevini slabi hora