Общинарка от Пловдив надяна бурка! Разрешено е!

Нина Гьошева от ВМРО втрещи колегите си, така стоя 40 минути
26 май 2016 12:25,
148

Снимка: Dnes.bg

Общинска съветничка от Пловдив влезе с бурка на заседанието на общинарите в града тази сутрин.

Актът на Нина Гьошева бе символичен протест срещу неприемането на забраната за носене на подобно облекло в града под тепетата.

Гьошева, която е от ВМРО, влезе необезпокоявана в сградата на Общинския съвет и престоя около 40 минути по време на заседанието. Видът й изненада всичките й колеги.

Още по темата

"Това облекло не е характерно за Исляма, който познаваме, а е характерно за Саудитска Арабия, където изповядват радикален ислям", аргументира се пред Dnes.bg Нина Гьошева. 

Тя заяви още, че със символичния си протест иска да припомни на другите общински съветници, че Париж и Берлин също са европейски столици на културата, но там носенето на подобни религиозни символи, закриващи лицето, са забранени.

"Абсурдно е да се носи на публични места такова облекло", настоя още тя.

Съпартийците й от ВМРО обявиха, че готвят да внесат промените в наредбата за обществения ред за ново гласуване.

"Надяваме се до края на юни Пловдив да се сдобие с тази забрана, защото виждаме, че общественото мнение категорично е в тази посока", обясни вносителят на предложението Александър Сиди.

Преди седмица Общинският съвет в Пловдив не прие промяната в Наредбата за обществения ред, с която носенето на бурки щеше да бъде забранено.

Засега забраната остава в сила само на територията на Пазарджик, където глобата за носене на бурка е 500 лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
7
 
! Отговори
анонимна. преди 8 години
Миришат на пор вдовец.
57
2
 
4
 
! Отговори
пезевенк коко преди 8 години
Сладурана!Ако щипна една такава подобна на пингвин жена какво ще стане?
56
20
 
4
 
! Отговори
Помак Васви/Васил преди 8 години
Значи да скачаш в леглата на чичко паричковци, да се друсаш и да псуващ майка си и баща си е нещо нормално, а да пазиш честта си е нещо от "каменната ера". Побъркани хора сте християните, хич не ме е жал,че след 60-70 години ще сте само в учебниците
55
0
 
4
 
! Отговори
стефо преди 8 години
До Дребен Г и Вальо Киття крие не една бомба ами 2, без да броим колана с експлозивите!
54
1
 
11
 
! Отговори
с преди 8 години
да не я откраднат братчедите:)
53
0
 
0
 
! Отговори
Dimitar преди 8 години
До АнонименZa da moje da produlji da nqma :)
52
3
 
22
 
! Отговори
ффДА преди 8 години
защо го наричат "облекло" като си е чисто и просто спално бельо - ЧАРШАФ!!!!все едно да се усуча около пердето и да изляза така на улицата , или да се увия в персийския килим или сутринта да забравя да се отвия и да си тръгна с чаршафа по улиците....това не е облекло, НИТО РЕЛИГИЯ, а символ на някаква върховна ГЛУПОСТТ!
51
10
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
е току-що го гледах бай Сайдеренко да зове за обединение на националистическите партии. С други думи вече му е спусната следващата задача, а за това колко е лош В. Симеонов може да забравим вече
50
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България НЯМА бурки - защо да ги забраняваме?Някой може ли да ми обясни тази дивотия?
49
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не, в Германия за съжаление не са забранени. Въпреки че тук е пълно с мюсюлмани от всякакви държави, прави впечатление, че бурките се появиха съвсем целенасочено с появата на ИД. Преди се носеха само забрадките. Нинджа видях в Германия за първи път едва преди една година.
48
3
 
30
 
! Отговори
до ПОЗОР ЗА ЕВРОПА преди 8 години
"В Лондон не само че са разрешени, но и 40% от жените там са с бурки."Мойто момче, тука не ти е Лондон. Във Франция бурките са забранени, в Белгия също, в някои швейцарски кантони също. Ти явно не можеш да разбереш, че това решение не се взима от Брюксел, а от всяка държава индивидуално и при това е напълно законно. Европейският съд за правата на човека отсъди, че забраната на бурките е законна и не нарушава ничии права.
47
25
 
3
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
По каъв начин точно ви смущаван жените с бурки? Тук в Берлин на никого не пречат. Не съм чул за случай жена с бурка да направи проблем на някого. Това не може да се каже за пияните руснаци обаче. Агресивни са и са ми прецаквали не една вечер. Аз съм за забрана на руснаците в Берлин!
46
1
 
11
 
! Отговори
681 преди 8 години
Аз, като всеки нормален българин и европеец, съм против подобни облекла. Истината е обаче, че освен в Пазарджик, подобна забрана не е актуална за нито един град в България. Живея в ПЛовдив от 20 години и никога, ама никога не съм видял жена с бурка. Така че подобни акции за евтин ПР и нищо повече.
45
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А пребиването с камъни държиш ли да се въведе?
44
1
 
1
 
! Отговори
шериат сандък преди 8 години
чета дежурното ?! и не вярвам на ушите си - освен носа, бурката скрива и чувството за хумор
43
1
 
1
 
! Отговори
Дребен Г и Вальо Кит преди 8 години
*** как ще влезеш с бурка МАААААААААААААА,аз от *** знам дали не криеш бомба отдолу
42
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Бургас и Пазарджик, че забраниха тия *** парцали дето си ги слагат по главите мюслитата!!! Да последват примера им и останалите областни градове
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БисмилляхКато пишеш "подледици"? пърцалки по които се лъзгаш ли имаш в предвид? Първо научи български език, а после коментирай българите и държавата ни. И се нарича България. "Булга ристана" го има само в мозъка на турците и в мозъка на родоотстъпниците.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами да вземе косата и да коси да видим колко време ще издържи ,пък и сноп да вдигне от косеното по ливадата като заменила капелата за сянка и прохлада едновремено на главата или на плажа,на плаж ходи ли се с туй наметало и под чадър няма да издържи даже ако има някой да го държи и то под орехова сянка с бадемове питие от онуй байле ли беше,какво ти байле от прегорещяване тя ще припадне.
39
11
 
6
 
! Отговори
ПОЗОР ЗА ЕВРОПА преди 8 години
В Лондон не само че са разрешени, но и 40% от жените там са с бурки.