Общинарка от Пловдив надяна бурка! Разрешено е!

Нина Гьошева от ВМРО втрещи колегите си, така стоя 40 минути
26 май 2016 12:25,
148

Снимка: Dnes.bg

Общинска съветничка от Пловдив влезе с бурка на заседанието на общинарите в града тази сутрин.

Актът на Нина Гьошева бе символичен протест срещу неприемането на забраната за носене на подобно облекло в града под тепетата.

Гьошева, която е от ВМРО, влезе необезпокоявана в сградата на Общинския съвет и престоя около 40 минути по време на заседанието. Видът й изненада всичките й колеги.

Още по темата

"Това облекло не е характерно за Исляма, който познаваме, а е характерно за Саудитска Арабия, където изповядват радикален ислям", аргументира се пред Dnes.bg Нина Гьошева. 

Тя заяви още, че със символичния си протест иска да припомни на другите общински съветници, че Париж и Берлин също са европейски столици на културата, но там носенето на подобни религиозни символи, закриващи лицето, са забранени.

"Абсурдно е да се носи на публични места такова облекло", настоя още тя.

Съпартийците й от ВМРО обявиха, че готвят да внесат промените в наредбата за обществения ред за ново гласуване.

"Надяваме се до края на юни Пловдив да се сдобие с тази забрана, защото виждаме, че общественото мнение категорично е в тази посока", обясни вносителят на предложението Александър Сиди.

Преди седмица Общинският съвет в Пловдив не прие промяната в Наредбата за обществения ред, с която носенето на бурки щеше да бъде забранено.

Засега забраната остава в сила само на територията на Пазарджик, където глобата за носене на бурка е 500 лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ислямът не може да бъде спрян. Лека полека България няма да я има скоро. Българите доказаха, че не заслужават да имат държава. Боли ме, но това е истината. Ние си отиваме като народ, защото се оказахме неспособни да създадем богата държава.
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нема лошо - секи е свободен у Европа да се облича както ще! После тея с чуловете ше станат повече, после повече, и накрая ше обяснат на останалите, че Европа вече е на Аллах и законите вече са други. И айде..
76
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Където има ислям, има бум на раждаемостта, защото жените имат морал."Където има ислям има войни и средновековни диващини. Където няма ислям има технически прогрес и наука.
75
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 9121век е и "бум на раждаемост" не значи нищо добро. Ако дадена страна има нужда от работна ръка то имиграцията е естественото решение. Не някакви патриархални нео-нацистки глупости заробващи жените в родилното.
74
2
 
4
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 7 години
Исляма ако водеше до прогрес то мюсюлманите щяха да правят мерцедеси и лекарства . Засега само могат да благодарят на *** че им дават наука и техника.
73
0
 
1
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Браво! Ходи й бурката! Това сигурно е новата концепция за Лято - 2016..с тези дъждове може и с дъждобран.
72
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никакъв камилар не съм, ами съм 100 % българин. И това може да се види и от перфектното ми владеене и разбиране на български език. Разликата между мен и теб е, че аз искам добруването на Родината ми. А ти самият не знаеш какво искаш. Където има ислям, има бум на раждаемостта, защото жените имат морал.
71
1
 
1
 
! Отговори
Аре марш! преди 7 години
Добре че бил исляма..?!?! Бегай в Алепо тогава!
70
1
 
1
 
! Отговори
Bayazitz преди 7 години
До АнонименSamo 4e nie ne sme na gosti v kenefistan,tam sme rodeni xaxaxa
69
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямам против бурката. Жените станаха много леки и имат по 10 любовника. Така не може. Затова не се раждат деца. Никой не създава деца с леки жени. Исляма може да се каже лек за разврата на българката.
68
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така и трябва. Жените днес се разхождат разголени като че ли за пред художник. Добре е че исляма носи поне някакви позитивни промени в тая разложена европа. Кой знае. Може и да се окаже лек за по-страшна болест.
67
2
 
15
 
! Отговори
az преди 7 години
Права е жената. Тези, които защитават носенето на тези дрехи, да прочетат Не без дъщеря ми. Там ясно се описва колко са чистоплътни жените от дивия изток - жега, плътни черни дрехи, пот и пр.
66
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Срещнали се на полянка .................... после си го знаете .........ЧУКУНДУРИ!
65
6
 
10
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
жената е красива когато си показва прелестите.унас не е саудития а българия ниджи не искам да видя макар че половината на рода ми са мюслюмани но не и радикали никакви глоби с тези глоби влизат на някои си джоба страната ни е корупцирана 15 дни за не спазване на закона като дребно хулиганство втори път за месец трети път за 6 мес. и всяко нарушение да се увеличи на 6 мес.пети път 3000лв глоба това е моето мнение за тези нинджи
64
0
 
6
 
! Отговори
р4ртъг преди 7 години
Това на снимката не е бурка.
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
искам някоя медия да организира един *** тест- 170 см яко набит мъж влиза в банка с бурка и пищов под чаршафа- 170 см яко набит мъж влиза в банка с бронирана жилетка и маска на лицето, но без пищовкой от двамата ще бъде допуснат в банката?
62
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Това е никаб, бурката има мрежа пред очите.Дори никаб не е, ами май е чедор- забрадка , но с подвити пред устата краища...."Абе на кой му пука какво е, ТОВА не е Близкия изток.
61
4
 
23
 
! Отговори
me преди 7 години
Много са прости всички защитници на тея чаршафи. Те са измислени и наложени от примитивни индивиди, подтискащи жените. Да защитаваш бурките е все едно да защитаваш ограничението жени да гласуват.
60
5
 
7
 
! Отговори
Евтин PR! преди 7 години
То и да ходят на работа с градския транспорт, колело или пеша както е например в Швейцария и повечето скандинавски страни НЕ Е ЗАБРАНЕНО, АМА НИКОЙ НЕ ГО ПРАВИ! Не е забранено също и ДА СИ ДАДАТ 50% ОТ НЕРЕАЛНО ВИСОКИТЕ ЗАПЛАТИ ЗА НЯКАКВА БЛАГОТВОРИТЕЛНА ДЕЙНОСТ ИЛИ ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ НЯКОЯ ОТ МИЛИОНИТЕ ПРИДОБИВКИ, КОИТО ПОЛЗВАТ И НА МЕСТНО И НА ДЪРЖАВНО НИВО, АМА НЯМА ДА ГО НАПРАВЯТ! Била си сложила бурка! Чудо голямо! Ако иска и рицарска броня от Средновековието да си сложи! Все ми е тая!
59
3
 
6
 
! Отговори
Майна преди 7 години
Това е никаб, бурката има мрежа пред очите.Дори никаб не е, ами май е чедор- забрадка , но с подвити пред устата краища....