Общинарка от Пловдив надяна бурка! Разрешено е!

Нина Гьошева от ВМРО втрещи колегите си, така стоя 40 минути
26 май 2016 12:25,
148

Снимка: Dnes.bg

Общинска съветничка от Пловдив влезе с бурка на заседанието на общинарите в града тази сутрин.

Актът на Нина Гьошева бе символичен протест срещу неприемането на забраната за носене на подобно облекло в града под тепетата.

Гьошева, която е от ВМРО, влезе необезпокоявана в сградата на Общинския съвет и престоя около 40 минути по време на заседанието. Видът й изненада всичките й колеги.

Още по темата

"Това облекло не е характерно за Исляма, който познаваме, а е характерно за Саудитска Арабия, където изповядват радикален ислям", аргументира се пред Dnes.bg Нина Гьошева. 

Тя заяви още, че със символичния си протест иска да припомни на другите общински съветници, че Париж и Берлин също са европейски столици на културата, но там носенето на подобни религиозни символи, закриващи лицето, са забранени.

"Абсурдно е да се носи на публични места такова облекло", настоя още тя.

Съпартийците й от ВМРО обявиха, че готвят да внесат промените в наредбата за обществения ред за ново гласуване.

"Надяваме се до края на юни Пловдив да се сдобие с тази забрана, защото виждаме, че общественото мнение категорично е в тази посока", обясни вносителят на предложението Александър Сиди.

Преди седмица Общинският съвет в Пловдив не прие промяната в Наредбата за обществения ред, с която носенето на бурки щеше да бъде забранено.

Засега забраната остава в сила само на територията на Пазарджик, където глобата за носене на бурка е 500 лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
9
 
! Отговори
da преди 8 години
V Belgia niama burki i minerata. ZABRANENO E.
37
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Г."Законът не е с цел превенция, а с цел изкуствено създаване на религиозни конфликти."Законът е с цел превенция за запазването на българските традиции. В тях не се носи бурка. Закона е с превенция да се пази българското. Пък ти не ги гледай тези от Англия или Франция. Ако си истинска българка ще гледаш България, а не какво става по света. Хич не ми пука дали бурките са забранени по света. Тук в България трябва да са забранени, за да не се насажда чужда култура.
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Необходима е точна наредба. Разрешено ли е да се носи бяла бурка - качулка на куклосклан.
35
1
 
15
 
! Отговори
ДАА преди 8 години
В ПЛОВДИВ ГЕРБ И ДПС СА ЕДНО ЦЯЛО,ДПС НАПРАВИХА МАМИН ВАНЬО КМЕТ
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КитовЗнам че руската православна църква изисква да се поставя забрадка върху главата. На входа на православните руски църкви има сандъче със забрадки за туристи които не знаят и нямат в себе си. Освен забрадка и раменете не трябва да са разголени. Цвета е без значение, може и коприна. На Божи гроб в Йерусалим също не допускат с къси панталони и разголени рамене, но лицето е открито да се вижда кой е човека. При това там е пълно с камери.
33
9
 
3
 
! Отговори
Исмаил преди 8 години
Те такива грозни не позволяват да стана мюсюлманки.
32
2
 
4
 
! Отговори
мдаа преди 8 години
Не се приема протеста , ако не покаже дали се обръснала по мусулмански тертип.
31
24
 
5
 
! Отговори
Г. преди 8 години
Како правим в България през зимата- качулки, шалове ???? Забранени ли ще са? Какво правим на кукерските фестивали - маските ще и забранят ли?( за Хелоуин не ме интересува). Примерно аз мога и под полата да си скрия лека картечница - ако разберат от ВМРО дали ще предложат закон да ходим по долни ***?????Законът не е с цел превенция, а с цел изкуствено създаване на религиозни конфликти.
30
5
 
21
 
! Отговори
до Г. преди 8 години
В случая не става въпрос за превенция на престъпления, а за изкореняване на новопоявил се проблем- бурките. България е светска държава и не трябва да допуска новата мода с бурките. Това тука не ти е Близкия изток, за да ходиш забулен.
29
10
 
6
 
! Отговори
Евтин PR! преди 8 години
То и да ходят на работа с градския транспорт, колело или пеша както е например в Швейцария и повечето скандинавски страни НЕ Е ЗАБРАНЕНО, АМА НИКОЙ НЕ ГО ПРАВИ! Не е забранено също и ДА СИ ДАДАТ 50% ОТ НЕРЕАЛНО ВИСОКИТЕ ЗАПЛАТИ ЗА НЯКАКВА БЛАГОТВОРИТЕЛНА ДЕЙНОСТ ИЛИ ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ НЯКОЯ ОТ МИЛИОНИТЕ ПРИДОБИВКИ, КОИТО ПОЛЗВАТ И НА МЕСТНО И НА ДЪРЖАВНО НИВО, АМА НЯМА ДА ГО НАПРАВЯТ! Била си сложила бурка! Чудо голямо! Ако иска и рицарска броня от Средновековието да си сложи! Все ми е тая!
28
15
 
8
 
! Отговори
Г. преди 8 години
колко пъти е имало престъпление, заснето на камери от извършител БЕЗ БУРКА и все пак Е НЕУСТАНОВЕН?? Колко изобщо престъпления има извършени от хора с бурка????? Питам за България. Аре хванете първо тези, заснетите без бурки или поне осигурете безопасност, после се занимавайте със закони с религиозна насоченост.Ако ще се срваняваме с Париж и Берлин, да кажем и за Лондон- там хора с бурка ходят и работят в обществени институции и им е позволено, защото си вършат работата!
27
0
 
1
 
! Отговори
от 28 преди 8 години
Имахг в предвид ГДБОП, а не НСБОП.
26
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 26Разбах отлично че е протест. Изглежда вие не разбрахте ?! Следващия път да се маскира по- истински. Като е маскировка, да бъде както трябва. Както и да е, Браво на смелото момиче!
25
1
 
2
 
! Отговори
Stara planina преди 8 години
Mnogo e krasivo! :-)Da stane simvol i uniforma na obstinskite savetnici v Plovdiv, Sofia, Burgas, Varna, Russe, Bansko, Borovec, Bankia, Shipka, Krushevo, Vidin, Kustendil, Rakovski, Rechica, Mollovata kuria, Chamkoria, Bistrica, Pleven, Tsarevo, Preslav, Pliska, Kaloyan, Veliko Tarnovo, Gabrovo, Shumen, Lovech, Kalofer, Sopot, Panaguriste, Koprivchitsa, Samokov, Sadievo, Voivodino, Koren, Bezmer, Yambol, Blagoebgrad, Botevgrad, Dimitrovgrad, Ilientsi, Poduene, Boyana, Faculteto, Darvenica!:-)
24
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако разрешат бурките - тогава защо аз да не мога да си ходя по улиците с качулка като на тези от НСБОП. Маскиран изцяло.
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С тия бурки неможеш да разбереш мъжко ли , женско ли се крие под черния ***. При кражба или убийство, камерите не помогат
22
3
 
9
 
! Отговори
шериат сандък преди 8 години
какъв разврат! разголена ханъма сред чужди мъже - виждат се косата и веждите. и бурка се носи без бельо, с вдървена походка, без парфюми.
21
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен"С това голо чело не ми прилича на бурка. От бурките се виждат само очите, а понякога и те са скрити с черна мрежа"Брей много ги разбираш ти тия ислямистки облекла. Не разбра ли, че това не е ислямистка, ами българска националистка-депутатка сложила бурката в знак на протест срещу бурките. Така, че не е задължително да слага истинска бурка в знак на протест. Ти може би искаш всички българки да сложат истинските бурки. Това е в знак на протесе, не разбра ли?
20
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Това облекло не е характерно за Исляма, който познаваме, а е характерно за Саудитска Арабия, където изповядват радикален ислям", аргументира се пред Dnes.bg Нина Гьошева."Абсолютно вярно, в България няма място за бурки.
19
4
 
2
 
! Отговори
! преди 8 години
черна нинджа срещу бурка, новия филм кандидат за оскар :)