Почивка у нас – 400 евро, същата във Франция – 1300!

България ще става дестинация за богати клиенти, обеща Ангелкова
26 май 2016 16:44,
50
Почивка у нас – 400 евро, същата във Франция – 1300!
Снимка: архив, Bulphoto

Страната ни има потенциал да привлече по-богати туристи, смята министърът на туризма Николина Ангелкова.

По думите й в момента България е разпозната като дестинация "среден клас", а имаме шанс до 5-10 години да се позиционираме и на висококатегорийния пазар.

В България средната почивка излиза 400 евро за пет-шест дни на човек, коментира министърът, позовавайки се на последни данни на БНБ. Във френските хотели от високата категория, които са с етикет за качество, подобна почивка струва 1300 евро.

В България подобна разлика не би могло да има, отбеляза министър Ангелкова, защото, по думите й, нашият продукт е различен и хотелите ни от висока категория ще трябва да предложат кои да са тези елементи, които да бъдат включени в доброволния етикет за качество.

"От една страна целта е да станем конкуренти на световните туристически обекти, а от друга бизнесът да не се утежнява", отбеляза Ангелкова, цитирана от БТА.

С промените се очаква да бъде насърчено посещението на туристи в България в обекти от високата категория, като до пет години може да бъде постигнат ръст от 20 на сто в този сегмент.

За миналата година, дори и без етикета за качество, има четири процента ръст в хотелите висока категория, отбеляза министър Ангелкова и допълни, че за този летен сезон всички хотели от високия сегмент вече са резервирани.

Министерството на туризма обмисля въвеждането на доброволен етикет за качество, насочен към хотелите и ресторантите от висока категория. Това ще стане с промени в Закона за туризма, като в наредба към него ще бъдат описани условията, на които трябва да отговарят хотелите и ресторантите, за да бъдат сертифицирани със специален холограмен стикер или друг отличителен знак, който да показва, че обектът е въвел доброволния етикет за качество.

Министър Ангелкова и министърът на земеделието и храните Десислава Танева присъстваха на подписването на Меморандум за сътрудничество между Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ и браншови организации на производители на храни и напитки. Документът предвижда хотели и ресторантьори от мрежата на БХРА да предлагат български храни и напитки, произведени по БДС и други стандарти за качество. Това ще е едно от изискванията за получаване на доброволния етикет за качество.

Промените в Закона за туризма ще бъдат внесени в НС до края на годината, каза министърът и допълни, че се надява следващата година, ако се върви с добър темп на приемането на закона и по работата по наредбата, в началото или в края на летния сезон да има първите сертифицирани хотели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А не е същата не можете да сравнявате трабант с мерцедес и да казвате ами то все кола .Във Франция не се хранят с *** които изхвърлят на прасетата и т- и т-н
35
0
 
0
 
! Отговори
рънте преди 7 години
Абе Радо-то другите с мед да ги намажеш.
34
0
 
1
 
! Отговори
Конска Глава преди 7 години
Мадам Конска Глава пак е измъдрила поредната глупост.......А щом и Деси Мустака е била с нея на това събитие- то ще да е било пълна отврат!
33
1
 
3
 
! Отговори
Rado преди 7 години
Това е най-противната министърка на всички времена!
32
0
 
4
 
! Отговори
Пионер преди 7 години
Вече беше в КОМУНИЗЪМА! Никой Българин не беше се докоснал до хотелите в Албена и Слънчев Бряг! С тези Български заплати кой българин ще може да отиде на собственото черно ЧЕРНО море? И без това МАФИЯТА е завзела летищата на Варна и Бургас! Само проверете да летите от някой Европейски град до тези дестинации! Излиза само Black See! За сезона- МАФИЯ!
31
2
 
4
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
АМИ ДВИГНЕТЕ ЦЕНИТЕ КАКВО СЕ ЧУДИТЕ БЪЛГАРИНА КОГА Е БИЛ БИСНЕСМЕН.АКО ПРОМЕНИТЕ И ЩЕ ЗАГУБИТЕ ТОВА КОЕТО ИМАТЕ БЪЛГАРИНА Е МНОГО ЗЛЕ .И СТРАДА ОТ ТОВА ЧЕ ГЛЕДА НА ЗАПАД В ЗАПАД КАЧЕСТВОТО Е СЪВСЕМ ДРУГО И ЗАПЛАТИ ДРУГИ И НА ТОВА ЛИ ДА ВИ ОТВАРЯМ ОЧИТЕ ПРОСТАЦИ НЯМАМЕ НИКАКВА КАЧЕСТВЕНА ХРАНА
30
1
 
19
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
Куха лейка. Какво ще предложи на средната и високата класа? Бетон, кафяво море, алкохол менте, евтина и долнопробна дрога & ***, полуфабрикати в ресторантите. И балконинг на воля. И километрични опашки от български туристи на гръцката и турската граница..
29
1
 
1
 
! Отговори
Da n tela преди 7 години
Mechtite sa bez pari.:-)
28
2
 
18
 
! Отговори
ogog преди 7 години
да, ако трябва "у нас" да ти осигурят условията, храната и тинтири-минтири, като във франция, не ще бъде 400 ЕUR, ами 4К EUR. А, сега си представете, ако в някой несебърски "лай...ник", да не готвят бабата и лелята на собственика, и менюто да не е 10 страници полуфабрикати от метро за какви пари ще става дума. Не може факания туризъм да бъде основно препитание на една държава. На такива държави им казват "бананови",
27
2
 
23
 
! Отговори
Ядосан преди 7 години
Ами госпожата не е в час. Да дойде в хотел Интерхотел Велико Търново, който се е окичил с 4 звезди, но вътре е безумна ***, тотална липса на хигиена, имам впредвид петносани чаршафи, непочистени тоалетни, мръсни чинии на закуска и още много от сорта. Няма и пикола и дори възрастните клиенти сами си носят багажа. В една нормална държава този хотел ще е запечатан поради неспазване както на хигиенните норми, така и на изискванията за категория. Но у нас ....
26
2
 
17
 
! Отговори
Кон преди 7 години
Заплата у нас 200 евро. Заплата във Франция - 1400 евро. Довиждане жабче
25
2
 
3
 
! Отговори
az преди 7 години
Na koito ne mu haresva Zlatnite ili Nesebar ,vednaga da zaminava za Franciq.IMalo neveroqtni usloviq za palatkov turizam v raiona na Kale.
24
1
 
15
 
! Отговори
Кузман преди 7 години
Наскоро бях на почивка в малък семеен хотел. Не че е станала някаква свръх голяма издънка( макар че ми поискаха по голяма цена от предварително уговорената, която аз разбира се не платих, също и храната беше зле с някои изключения, откъм хигиена имаше какво да се желае още), ама имаше липса на всякакъв усет към напръв поглед дребни, но всъщност важни детайли. Ами не бих отишъл повече там и не бих ги препоръчал
23
5
 
22
 
! Отговори
вм преди 7 години
Лично аз, на т.нар. Лазурен бряг повече няма да стъпя. Жестока ислямизация, пълна подмяна на местното население с изключително агресивни араби от Алжир и Мароко, както и нахални *** от цяла Африка- особено в по-големите градове, безумни цени, кошмарен трафик - случвало се е да вися с часове на гишета за тол такса, почти никакъв английски на персонала в съчетание с високомерно и лошо обслужване.....твърде надценена и бих казал опасна дестинация, особено за мен пътуващ турист с три жени
22
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук привличаме туристи само с евтин алкохол и евтини жени под наем.
21
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във Франция 100 пъти по-високи заплати.
20
6
 
2
 
! Отговори
Русолиз преди 7 години
Сигур и др питин шъ дойде да харчи милиардите си откраднати от България. С тая лада *** новата дето целият свят ще я купува.да в сибир е хубаво и там са мнго пияни,пардон богати
19
1
 
15
 
! Отговори
Пивот преди 7 години
Това ми напомня за максимата:"Никой не може да ви даде това което мога да ви обещая"
18
2
 
12
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
za balgarite pak ni6to 4ujdenci v sobstvenata si darjava
17
2
 
13
 
! Отговори
гътю преди 7 години
та прилича на распасана кобила