Борисов се похвали: Няма държава с по-бърза реакция!

По ?200 на човек взел гръцкият трафикант, каза премиерът
Обновена: 29 май 2016 12:43 | 29 май 2016 12:38, Петя Славова
106
Борисов се похвали: Няма държава с по-бърза реакция!
Снимка: архив, Булфото

В Европа няма друга държава, която да е реагирала толкова бързо и да е върнала бежанците. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов след съвещанието в Благоевград, съобщава "Фокус".

„Освен много добрата стиковка, искам да благодаря специално на момчетата, които работят по самите досъдебни производства, и самите КПП-та. Имайте в предвид, че групите мигранти, са били излъгани, че отиват в Македония. Не са знаели, че идват в България. - заяви Борисов и допълни, че по € 200  е събрано на нелегалните от трафикант, който говори гръцки,но гръцките власти не са установили самоличността му.

 Премиерът обясни, че нелегалните мигранти са заловени чрез уреда „Туптящо сърце”, като по думите му трафикантите не са знаели с каква техника разполага България. „За тези, които се опитаха сутринта да обясняват, че им пробив на границата искам да им кажа, че първата група е заловена веднага на р. Струма – веднага при влизането в България, защото ние няма как да влезем в Гърция и да ги арестуваме.

Още по темата

Втората група е била засечена в товарния влак от уреда и още веднага на самата гара са били свалени. А иначе освен, че сме наситили от Гоце Делчев с възможности, които има МВР и „Гранична полиция” в случая и армията, навсякъде всичко е в абсолютна военна готовност да придвижим сили и средства мобилно при повтарям още веднъж забележителна за мен координация от органите и силите на реда”, заяви Борисов.

Той допълни, че министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова ще отиде на границата, за да поздрави служителите там и ще бъде направена показателна демонстрация на уредите „Туптящо сърце”, така че чрез медиите да стигнат и до самите трафиканти.

Премиерът отбеляза, че сред заловените мигранти е имало малки деца и бебета на два-три месеца и посочи, че е било подсигурено максимално хуманно отношение към заловената група – осигурена е храна ,памперси и всичко необходимо „Моля ви да успокоите народа, че вече голямата група е вече обратно в Гърци, а другата не можем днес да я върнем, защото има 17 досъдебни производства.

Говорих лично с главния прокурор, той се обади на окръжния, говорихме и с него – в рамките на до седмица, досъдебните производства ще бъдат завършени и до седмица се очаква да бъдат върнати”, каза още Бойко Борисов.

На свиканото от премиера съвещание в Благоевград присъстваха вътрешният министър Румяна Бъчварова, регионалният министър Лиляна Павлова, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, директорът на Главна дирекция „Гранична полиция” гл. комисар Антони Ангелов, командирът на военно формирование 26400 Иван Иванов, кметовете на общините Петрич и Сандански - Димитър Бръчков и Кирил Котев, кметът на Благоевград Атанас Камбитов, представители на община Благоевград и общинската администрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До wwwВашата икономика може да се движи със скоростта на костенурка, но Неговата (и на Неговите хора) е поне на 4-та...
73
1
 
6
 
! Отговори
Скоро преди 7 години
"Няма държава с по-бърза реакция"СКОРО МУТРИТЕ ОТ ГРОБ ЩЕ БЪДАТ ИЗМЕТЕНИ.
72
0
 
1
 
! Отговори
Du di du di преди 7 години
Vai, Erdogan ako beshe minal 700 km na sever - da e v Romansko i Ukraina li nosteska ?!
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
96...Badi SLUGA togava. Shtom iskash.. badi
70
2
 
1
 
! Отговори
Velik voini v Zil преди 7 години
Bravo Borissov! Europeiski Geroi i Bugarski Unak s brakuvanite angliiski jeepki!:-)
69
12
 
1
 
! Отговори
за 91... преди 7 години
.....по-добре , продадени на БОГАТИ , СОБСТВЕНИЦИ И ЧОРБАДЖИЙ ---ОТКОЛКОТО НА БЕДНИ И ВЪШЛИВИ РУСКИ ПИЯНИЦИ И ***!ПОНЕ ----ОТ БОГАТАТА ТРАПЕЗА НА ЧОРБАДЖИЙТЕ , ЩЕ ИМА НЕЩО ЗА ПОЕЖБИНА И ЗА НАС,.... !МОЖЕ ДА САЪМ СЛУГА---АМА ДА СЪМ В БОГАТ, ЧЕСТИТ И ОХОЛЕН ДОМ!!НЕ ИСКАМ --ВЪШЛИВИЯ РУСКИ КОМУНИЗЪМ!!
68
0
 
0
 
! Отговори
ставри преди 7 години
Dnes.bg си запазва правото да изтрива коментари, които са в противоречие с настоящите Общи условия, както и коментари, които са написани на латиница.Прочети още на: dnes.bg/terms.phpТова е цитат от условията за ползване и коментиране на този сайт.
67
0
 
0
 
! Отговори
ставри преди 7 години
До se Май имаш къса памет?Кой ни вкара в НАТО и в ЕС ?
66
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Verno si e..nqma takava darjava !Ako ne si vav vlasta.. da kradnesh. .. edinstveno ti ostava da emigrirash, Thank you na bb..cc.. I na EU
65
0
 
15
 
! Отговори
У преди 7 години
И МАЛКИ БЕБЕТА ПО НА ДВА ТРИ МЕСЕЦА...ТИЯ СА УНИКАЛНИ ПЛОДЯТ СЕ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ.СИГУРНО ДО СЛЕДВАЩОТО НАХЛУВАНЕ ПАК ЩЕ СА С ЕДНОГОДИШНИТЕ И С БЕБЕТА ПО НА НЯКОЛКО МЕСЕЦА...
64
4
 
18
 
! Отговори
se преди 7 години
Г-н Борисов,моля да уточните що е държава и какви са нейните функции.Вие сте пъдарите на Европа защото вкарахте страната в един съюз създаден да облагодетелства само богатите.Къде е държавата в здравеопазването, образованието, обществените процеси за се сещате за държава когато трябва да слугувате на Меркел и компания.Вашето правителство и президент отдавна сте предали държавата България и се подчинявате като слуги на ЕС и НАТО.Но скоро ще Ви изметем от политическата сцена завинаги !
63
10
 
2
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
До 85Да искаш да си 16 република си е достатъчно за унижение, да възхваляваш в химна си друга държава също.
62
2
 
9
 
! Отговори
Фен преди 7 години
Добре ,че имаме сикаджия-контрабандист за премиер,иначе досега да са ни налазили тумби с бежанци!!!
61
6
 
14
 
! Отговори
Курдалиев преди 7 години
Този на снимката съсипа България.
60
2
 
4
 
! Отговори
ни съ знай преди 7 години
Интелигентността не се проявява в това, как се решават проблемите, а в това да се предвидят и избегнат проблемите.Не се отнася за нашия премиер!
59
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
daa , изчакай малко да платим дълговете на Тодор Живков, Луканов , Петър Младенов , Първанов , Станишев , Сакскобурга , Орешарски и на всички крадливи комунисти-социалисти и мандраджии .След това ще му мислим за дълговете на другите .
58
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Писна ми от гръмки фрази като това туптящо сърце.Знаеш ли, едеоте, колко сърца реално престанаха да туптят заради твоя геноцид?
57
2
 
20
 
! Отговори
Тиквата пак лъже преди 7 години
Тиквата да се разходи по центъра на София и да види колко талибани са влезли нелегално. Да гледа клипа, в който група от 30-40 нашественици влиза в България. Даваха го по телевизиите, има го и в Интернет. Отлично се вижда, че гранична полиция стои и гледа.
56
2
 
22
 
! Отговори
daa преди 7 години
След 2020 г. ще започнем да изплащаме дълговете БОРИСОВ, изправени сме пред хоризонт с тежки, мрачни облаци. Организмът на икономиката работи на инжекции, 2020г.СПИРАТ И ЕВРОПАРИТЕ И ГРОБАРИТЕ САМИ ЩЕ ДАДАТ ВЛАСТТА ДРУГ ДА СЕ ОПРАВЯ А ТЕ ЩЕ ИЗБЯГАТ НА СЛЪНЧЕВИ ОСТРОВИ КЪДЕТО СА СИ ЗАКУПИЛИ ИМОТИ И СТРОЯТ ХОТЕЛИ,БЪЛГАРИНА ЩЕ ДУХА СУПАТА
55
0
 
2
 
! Отговори
Tupalka преди 7 години
Bg cultura - debeli, ama hepen barzi i mobilni s englush jeepsita!?:-):-):-)