Ново лято и нови цени за паркинг по морето

За спазването на правилата почти навсякъде ще работят паяци
1 юни 2016 20:21,
25
Ново лято и нови цени за паркинг по морето
Снимка: Булфото

С началото на лятото идват и нови цени за паркиране по курортите край морето. За спазването на правилата почти навсякъде ще работят паяци.

От днес в повечето курортни селища по морето се въвежда такса за паркиране. В много от населените места тя е различна в зависимост от това дали ще платим с SMS или ще платим на място.

От днес в Слънчев бряг се въвежда платено паркиране и бариери. И тук като в Бургас работи "синя зона".

"Освен с SMS "синята зона" ще може да се плаща и с монети. На две места имаме монтирани подобни апарати със съответните указания", обясни пред Нова тв Златко Димитров, изпълнителен директор на "Слънчев бряг"-АД.

Час престой, платен чрез SMS, ще ни струва 1,50, а чрез монетния апарат - 2 лева. За неплатилите има скоби, които ще ни струват 25 лева, а ако паякът вдигне колата ни, ще трябва да платим 50 лева. Най-евтино е в държавните паркинги в комплекса. Там има 500 места. Ако оставим колата си за седмица ще платим 60 лева.

Близо 700 са паркоместата за туристите, които искат да посетят Несебър.

"От 1 до 4 часа включително по 2 лева на час, за денонощие цената е 8 лева", обясни Никола Пейков, директор Дирекция "Транспорт" – община Несебър.

В Стария Несебър няма да ни сложат скоба, ако сме паркирали неправилно на улицата. Паякът ще ни вдигне колата и ще ни я върне срещу 36 лева.

В Поморие вече работят 8 паркинга , ще се плаща само в два от тях.

"На час ще се заплаща 1 лев с ДДС, а над 4 часа и до 24 часа таксата ще бъде 5 лева за лек автомобил", обясни Марияна Музакова от община Поморие.

В Поморие паякът ще ни струва 48 лева. Репатриращи машини ще работят още в Созопол, Приморско и Царево.

Във Варна и това лято няма работеща синя зона. В централната част има четири общински паркинга с общо 270 места. Цените за паркиране са 2 лв. за първия час и 1 лв. за всеки следващ. За денонощие цената е 12 лв.

В Златни пясъци цените за паркомясто тръгват от 2 лева на час. За 24 часа престой цената е от 5 до 10 лева. На територията на комплекса работи и паяк.

Преди да тръгнете към морето проверете дали хотелът, в който ще отседнете разполага със собствен паркинг. Ако не разполага, проверете къде се намират обществените паркинги и какви са цените там, за да ви излезе най-евтина почивката.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още са живи метастазите на социализма
17
0
 
4
 
! Отговори
боби преди 7 години
Ха сега деца кажетеДе ще ходим на морето?Отговора тук е лесен - На Егейско ще сме с песен!
16
0
 
4
 
! Отговори
Истината преди 7 години
ПоправкаМутренска работа. Вместо да осигурят места за парКиране, мафията ми осигуряват паяци. ....
15
0
 
3
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Мутренска работа. Вместо да осигурят места за париране, мафията ми осигуряват паяци. После защо нямало туристи и защо идвали най-пропадналите туристи на Бетономорието.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойкот на бг лайн0морието и на алчните бг хотелиери! Само Гърция, Турция, Испания! Да живее Терминал 2!!! Някон ден ще с откажа от бг гражданството, заклех се!
13
0
 
8
 
! Отговори
Варна преди 7 години
Тия от Златните и където и да е по т.н. "регламентирани " и дадени на концесии плажове ...да го духат ! За паркинг на ден поне 20 кинта +шезлонги +чадъри за 4-5 човека х 10 кинта ,ами то само за това ще хвръкне стотака бе ! Мятаме се на колата ,ремаркето ,лодката на багажника отгоре ,палатките и всякакво оборудване , с тези пари каса -две биричка , мръвка , зарзават за салатка и 20 кинта за газ и отпрашваме на 100 км по на север ! Чисто море ,все още не бетонирано ,ест.пясък и купон до зори
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дайте актуална цена на чадъри и паркинги в приморско моля
11
0
 
9
 
! Отговори
възмутен преди 7 години
Архитектите играят с мутрите. Архитектите презастрояват със ефтини и неугледни жилища, а мутрите събират пари от паркинги и глоби. Паркирал си като *** е процъфтяваща бизнес организация собственик на паяци които осъществяват държавно упълномощен рекет! Народът трябва да се надигне и да поиска сметка от Паяците къде отиват парите и колко паркоместа са били построени със събраните пари.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бургас е целия една голяма синя зона и не плащаш ли ти бият скобата без свян на мига. Да живей Кмета
9
2
 
8
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Разбираемо е възмущението на хората от липсата на паркинги по черноморието, а и в градовете Бургас, Варна и София. В същото време, това не означава че трябва да се прави безплатна реклама на хотелите собственост на мутрите по беломорието! Просто ВИАС трябва да се закрие, мястото да се обгори и опуши санитарно. За главен архитект на въпросните градове трябва да се обяви конкурс и да се наемат хора завършили архитектура извън България и Источния блок.
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ше ме гепите за долуподписаният да ходя на лай.оморието! Ще бия 420 км. път ще им пълня гушата по ресторанти и хотели и за благодарност селенжърите ще ми качът колата на паяк и ще ходя да си я търся и да плащам! Евах ве у селенжърите! Отивам в гърция на Паралия и ще си изкарам една прекрасна отпуска от 15 дни. Без мутри без паяци без бетон и лай.а на истинско море и пясък.
7
0
 
17
 
! Отговори
Чочо преди 7 години
Това презастрояване го дължим на Архитектите в България. При репатриране на автомобила преди, предаването му, трябва да се проверяват документите на лицето и ако се окаже архитект трябва да му се налага глоба в троен размер!
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на ГЕРБ - само така - геноцид до дупка.От август - билетчето 5 лв, от семптември тока 1 лв за киловат.
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до борис от ПетричДа, на вас ви е близко Солун, но не е море, има вода но няма плажове!
4
11
 
12
 
! Отговори
борис преди 7 години
ДО 1Ако си бил в Гърция ще знаеш за какво става въпрос, но явно не си.За там трябват някакви парички.Ходи си в мизерния Ахтопол и се къпи в море от а к о.
3
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 1А бе да те факам, в Гърция е такава селяния, че по хубаво у ахтопол да почиваш от колкото в смешната ви гърция! Двапати бях в Тасос и Халкидики, не ми ги обяснявай!
2
0
 
18
 
! Отговори
Grom преди 7 години
*** и паркинг - най-скъпите услуги в България!
1
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Там където отивам в Гърция, две паркоместа са изградени заедно с къщата. Успех на спонсориращите мутрите по Мутроморието.