Паметникът на Съветската армия падна…От супергерои!

Iron man от популярния комикс освобождава София от монумента
Обновена: 24 юли 2016 08:22 | 24 юли 2016 07:41,
433
Паметникът на Съветската армия падна…От супергерои!
Кадър: bTV

Паметникът на съветската армия в София е разрушен от... супергерои! Това не е предизборна игра, а част от сюжета на новите серии на популярния по света комикс с приключенията на Iron Man - Железния човек.

Iron Man идва в София благодарение на сценариста Брайън Майкъл Бендис и родения в България художник на комикси Алекс Малеев.

"Аз не знаех, че действието се развива в България въобще, докато не получих сценария", разказа Алекс пред bTV.
Той обаче не е изненадан.

"Не се учудвам, че сюжетът се развива в България, защото той го е написал за мен това нещо, и е като шега между нас двамата, която върви от години вече", разказва Алекс.

Сценаристът прочел в Интернет, че Националният дворец на културата е емблематична сграда в София. Затова решил една от ключовите сцени да се случи точно там.

На Алекс обаче, му хрумнала друга идея: "И му казах: "Слушай, ако ще разрушаваме нещо, да разрушим Паметника на съветската армия, защото от години вече хората искат да бъде премахнат".

Всъщност сред най-настоятелните за премахване на Паметника на Съветската армия са политиците. Депутати от РБ дори обмисляха идеята за софийски референдум за съдбата на монумента. Те регулярно призовават центъра на столицата да бъде освободен от паметника и той да бъде изпратен в музея на социалистическото изкуство.

Срещу искането им всеки път са политиците от социалистическата партия. В БСП смятат, че това е история, в която не бива да се намесваме.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
2
 
10
 
! Отговори
" Пенчо бре учи преди 7 години
До Анонимен307Пояснение За тези които нае са ходили на училище : Паметника е антифашистки . Съветската армия измита фашистите от България . Не е американската или английската. Но за американската развлекателна индустрия това са подробности.
201
0
 
3
 
! Отговори
Чети преди 7 години
Османците нямат паметници - само джамии. Не знам да има разрушени.
200
1
 
4
 
! Отговори
Време е преди 7 години
И този паметник като съборим, може вече да си купуваме по една кофичка вазелин и право на турската граница. На някои от управляващите и на всички от СДС това им е мечтата.
199
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е да бяхме оставили и османски паметници, нали история..
198
1
 
1
 
! Отговори
до 303 преди 7 години
До Анонимен303аха, може да са повече даже, ще ги кръстят супер-тюлените .
197
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може ли някой да ми отговори на въпроса : каква е връзката на автора на "гениалната" идея с "нещастното и преследвано" по време на "жестокия тоталитарен режим" семейство Малееви?
196
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очаквам Путин да поиска да му сложат паметник в центъра на София
195
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо няма един 150 кг *** - супергерой? Нали са американски, трябва да са представителна извадка.
194
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен#301прав си
193
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 3мата селяцифорум е, защото мога персонално да ти отговоря.Това е новата опция, още не са се усетили и не я ползват.
192
1
 
19
 
! Отговори
ha ha преди 7 години
ТИПИЧНО ПО АМЕРИКАНСКИ. ГЕРОЙСТВОТО Е САМО НА КИНО, А РЕАЛНОСТТА Е ДРУГА..........ХА ХА
191
1
 
13
 
! Отговори
като го махнат преди 7 години
До Анонимен 297Ще сложат клоуна на макдоналдс. И ще направят ГМО закусвалня от долу .
190
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако го бутнат направо да вдигат статуя на МИКИ МАУСТака никога няма да забравим Царят на Джунглата Обама въпреки че ще е по наподобяващ Росен Плевнелиев че и Цецко с тия уши
189
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И като го съборят какво ще,сложат на негово място СПИДЕРМАН,БАТМАН,или КАПИТАН АМЕРИКАХАХААААААААА
188
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 285 до риторичния тъ.пан... По твоята ум.ряла жалка логика, руснаците са виновни и за двете атомни бомби пуснати над Япония от краварите, така ли? *** изп.ростяла со.росоидна!
187
5
 
4
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Анонимен Ало, анонимният, ти на празен стомах и от гората ли пишеш в интернет? Стремежът към богатство е съществувал далеч преди САЩ. Дори и твоите идоли, цъвуланковците от гората, когато почнаха да въдворяват "новия ред" първо изгониха богаташите и се нанесоха в жилищата им. Те така го разбираха и разбират "комунизма": Да ограбят можещите и имащите "на ползу джобу".
186
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Краварите да си съборят Статуята на Свободата А бе направо Белият дом по добре Щото вече го обитават много Тъмни и съмнителни Субекти от Криминално Естество
185
1
 
8
 
! Отговори
супергеройство браво преди 7 години
Олеле, без малко супергероите да разрушат НДК-като ! Добре че имаме връзки .Тъкмо го поопраиха отмалко и ся хоп супергероите да го изармагедонят ! Голяма супергеройщина, няма що !
184
9
 
3
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До US свобода Понеже явно не си запознат, та да те "светна". Международният валутен фонд пари насила не дава на никого. Напротив при него идват, молейки, закъсали държави, както беше България при Луканов и при Виденов. И двата пъти МВФ ни спаси. Когато дава пари МВФ поставя условия, за да може да си върне тези пари. Борда, с който така се хвалим също е препоръчан от фонда.
183
4
 
0
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Германски агенти Ти заповедите от двореца прочете ли ги? Или ги пазиш у вас?