Коловози по ремонтираната "Марица". Пак ремонт!

На места пропаданията на пътя са стигнали цели 30 см.
27 юли 2016 09:14,
49
Коловози по ремонтираната "Марица". Пак ремонт!
Снимка: flickr

Започна нов ремонт на ремонтиран само преди 5 години участък от магистрала "Марица".

От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) обявиха, че се работи по стария участък между Харманли и Любимец. Причината според държавните експерти е в изполвания битум, който не издържал на високите температури.

В резултат, заради интензивния трафик на ТИР-овете, са се образували коловози, дълбоки 30 и повече сантиметра, които са опасни за движението.

Проблемният участък е около 16 км и бе построен през 2008 г. През 2010 г. бе ремонтиран и тържествено открит от премиера Бойко Борисов.

"При изграждането на този участък не е използван полимермодифициран битум и на места са се образували коловози от интензивния тежкотоварен трафик и високите летни температури", обясниха от АПИ пред "Сега".

От агенцията обещаха работата да приключи до края на седмицата, а за да не се затрудняват шофьорите, няма да се отбива движението. В момента е пикът на трафика на турските гастарбайтери.

Магистрала "Марица" и нейните 117 километра всъщност е най-ремонтираният път в България. Тя свързва магистрала "Тракия" с турската граница при Капитан Андреево. За последните 8-9 месеца това е четвърто отстраняване на дефекти в различни участъци.

Едва в края на октомври 2015 г. беше завършен и открит последният участък от "Марица" между Оризово (от магистрала "Тракия") и Димитровград.

Няколко месеца преди това през май 2015 г. беше прерязана лентата и на участъка Димитровград-Харманли. Тези общо 65 километра се строяха от пролетта на 2011 г., а финансирането им дойде по програма "Транспорт" на ЕС. Но за тези отсечки трябваше да се дадат десетки милиони левове от държавния бюджет за довършителни дейности.

От началото на годината по тях на няколко пъти се появиха дефекти, които налагат ремонти - основно по мостовете. Според пътуващи по магистрала "Марица" участъци от нея непрекъснато се затварят за ремонт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мУТРАТА ЩЕ оправи пътищата.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да кашавар! Философската мисъл, за "по-малкото зло"!!Затова сме на това ниво, защото избираме винаги по-малкото зло!Но забравяме, че дори и малкото зло, е зло, а не е добро!
34
11
 
0
 
! Отговори
Кашавара преди 7 години
Може да са крали ГЕРБ,но поне направиха магистрала
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реално фирмата подизпълнител, получава едва 10% от това което плаща държавата! От тези 10%, поне 5% се крадат, 3% са още комисионни и дефакто пътя се строи с 2% отпуснатите, за целта пари! Това е реалноста!
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И новия участък, който пуснаха миналата есен също е, за ремонт! След Хасково, посока Пловдив, има 6-7 трапа, където настилката е пропаднала!!! С по-голяма скорост, вероятността, да се изхвърчи от пътя е голяма, особенно на първия трап, който е най-голям и водачите не го очакват!
31
0
 
6
 
! Отговори
!!! преди 7 години
Купувайте по 2 винетки, да има повече пари за ремонт - едната я сложете на предното стъкло, другата на задното, ушевците да виждат по лесно през биноклите
30
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде, на руската изметт пак Борисов им е виновен...Но като ги знаем, че те асфалт не ядат...
29
0
 
4
 
! Отговори
младен преди 7 години
Да си купиме винетка а?
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мерси ти за магистралката Бойче.В среднта лента по Марица има очастаци в които не може да се кара вече.Джипа ми е два тона и двеста а подскача като топка за пин-понг а се движа с 120 км.
27
1
 
23
 
! Отговори
77777 преди 7 години
Проблемът не е в фирмите-изпълнители. Проблемът е в огромните комисионни, които искат ГЕРБ, за да изберат съответната фирма за изпълнител и за качествено строителство след комисионната за ГЕРБ не остават пари.Аз лично съм склонен да вярвам, че само около 5-10% от средствата са реално за строежа или ремонта на даден път/магистрала. Останалите средства се крадат.
26
0
 
15
 
! Отговори
"При изграждане преди 7 години
... на този участък не е използван полимермодифициран битум и на места са се образували коловози от интензивния тежкотоварен трафик и високите летни температури"...Ако е вярно, за пред широката публика това плакнене може и да върви, но всеки малко отбиращ би се запитал, тогава защо пътят не се прави изцяло от "поли-незнамкакъвси Хапсфалт", пардон битум. И защо в типовия напречен профил от учебниците има едни слоеве със специфични параметри - най-вероятно само за инфо на по-любознателните у нас
25
1
 
13
 
! Отговори
vlady преди 7 години
На това място румънците казват "Къде си Цепеш, господарю?", а руснаците "Нет на вас Сталина".
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко МИЛИАРДА се изсипаха в пътищата по Боково време и ...........НИЩО.Кал, коловози, дупки и ..........КРАЖБИ за милиарди.Тази държава ще тръгне напред САМО и САМО когато Тиквун и шайката му бъдат изправени пред СЪД и пратени завинаги в пандиза.
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно време имаше Министар 10% сега искаш да кажеш че имаме Министар 50%
22
0
 
17
 
! Отговори
unA преди 7 години
То да беше само там. Пътната настилка от Пловдив до Стара Загора е на същия хал...
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и 20 пъти да го направят, докато се научат как се върши работата, но да е за сметка на фирмата изпълнител.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** долни!
19
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как става така, че в другите държави километър магистрала излиза доста по-евтино, а магистралите издържат без ремонт значително повече време в сравнение с магистралите, на които Бойко Борисов е рязал лентички?!Защо все се сещам за прокурор, съд, присъда, затвор, много години, ...
18
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Споко Боко ще изтегли един заем и всичко ще оправи. ама тия неговите заеми са добри, не са като на Орешарски........
17
14
 
0
 
! Отговори
хм преди 7 години
магистрали не се ядат нали господа БЛЯДолики? Смешниии сте