Фекалии заливат улици в Кранево, от 20 години

Мръсните води се стичат и към плажната ивица
19 авг 2016 11:37, Анисия Иванова
14
Фекалии заливат улици в Кранево, от 20 години
Снимка: Bulgaria On Air

Три улици в идеалната част на Кранево са без канализация от години. На пръв поглед проблемът не изглежда толкова сериозен, защото става въпрос само за няколко улици. Оказа се обаче, че мръсните води се стичат към плажната ивица.

"Тези три, плюс главната улица, която води към централния плаж на Кранево са в такова състояние. Всяка година в бюджета се залагат пари за канализация на тези улици", посочи пред камерата на Bulgaria ON AIR кметът на Кранево Румен Николов.

По думите му причината е, че шахтите преливат и доста скъпо излиза на хората да ползват фирми, които да извозват фекалите.

"Останаха тези 3 улички, които са около 300 метра. И тази година в капитала на общината има заложени суми за рехабилитация на канализацията, но каква част ще дойде за Кранево, не се знае", уточни кметът.

Той сподели, че преди няколко дни е бил изготвен проектът за канализация и дори вече е платен, но се чака одобрението на община Балчик.

"Туристи ни правят забележки и ме карат да се червя. Това не е един-два сезона, а може би 20 години", уточни Николов. По думите му това отблъсква туристите.

"Нужни са около 400-500 хиляди и ще се справим с тези проблеми в Кранево, но от община Балчик обещанията не се изпълняват", заключи кметът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Бранко преди 7 години
А аз се чудех защо на плажа в Кранево винаги се вее кафяв флаг и какво означава.
6
0
 
3
 
! Отговори
Зоя преди 7 години
Имаше фестивал на цацата в началото на лятото, а в края - фестивал на л.ната.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
туристите получават безплатно закалка и укрепване на персоналната имунна система.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупости! Това е най чистото море в българия.
3
0
 
9
 
! Отговори
Сън Дзъ преди 7 години
"Нужни са около 400-500 хиляди и ще се справим с тези проблеми в Кранево, но от община Балчик обещанията не се изпълняват", заключи кметът.Кмете, тебе не те ли разследваха вече през 2015г. за отклоняване на средства ? Още ли бе дееа, не ти ли стигнаха ?
2
7
 
3
 
! Отговори
K преди 7 години
То по-голяма пристотия не можахте да публикувате!!Фекалиите ги сипете и мажете вие-жълтата рубрикаа!!Много е интересно как аз съм всеки ден на плаж,всеки ден по главна улицата и как не хвАнах някоя бактерия-сигурно съм суперчовек-знае ли се!? Морето си е идеално точно в моментааа и сме доста суперчовеци,които от години са доволни от престоя си тук!
1
0
 
10
 
! Отговори
Бан Янука преди 7 години
Проблемът бил от 20 ГОДИНИ и той се бил "червял" човека. И после:"Той сподели, че преди НЯКОЛКО ДНИ е бил изготвен проектът за канализация..." ДАЖЕ вече бил пратен за одобрение (разбирай -може и да е вчера). БСП кмет от 10 години. Не кмет а фурия ! СМЯХ!Кмете, канализацията римляните още са я измислили, ти сега ли я откри ?