Разширяват бежанския лагер в Харманли, местните на бунт

Дават 1,6 млн. лв. за охрана, наблюдение, ВиК, парно...
26 авг 2016 14:52,
50
Разширяват бежанския лагер в Харманли, местните на бунт
Снимка: архив, Булфото

Бежанският лагер в Харманли ще бъде разширен с нови 68 жилища. Това става ясно от обявените обществени поръчки от Агенцията за бежанците.

Още по темата

Срокът по споразумението с Европейския съюз за финансирането е до декември тази година. В новите помещения ще могат да се настанят 400 души. Така лагерът в Харманли ще може да приеме около 3 хиляди бежанци.

За изграждане на фургонния лагер, заедно с контейнер за охраната, система за видеонаблюдение и ВиК система, са предвидени 1,6 млн. лв. Предвижда се изграждане и на собствено водозахранване. Ще бъде прекарано парно отопление за 875 хиляди лева, съобщи БНР.

През последните седмици настанените в лагера в Харманли се увеличиха близо пет пъти - от 200 души през юни, към момента мигрантите са около 1000.

Увеличаването на броя на мигрантите в Харманли притеснява местните жители. Затова на 4-ти септември ще има протест, организиран от ВМРО, който ще се води от евродепутата Ангел Джамбазки.

Недоволството на хората е насочено срещу разширяването на лагера в Харманли. Те ще настояват за по-строг режим в бежанския център, за въвеждането на вечерен час, както и за забрана за носене на оръжие от мигрантите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
38
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен трябва Хасково,Харманли,Димитровград и Кърджали да се сложи по един кмет и областен оправител от Сирия, Афганистан или Турция, за да има разбирателство. Тогава ще може всички бежанци да дойдат в БГ и да се приключи проблема.И дано и роднините си да довеват.
10
3
 
66
 
! Отговори
Бесило за бойко преди 7 години
Боже, спаси ни от тоя предател. Ние ли сме най-лошият народ на света, че ни управлява най-долното нищожество. Защо все престъпниците са добре, защо злото винаги побеждава в България. Толкова ли е грешен нашият народ, не сме по-лоши хора от унгарците. Защо те имат Орбан, а ние - тиква?
9
61
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България е в тежка демографска криза и има отчайваща нужда от младо работоспособно население.
8
2
 
58
 
! Отговори
до № 7 преди 7 години
ако ние сме стадо тези какви са които имат 5 години война и по 5 деца до 5 години. т.е. само спят и секс да има кой да ги храни вземи си ги в къщи крет...трябва и в софия да има митинг
7
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Потребителите в днес.бг не харесват това.
6
103
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само морален у род може да организира подобни сборища срещу пострадали хора, търсещи убежище.Тези мероприятия се организират за да унищожат и последните остатъци от хуманизъм у стадото.
5
2
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бунт ами. В Германия такива лагери ги палят
4
1
 
63
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Това е в резултат на разбирането на проблема на ердоган и меркел, идват избори опичяйте си акъла българи за кой башибозук пак ще гласувате. Мятайте свински глави и лагера и клетката... Като в Германия
3
103
 
7
 
! Отговори
гербист-столичан преди 7 години
Стига с този негативизъм. Хората са бежанци от войната която Путин я разпали със своята намеса. Сега хората трябва някъде да се приютят, да им се осигурят жилища, храна вода, и т.н. за да може да покажем че и ние сме част от ЕС и че няма да ги оставим на произвола.
2
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сутринта имаше новина в друг сайт, че до месец капацитета на бежанските лагери в страната ще бъде запълнен, явно има наплив. Лошо...
1
8
 
56
 
! Отговори
+ преди 7 години
Първият български град със силно положителен прираст на населението. Честито аркадаши !