Пловдив - на върха на водещите туристически дестинации

Британският "Guardian" нарежда града под тепетата сред най-добрите европейски градове за почивка
5 сеп 2016 21:05, Екип на Investor.bg
20
Пловдив -  на върха на водещите туристически дестинации
Снимка: Булфото, архив

Пловдив трябва да бъде на върха в листата на най-предпочитаните дестинации, пише един от водещите британски всекидневници "The Guardian" в статия за най-добрите европейски градски почивки, съобщава БТА, позовавайки се на пресцентъра на община Пловдив.

Авторът Кевин Ръшби нарежда Пловдив сред топ десет на европейски градове, перфектни за почивка, които непременно трябва да се посетят.

"В топла вечер, сипвайки си младо местно вино в чудесно кафене на открито на стара калдъръмена уличка, близо до Амфитеатъра, чувам само българска реч", пише авторът и допълва, че градът е бил на 4000 години, когато римляните са дошли тук и са построили великолепен Амфитеатър на централно място, Акведукт, Одеон и Римски стадион, който след забележителни възстановителни дейности, е експониран полу-подземно точно в търговската част на града.

Кевин Ръшби не пропуска и факта, че къщите на търговците от 19-ти век са превърнати в красиви музеи. Той препоръчва туристите да посетят Етнографския и Историческия музеи, хотели и ресторанти, се казва още в съобщението на общината.

"Но истинската наслада идва от непринудения чар на това място: улично изкуство, любопитни котки, смях и музика от високите прозорци. Изкушението да се разхождате из криволичещите тесни улички е огромно, а близостта на Родопа планина дава възможност за излети и посещения на манастири. Храната е превъзходна, виното - неустоимо", пише още в статията нa британското издание.

Още икономически новини от България и света четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Така е преди 7 години
Докато се заяждаме за градовете,се вижда че ЧОВЕЦИ не са останали.Попитайте един немец от Берлин ще говорили така за Хамбург.Но не ние тук трябва да се караме,вместо да се радваме за всеки български град,получил някакво дори и мъничко признание!
11
1
 
1
 
! Отговори
Бултрас преди 7 години
До АнонименИ на мач бием такива като теб
10
3
 
8
 
! Отговори
пло вдивчанин преди 7 години
Пловдив-древен и вечен.Културна столица.Дразнещо за някои,естествено.Обичаме си града и не случайно казват за нас че сме замесени от друго тесто.Който не ни харесва да се занимава с нещо по-полезно.
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-накрая са сетиха. Говорят ми за Бургас, Варна, Шумен и т.н.Просто няма по-добро място за живене в БГ. Само могат и много лошо да бият...
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
wow, радвам се че англичаните харесват моя град, дано да чувам все повече английска реч по улиците!Бившият английски посланик живя няколко години в Пловдив, в къщата на едно възрастно семейство и беше очарован от града и атмосферата по Главната. Всичко това е вярно... Пловдив има разбира се и доста нелицеприятни страни, Но има атмосфера която никъде в България не може да се открие!! Особено през лятото.Много магнетични улици и места. Англичаните са го почувстватвали много точно, тук цари едно безвремие.
7
10
 
12
 
! Отговори
Вуте преди 7 години
Вижте се, да ва *** в тъпите мрънкачи. Не ви ли е срам - така ли не можахте да напишете нещо позитивно, защото има какво.Ей, мръсно племе, бе.
6
11
 
11
 
! Отговори
пловдивчанин преди 7 години
Добре, че са такива платени статии, та да разбера в какъв град живея. Истината е съвсем друга, но нека туристите да се убедят сами.Амфитеатър означава двоен театър - кръг, Този, който имаме е само театър.
5
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе този Кевин Ръшби нищо не разбира от туризъм, да беше отишъл ултра атракционния комплекс тютюневи складове, да беше прекарал там една нощ с местните, да изпушат по една трева, едно лепило по диша, да усети автентичния непринуден аромат на урина и в края на вечерта весело да го изпратят с един бой - нищо вярвам, че следващия път ще се поправи човека, все пак не може така с лека ръка да се подминава такъв културно-исторически паметник.
4
5
 
20
 
! Отговори
Ауслендър преди 7 години
Сапунените сериали по българските медии продължават... ама кой ли им вярва!
3
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Статията се казва "Страхотни европейски градски екскурзии, за които вероятно никога не сте се сещали", така че заглавието на Днес.бг е подвеждащо. Стига сте предавали информацията като развален грамофон.Останалите градове са Котор, Черна гора; Пула, Хърватия; Паланга, Литва; Охрид; Прищина; Тирана и още 1-2.
2
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На церемонията на италианския остров Сардиния световните експерти признаха руския град Сакт Петербург за най-доброто туристическо направление в Европа. Те присъдиха на северната столица на Русия премия "Лидираща европейска дестинация".
1
8
 
13
 
! Отговори
пожелание преди 7 години
И ВСЕКИ ГОСТ ДА СИ НОСИ ПОЖАРОГАСИТЕЛ !!